|

Çılgın teklif

Juventus ve Lille müthiş bir teklif yapan F.Bahçe, Krasic ve Sow transferlerinden vazgeçmiyor. İtalyan basınına göre sarı-lacivertliler, iki oyuncuyu kadrosuna katmak için görüşmelerini sürdürüyor

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 7/01/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:34 - 7/01/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Çılgın teklif
Çılgın teklif

Devre arasında orta saha ve forvete takviye yapmayı planlayan F.Bahçe, transfer çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Lille Kulübü Sportif Direktörü Paguet'in “Sow'u devre arasında satmıyoruz” açıklamasına karşın dün İtalyan ve Fransız basını Senegalli forvetin sarı-lacivertli kulübe transferi için müthiş bir iddia ortaya attı. İtalyan basını F.Bahçe'nin Sow transferindeki ısrarına vurgu yaparken Senegalli golcü ile birlikte Juventus'ta forma giyen Milos Krasic'i kadrosuna katmak için sarı-lacivertli kulübün 35 milyon euroyu gözden çıkardığını iddia etti. İtalyan basını ayrıca Sow ve Krasic için İngiliz kulüplerinin devrede olmasına rağmen F.Bahçe'nin bu iki oyuncuyu transfer etmek için görüşmelerini sürdürdüğüne dikkat çekti. Haberlerde ayrıca Krasic ve Sow için en yüksek teklifi de sarı-lacivertlilerin verdiği hatırlatıldı.


L'Equipe göre sorun Lille'in alacağı forvette

Önceki günkü haberinde “Sow'un yüzde 99 F.Bahçe'de” olduğunu yazan Fransa'nın ünlü gazetesi L'Equipe ise dün Senegalli futbolcunun transferinde yaşananları okuyucularına duyurdu. Gazete Sow'un transferiyle ilgili Lille Kulübü'nün yaptığı açıklamanın Senegalli forvetin yerine alınması düşünülen oyuncunun transferinde son anda pürüz çıkarmasını gösterdi. L'Equipe ayrıca Lille'in F.Bahçe'nin 12 milyon euroluk bonservis teklifini kabul ettiğini ve Senegalli golcünün yerine alınacak oyuncu transferine göre Sow'un durumunun netlik kazanacağına dikkat çekti. Lille'nin kadrosuna katmayı planladığı forvetteki pürüz giderilirse Sow'un F.Bahçe'yi transferi gerçekleşecek.


Borges tamam, bonserviste sıkıntı var

Sarı-lacivertli ekibin forvet için görüşmelerde bulunduğu Borges'le anlaştığı, sorun Santos'un 4 milyon euroluk bonservisinde yüzde 50 hakkına elinde bulundurduğu için yarısını alacak olması. F.Bahçe ve Santos arasında görüşmeler sürüyor. Suudi Arabistan'ın Al-Hilal takımında forma giyen diğer adaylardan Faslı 24 yaşındaki forvet Youssef El-Arabi transferlerinde ise hem futbolcu hem de kulüple görüşmeler sürüyor. Teknik direktör Aykut Kocaman, Sow ve Krasic olmazsa Borges ve El-Arabi'nin transferlerinin bitirilmesini istiyor.


Krasic için dev kulüplerle yarışıyor

Juventus'da bu sezon yeteri kadar forma şansı bulamadığı gerekçesiyle takımdan ayrılmak istediği konuşulan Milos Krasic'in menajeri, Sırp oyuncunun transferi konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Calciomercatoweb.com'a konuşan Krasic'in menajeri Dejan Joksimovic, “Önümüzdeki günlerde Milos Giuseppe Moratta (Sportif direktör) ile bir araya gelerek kulübün kendisi hakkındaki kararını öğrenecek. Kiralık olarak veya bonservisiyle birlikte takımdan ayrılmak istediğini iletecek” dedi. Joksimovic Krasic'le ilgilenen kulüpler hakkında da bilgi verirken, “Chelsea, Inter, Tottenham ve F.Bahçe'den teklifler var. Ayrıca isimlerini açıklayamayacağım 3 Rus kulübü de durumunu yakından takip ediyor. Ancak Milos Rusya'ya dönmek istemiyor. Ayrıca ben transfer olması gerektiğine inansam da, Juventus'ta kalma ihtimali de var” diye konuştu. 27 yaşındaki Krasic'in Juventus ile sözleşmesi 2014 yılında sona eriyor.


Alper Potuk Fener'le anlaşamadı Es Es'e imza attı

Fenerbahçe, kulübü Eskişehir ile 5 milyon euro bonservis bedeli karşılığında anlaştığı Alper Potuk ile masada uzlaşamadı. Yöneticiler ile Potuk, dün yeniden bir araya geldi. Yapılan pazarlıklarda Potuk, yıllık 1.3 milyon euroda diretti, Fenerbahçe 700'de ısrar etti. Uzun süren konuşmaların ardından taraflar el sıkışamadan masadan kalktı. Bunun üzerine Eskişehirspor Alper'i geri çağırarak 4.5 yıllık yeni sözleşme imzaladı.


Özgür Çek imzayı attı idmana çıktı

Fenerbahçe, ara transfer döneminde Ankaragücü'nden Özgür Çek'i resmen kadrosuna kattı. Çek dün akşam takımla birlikte idmana çıktı. Fener, Ankaragücü'nden Özgür Çek ile 3.5 yıllık sözleşme imzalandığını, futbolcunun bu sezon sonuna kadar 500 bin TL alacağını duyurdu. Sarı-lacivertli kulüpten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde: "Futbolcu Özgür Çek ile 2014-15 sezon sonuna kadar sözleşme imzalanmıştır. Sözleşme çerçevesinde garanti ücretleri 2011-12 sezonunun kalanı için 500.000 TL, 2012-13 sezonu için 1.100.000 TL, 2013-14 sezonu için 1.210.000 TL ve 2014-15 sezonu için 1.330.000 TL'dir."



12 yıl önce