|

Çocuklar daha çok inanıyor

"İlk 5 maçı müsibet olarak kabul ediyoruz" diyerek kaybedilen şanssız puanların ve yenilen talihsiz gollerin bitmesini dileyen Terim, "Hollanda maçı gösterdi ki Türk futbolu onlardan aşağı seviyede değil. Öyle bir futbol oynamalıyız ki kötü sonuçlar bizi etkilememeli" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 00:58 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, bugün oynanacak Lüksemburg özel maçı öncesi futbolculardan Ozan Tufan ve Mehmet Ekici ile birlikte basın toplantısı düzenledi. 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerine şanssız başladığımızı vurgulayan Terim, son Hollanda maçında oynadığımız futbolun kendisine ve futbolculara büyük ümit verdiğini söyledi. Fatih Terim, Fenerbahçeli Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu'na Hollanda karşısında şans vermemesi konusunda ise, "Belden aşağı söylemleri kimse hak etmiyor. Sıksanız da, gebertseniz de 3 takım düşecek, 1 takım şampiyon olacak. Kulüp rekabetini milli takıma taşırsak büyük zarar görürüz. İhtiyaç olursa ikisini de yeniden çağırırız" dedi. Terim, elemelerde şimdiye kadar oynadıkları grup maçlarında yaşadıkları kötülüklerin geride kalmasını umduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Çek Cumhuriyeti maçında skor 1-0'ken dünyanın her yerinde penaltı olacak pozisyonda penaltımız verilmedi."


"Letonya maçı için söyleyecek bir şeyim yok. 7-0, 8-0 bitmesi gereken maç 1-1 bitti. Hollanda'dan son dakikada gol yedik. İlk 5 maçı müsibet olarak kabul ediyoruz. Geride bırakmak istiyoruz."



2 PUAN BIRAKTIK, ÖZGÜVEN KAZANDIK


"Şu bir gerçek ki, biz gruptan çıkacağız düşüncesi oyuncularımda hakim. 'Siz merak etmeyin hocam' diyorlar. Oyuncularımızdan aldığımız geri bildirimler doğrultusunda bu gruptan çıkarız düşüncesindeyim."


"Hollanda maçı gösterdi ki Türk futbolu onlardan daha aşağı seviyede değil. Fizik, mental ve sosyal olarak dikkatli olmalıyız."


"Matematiksel olarak iddiamız devam ediyor ama önemli fırsatları kaçırdığımız da bir gerçek."


"Birkaç maçın kaderimizi çizmesine izin vermemeliyiz. Öyle bir futbol oynamalıyız ki kötü sonuçlar bizi etkilememeli."


"Hollanda maçında 2 puan bıraktık, canımız yanıyor ama burada bizi rahatlatacak bir özgüven kazandık."


"Robben'in olmaması Hollanda için kayıptır. Biz de eşitlik olsun diye Arda'yı oynatmadık!"



Rakip Lüksemburg


2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde kritik maçta Hollanda ile 1-1 berabere kalan, galibiyeti adeta elinden kaçıran A Milli Takım, aslardan yoksun kadrosuyla bugün özel maçta Lüksemburg karşısına çıkacak. Burak Yılmaz, Hakan Balta, Hamit Altıntop, Mehmet Topal, Gökhan Gönül, Emre Belözoğlu, Ersan Gülüm, Gökhan Töre, Serdar Aziz ve kaleci Volkan Babacan, bugün kadroda olmayacak 10 isim. Sivassporlu savunmacı Ümit Kurt ve cezalı olduğu için Hollanda maçında oynamayan Arda Turan, takımdaki yeniler.





#Fatih Terim
#milli takım
#Türkiye
#Hollanda
9 yıl önce