|

Constant'a af yolda

Trabzonspor’daki kritik zirvede Constant konusu Başkan’ın istediği şekilde gerçekleşti; karşılığında Ersun Yanal’a transferde sınırsız imkan verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:14 - 2/04/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzonspor'da beklenen zirve dün gerçekleşti. Başkan İbrahim Hacıosamnoğlu, iki gündür Trabzon'da yönetim kurulu üyeleri ile yaptığı toplantılardan sonra dün de teknik direktör Ersun Yanal ile bir araya geldi. Toplantının ana konusu kadro dışı bırakılan Kevin Constant'ın affedilmesiydi. Yaklaşık 1 aydır bir araya gelemeyen ikiliden Ersun Yanal'ın ağır gribal enfeksiyon geçirmesiyle birlikte önceki gün de gerçekleşmeyen zirve, dün nihayet yapıldı. Toplantıda Constant dışında yeni sezon yapılanmasında düşünülmeyen isimler ve takviye yapılacak futbolcular masaya yatırıldı. Gündemin ilk sırasını oluşturan Constant'ın affedilme olayı, Başkan'ın isteği doğrultusunda sonuçlanırken Gineli futbolcunun takımla birlikte antrenmanlara katılması kararlaştırıldı.



BAŞKAN'A MALİYET RAPORU…


Lige verilen arada 5 gün Trabzon'dan ayrı kalan ve dün dönen teknik direktör Ersun Yanal'ın özellikle yabancı futbolcular konusunda Başkan Hacıosmanoğlu'na bilgi verdiği ve piyasaları olmaları halinde Bosingwa ile Yatabare dışındaki yabancı futbolcuların satılmasını istediği belirtildi. Gelecek sezon yabancı futbolcu sayısının 14 olarak sınırlamasından sonra en az 7 oyuncu isteyen Yanal'ın, bu futbolcuların maliyetleri konusunda da Başkan Hacıosmanoğlu'na bilgi verdiği öğrenildi. Yanal'ın, bu doğrultuda Trabzonspor Başkanı'ndan 30 Milyon Euro'luk bir bütçe istediği de ifade edildi.



İSKELET KADRODA İKİ YABANCI


Mevcut kadro ve gelecek sezon için yapılacak takviyelerle birlikte şampiyonluk yarışı için büyük bir umut taşıyan Başkan Hacıosmanoğlu, gidecek ve gelecek oyuncularla ilgili olarak Yanal'a tam yetki verdi. Yanal'ın raporu yazdığı oyuncular konusunda Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kaynak arayışlarına başladığı belirtildi. Tecrübeli teknik adam, Bosingwa, Yatabare, Mehmet Ekici, Özer, Erkan Zengin, Deniz Yılmaz, Yusuf, Sefa ve Uğur Demirok gibi oyuncularla iskelet bir kadro ortaya çıkarmaya çalışırken, bu isimlere stoper ve sol bekle birlikte ön libero takviyesi düşünüyor.



Sakatlardan iyi haber


3'ü Konya maçında oynayabilir


Bu sezon sakatlıklardan çok çeken Trabzonspor'da Belkalem, Yatabare ve Yusuf Erdoğan, Torku Konyaspor maçında oynayabilecek duruma geldi. Fenerbahçe maçında sağ uyluk kas tendon bileşkesindeki yırtık yüzünden 2 aydır takımdan ayrı olan Yatabare, antrenmanlarda artık tam kapasite çalışmaya başladı. Yine Fenerbahçe maçında sol uyluk arka adalesinde yırtık oluşan Cezayirli savunmacı Belkalem tam olarak iyileşme gösteren isimlerden. Teknik direktör Ersun Yanal'ın görev vermesi halinde iki oyuncu da Torku Konyaspor maçında forma giyebilecek. İki aydır takımdan ayrı kalan Yusuf Erdoğan'ın da Torku Konya maçıyla birlikte takıma dönebileceği öğrenildi.



#İbrahim Hacıosmanoğlu
#ersun yanal
#costand
9 yıl önce