|

Cimbom ayağını gazdan çekmedi

Maça coşkulu başlayan G.Saray, aradığı golü de erken buldu. 7'de Selçuk'un asistinde Sneijder ile öne geçen sarı-kırmızılılar, ilk yarı biterken Bruma ile rahatladı; zirvede fark yeniden 1'e indi. Gecenin tek üzüntüsü Burak'ın yeniden sakatlanması oldu

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:41 - 25/01/2015 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray, zirve takibini kayıpsız sürdürmeye devam etti. Sarı-kırmızılılar, Çaykur Rizespor'u ilk yarıda attığı gollerle devirdi: 2-0. 

İlk yarı boyunca rakibinin atak yapmasına izin vermeyen sarı-kırmızılılar, ilk etkili atağında golü buldu. 7. dakikada Selçuk'un asistiyle topla buluşan Sneijder, düzgün vuruşla takımını öne geçirdi: 1-0. Bruma önce 12, sonra 15'te kaleciyle karşı karşıya iki net pozisyonu kaçırdı; 44'te golü buldu. Sneijder'in defansın arkasına attığı topu aşırtma vuruşla tamamlayan  Bruma, farkı ikiye çıkardı: 2-0. 

54. dakika adeta maçın kırılma anıydı. Rizespor'un bulduğu ikiye bir pozisyonda Sercan'ın şutunda Muslera kalesinde devleşti. Yeşil-mavililer arka arkaya kullandığı kornerlerden de sonuç çıkaramayınca farkı azaltamadı. 74’te G.Saray net pozisyondan yararlanamadı. Umut bu dakikada boş kaleye topu gönderemedi. Maç ilk yarıda atılan gollerle 2-0 sonuçlandı. 

Bana iyi tecrübe oldu

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, tek üzünlülerinin Burak Yılmaz'ın sakatlığı olduğunu söyledi. "Tam anlamıyla bile bile lades olduk" diyen genç  teknik adam, "Antrenmana da çıktı, 'Hocam iyiyim' dedi. "Maç antrenmana benzemez Burak. Bir depar atman gerekir" dedim.  Isınırken de 'Hocam iyiyim, oynamak istiyorum' dedi. Ben öncelikle Burak'tan ve son anlardaki oyunumuzdan dolayı taraftarlarımızdan özür diliyorum. Bu benim hatamdır. Bu da bana iyi tecrübe oldu" dedi.

Hamzaoğlu, transfere de değinerek "Stoper ihtiyacımız var. Koray çok iyi oynadı ama ihtiyacımız olacak. Serdar Aziz'le de görüşüyoruz" ifadelerini kullandı. 

Burak 78'de girdi 81'de sakatlandı

Burak Yılmaz, sahalara beklenenden çok daha önce döndü ancak bunun faturası ağır oldu.  Sarı-kırmızılı takımın Alanya kampında River Plate ile oynadığı hazırlık maçında sakatlanan ve 3-4 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklanan golcü futbolcu, Çaykur Rizespor karşılaşmasında ilk 18'de yer aldı. Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, 78. dakikada Umut'un yerine Burak Yılmaz'ı oyuna dahil etti. Oyuna girdiği ilk dakikada gol pozisyonuna giren ve depar atan Burak, sahadaki 2. dakikasında yerde kaldı. Sakatlığı nükseden yıldız golcü, 81. dakikada oyundan alındı. Direkt soyunma odasının yolunu tutan Burak Yılmaz, gözyaşlarını tutamazken, tribünler alkışlarla oyuncuya moral vermeye çalıştı.


Selçuk İnan cezalı

G.Saray orta sahasının etkili ismi Selçuk İnan, 88. dakikada hakem İlker Meral tarafından gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Süper Lig'de gelecek hafta Bursaspor ile Türk Telekom Arena'da kozlarını paylaşacak sarı-kırmızılılar, kaptanından yoksun sahaya çıkacak.


Koray Günter'e tam not

Chedjou'nun Afrika Kupası'nda olduğu,  Semih'in de sakat olduğu dönemde stoperde görev yapan Koray Günter, hatasız oynadı. Genç stoper Emre Can Coşkun kadroya alınmayınca Cimbom, yedek stopersiz mücadele etti. 


Bir şey olmaz sandım

Burak Yılmaz, maç sonu sakatlığıyla ilgili yaptığı açıklamada "Hocam oynatmak istemiyordu. Ben de ağrı hissetmeyince bir şey olmaz sandım. Oynamayı çok istedim" ifadesini kullandı.


Son 9 yılın en iyi G.Saray'ı

Bu sezon ilk 17 haftada 38 puan toplayan Galatasaray, böylece son 9 sezonun en iyi ilk 17 hafta performansına ulaşmış oldu. Cimbom, en son 2005-06 sezonunda 17.haftayı 41 puanla geçmişti. 


- 15 G.Saray teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile son 6 lig maçında 15 gol attı. 18 gollü Bursaspor'un ardından son 6 haftada en çok gol atan takım oldu. 


- 99 Sneijder, 99 gün süren gol hasretini de dindirdi. 18 Ekim 2014’te oynanan Fenerbahçe derbisinde iki gol birden atan Sneijder, o günden sonra 9 lig maçını boş geçmişti. 

#Galatasaray
#Çaykur Rizespor
#Selçuk
9 yıl önce