|

Cezalar arttırılsın

Hukuk Kurulu''nun iki kulüp için sahalarını kapatmaya varan cezalar beklediği öğrenilirken Volkan Demirel''in 3 maçlık men ve İlhan Ekşioğlu''nun 30 günlük hak mahrumiyeti cezaları uygun görüldü

.
00:00 - 30/08/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:21 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Cezalar arttırılsın
Cezalar arttırılsın

Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa finaliyle başlayan sezonda daha ilk günlerde şok bir olay yaşandı. F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan ve tribün olayları, hakaret içeren demeçlerle gündeme gelen Süper Kupa finali sonrası Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK)''nın iki kulübe verdiği cezalara Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu itirazda bulundu. F.Bahçe''ye verilen 120 bin ve G.Saray''a kesilen 250 bin TL''lik para cezalarını az bulan Hukuk Kurulu cezanın artırımını talep etti. TFF Hukuk Kurulu''nun iki kulübe verilen para cezalarının saha kapatma düzeyinde olmasını beklediği öğrenildi. Kurul, F.Bahçe ve G.Saray''a verilen cezaların arttırılması talebi çerçevesinde PFDK gerekçeli kararının tebliğ edildiği kulüplere 3 Eylül''e kadar savunmalarını iletip cevap vermeleri için süre verdiği belirtildi.

DİĞER CEZALARA İTİRAZ YOK

PFDK, G.Saray''ı taraftarının sahaya attıkları yabancı maddeler, yaktıkları meşaleler, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle toplam 250 bin TL para cezasına çarptırmıştı. F.Bahçe ise yine aynı sebeplerden 120 bin TL ceza almıştı. Bu iki karar için itiraz gelirken; Melo''ya ''köpek'' ifadesini kullanan F.Bahçe kalecisi Volkan Demirel''in 3 maç men, yine benzer yakıştırmalar yapan F.Bahçe yöneticisi İlhan Ekşioğlu''nun 30 gün hak mahrumiyeti cezalarına itiraz yapılmadı.

51 taraftara şüpheli işlem

F.Bahçe ile G.Saray arasında oynanan Süper Kupa Finali sırasında 51 kişi hakkında çeşitli suçlardan şüpheli sıfatıyla işlem yapıldığı bildirildi. Manisa Emniyet Müdürlüğü''nden yapılan açıklamada, ''Karaborsa bilet alım-satımı nedeniyle 2 taraftara, sustalı bıçak taşıyan 1 taraftara, taraftar otobüsünde 3 fişek esrar, 6 sopa ve 4 bıçak bulunması nedeniyle 38 taraftara, yağma suçundan 1 taraftara, sahte biletle stadyuma girmeye çalışan 1 taraftara, maç esnasında müsabaka alanına giren 3 taraftara, maç esnasında tribünde meşale yakan 5 taraftara ''şüpheli'' olarak işlem yapılmıştır'' ifadesine yer verildi.


10 yıl önce