|

Çöküş

Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur hedefi için en azından puana ihtiyaç duyan Cimbom, Arena'da yine 4 yedi. Gruptaki diğer maçta da Arsenal kazanınca 2.'lik 5 puan uzağımızda kaldı. G.Saray, 4 Kasım'da Dortmund deplasmanına gidecek; en azından 3.'lük için puan arayacak

Taha Güvendi
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:57 - 22/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Çöküş
Çöküş

Galatasaray'da güzel günler kısa sürdü. Cumartesi günü Türk Telekom Arena'da Sneijder'in iki golüyle ezeli rakibi Fenerbahçe'yi deviren sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'tan ağır yenilgi alarak bir rüyadan uyandı: 4-0.

Galatasaray taraftarının yaptığı kareografi şovun stadta oluşturduğu coşku henüz dinmemişken Dortmund golü buldu. 6. dakikada Reus'un pasıyla topla buluşan Aubameyang gol perdesini açan isim oldu: 1-0. Rakibini kendi yarı sahasında kabul etmeye devam eden sar-kırmızılılar 18. dakikada kalesinde ikinci golü gördü. Piszczek'in 'al da at' dercesine verdiği pası geri çevirmeyen Aubameyang hem kendisinin hem de takımının ikinci golünü kaydetti. 41'de ise Marco Reus mükemmel bir golle ilk yarının skorunu belirledi. Kaleci Fernando Muslera'nın önde olduğunu gören yıldız futbolcu, sağ çaprazdan topu ağlara gönderdi: 3-0.

DORTMUND 2. YARIDA HIZ KESTİ

İlk yarının skoru bir önceki gün oynanan Şampiyonar Ligi karşılaşmasında Alman temsilcisi Bayern Münih'in Roma'yı deplasmanda 7-1 yendiği maçı akıllara getirse de korkulan olmadı. İkinci 45 dakikada oyunu rolantiye alan Dortmund, kontra ataklarla gol aradı. 66. dakikada temsilcimizi hazırlıksız yakalayan Dortmund'ta Reus'un gelişine vuruşu yerini bulmadı. 83'te ise bir hızlı atak daha geliştiren sarı-siyahlılar, farkı dörde çıkardı. İlkay'ın pasıyla hareketlenen Ramos'un şutunda top ağlarla buluştu: 4-0. Bu gol aynı zamanda karşılaşmanın da neticesi oldu.

Metin Oktay'lı kareografi şov

Derbideki 4. yıldız temalı kareografiyle büyük beğeni toplayan G.Saray taraftarları, Dortmund maçında üç boyutlu " Gücünü tarihinden alır" temalı görsel şov sundu. Kareografide efsane futbolcu Metin Oktay, Gündüz Kılıç ve Ali Sami Yen yer aldı.

İlk hedefimiz 4. yıldız

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, maç sonu açıklamasında 'Güçlü bir takıma karşı oynadığımızı söylememiz gerekiyor. Uzun süredir birlikte oynayan futbolcuları var. Komple bir takım. Bizim daha da gelişmemiz şart. Bizim her zaman ilk hedefimiz de Süper Lig' ifadelerini kullandı.

Olcan ve Bruma tercihlerini de değerlendiren İtalyan teknik adam, 'Uufak bir sakatlığı vardı Bruma'nın, o yüzden dışarıda tuttum. Daha da iyi olmasını istiyorum. Lig daha önemli olduğu için Olcan'ı da lige sakladım. Veysel'i de dinlendirmek istedim' yorumunu yaptı.

Prandelli, takımın ne zaman tam anlamda hazır olacağı sorusuna '4. yıldıza odaklanmış durumdayız, zamanla eksikler giderilecek, gelişeceğiz. Şampiyonluk için daha da güçleneceğiz' şeklinde yanıt verdi.

Pandev ıslıklandı!

Dortmund karşısında Burak Yılmaz ile birlikte forvette görev yapan Pandev, dün etkisiz bir oyun ortaya koydu. Makedon golcü, 78. dakikada kenara gelirken G.Saraylı taraftarlar, ıslıklarla tepkisini gösterdi.

Arsenal son nefeste: 2-1

Şampiyonlar Ligi'nde D Grubu'nda gecenin diğer maçında Arsenal deplasmanda geriye düştüğü maçta Anderlecht'i son dakikalarda attığı gollerle 2-1 yendi. Belçika'da oynanan maçta ev sahibi ekip 72. dakikada Andy Najar'ın golüyle 1-0 öne geçti. Arsenal 89. dakikada Kieran Gibbs'in golüyle eşitliği yakaladı. Maçın sonlarına doğru oyuna giren Lukas Podolski 90. Dakikada attığı golle İngiliz ekbine galibiyeti getirdi. Arsenal'da sakat Mesut Özil forma giymedi.

Hamit 15 ay sonra ilk tertipte çıktı

Prandelli, sahaya sürdüğü ilk 11'de Hamit Altıntop sürprizi yaşattı. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı kalan Hamit, 15 ay aradan sonra ilk defa ilk 11'de forma şansı buldu. Sivas, K.Erciyes ve F.Bahçe maçlarında sonradan oyuna giren tecrübeli futbolcu, dün vasatı aşamadı.

Genç Aslanlar galip: 3-2

G.Saray U19 Takımı, B.Dortmund'u 3-2 yendi. 11. dakikada geriye düşen G.Saray, 72'de Kerem ve 73'te Uğurcan ile 2-1 öne geçti. Dortmund, 88'de Türk asıllı oyuncu Ogün ile skoru 2-2 yaptı. Son sözü 89'da Doğan söyledi: 3-2. G.Saray, puanını 6 yaparken, Dortmund sıfır puanda kaldı.

Ünal Aysal Sabri'yi göndermemi istedi

G.Saray'ın eski yöneticisi, başkan adayı Duygun Yarsuvat'ın listesindeki Abdurrahim Albayrak, 'Geçen sene Ünal Aysal, Sabri'yi göndermem için bana baskı yaptı' dedi. Albayrak, 'Her ne sebepse Sabri şu an altyapıda. Halbuki milyon Euro'lar verilen 41 oyuncu var" diyerek eleleştirisini de yaptı.


10 yıl önce