|

Demba Ba en büyük şansımız

“Lider olmamız önemli ama daha da önemlisi iyi futbol oynayarak kazanmamız. Her maç ofansif bir karakter ortaya koyuyoruz. Bu konuda da Demba Ba en büyük şansımız. Burada tekrar canlandı. Hem saha içi, hem de saha dışında en iyi hamlemiz oldu”

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2014 Salı
Güncelleme: 23:17 - 22/12/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş, son Akhisar Belediyespor galibiyetiyle ligde üst üste 6. zaferini elde ederek liderliği tekrar devralırken, takımdaki şampiyonluk havası daha da arttı. Başarının mimarlarından, teknik direktör Slaven Bilic, hem ligde hem de UEFA Avrupa Ligi’nde başarıya giden takımın bu sezon neleri iyi yaptığını ülkesi basınına açıkladı. Hırvatistan'ın Slobodna gazetesine konuşan Bilic, Beşiktaş için çok çalıştığını ve yoğun mesai harcadığını söylerken, 18 maçta 16 golle yıldızlaşan Demba Ba’ya da ayrı parantez açtı. Şu anda önemli olanın liderlik dışında iyi futbol oynamaları olduğunu kaydeden tecrübeli çalıştırıcı, “İyi futbol oynayarak kazanıyoruz, bu her teknik direktörün yaşamaktan mutluluk duyacağı bir olay. Her maç ofansif bir karakter ortaya koyuyor ve kazanmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak bu akılsızca saldırmak anlamına gelmiyor. Elbette hesaplı bir şekilde davranıyoruz" şeklinde konuştu. 

FARK OLUŞTURAN BİR YILDIZ

Takıma bir mantalite ve yeni bir bakış açısı kazandırmaya çalıştığını kaydeden Bilic, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bazen ikinci yılınız da olsa bunu yapmak kolay olmuyor. Bazen sakatlık ya da başka problemler ile karşılaşıyorsunuz. Ancak oyuncular arasında huzursuzluk yok ve bunun son derece pozitif bir etkisi oluyor. Herkes oyundan payını alıyor.”

Bilic, daha sonra Demba Ba’ya değindi: “Demba Ba bizim şansımız oldu. Birçok İngiliz kulübünde oynamış bir futbolcu. Burada tekrar canlandı. Fark oluşturan bir futbolcu. Kendisi bizim en iyi hamlemiz oldu, hem saha içinde hem de saha dışında." 

STATSIZ OLMAK BÜYÜK SORUN

Bilic, takım olarak bu sezon yaşadıkları en büyük sıkıntının stat sorunu olduğunu söyledi. Deneyimli çalıştırıcı, “Bir ev sahibi takım olarak maçları kendi stadında oynayamamak kolay değil. Örneğin kupa maçı oynuyoruz, İstanbul'dan iki buçuk saat uzakta. Olimpiyat Stadı şehir dışında. Taraftarımızın gelip de bizi desteklemesi çok zor, çünkü ulaşım imkanları kısıtlı" ifadelerini kullandı. İstanbul'u çok sevdiğini belirten Bilic, "Kentin simgelerinden biri Ayasofya olduğu için yeni doğan kızıma Sofya ismini koydum" dedi. 

Sakalım benim parçam

Çok konuşulan sakalı ve dış görünüşüne de değinen Bilic, şunları söyledi: "Sakal benim dönem dönem hep bir parçam olmuştur. Hajduk'ta oynadığım zamanlarda da sakalım vardı. Ve sonra da sık sık oldu. Çeneme ayrı bir hava katıyor. Beğenmezseniz hemen ertesi gün traş etmeniz de mümkün." 


Sağ kanat İspanya’dan PASALİC

Ocak ayı transfer döneminde bir stoper bir de sağ bek transferi düşünen ancak Atınç’ın performansı sonrası önceliği sağ beke vermekte karar kılan Beşiktaş yönetimi, alternatifi İspanya’dan buldu. İspanya’nın Elche takımında forma giyen Bilic’in vatandaşı Mario Pasalic ile görüşmelere başlandığı kaydedildi. 19 yaşındaki genç oyuncu, bu sezon İspanya Ligi’nde 11, Kral Kupası’nda 2 maçta forma giydi. 2013-2014 sezonunda Hırvatistan’ın Hajduk Split takımında forma giyen Pasalic, 30 maçta 11 gol atma başarısı göstermişti. Genç oyuncunun bonservisi Chelsea’de bulunuyor. Chelsea ile ortak ilişkileri bulunan Başkan Fikret Orman, oyuncunun kiralanması için pazarlıklarına başladı. 


Veli'de problem yok

Akhisar maçında kenara ‘değiştirin’ işareti yaparak oyuna devam edemeyen Veli Kavlak’ın dün MR’ı çekildi. Tecrübeli oyuncuda herhangi probleme rastlanmazken tedbir amaçlı dünkü idmanda yer almadı. 


Orman'dan sitem!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'dan G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat'a sitem. Vodafone Arena'daki yılbaşı partisinde Orman, G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat'ın Tottenham maçının Olimpiyat Stadı'nda oynandığını ve derbinin de aynı yerde olabileceği sözleri hatırlatması üzerine, "Tabii ki Olimpiyat Stadı'nda, her yerde oynarız. Beklenti şuydu; G.Saray yeni başkanının ilk söyleminde olduğu gibi 'biz dost camialarız Beşiktaş'a her konuda yardımcı olmaya çalışırız' ifadelerinin tutarlı olarak devam etmesini dilerdim. Fakat o çizgide ve tutarlılıkta olmaması beni üzdü" dedi. Orman, iç transferde Veli, Mustafa ve Ersan'a teklifte bulunduklarını da söyledi.


Başakşehir uğurlu geliyor

Vodafone Arena'daki inşaat çalışmaları nedeniyle bu sezon maçlarını farklı statlarda oynamak zorunda kalan Beşiktaş'a Başakşehir Fatih Terim Stadı uğurlu geldi. Bu sezon Spor Toto Spor Lig’de 3 maçını Başakşehir’de oynayan siyah-beyazlılar, bu karşılaşmaların tamamını kazandı.Kartal söz konusu bu maçlarda 7 gol atarken sadece iki gol yedi. Beşiktaş, İstanbul’da evsahipliği yaptığı Atatürk Olimpiyat Stadı’nda ise bu sezon ligde galibiyet yüzü göremedi. Bu statta da 3 lig maçına çıkan siyah-beyazlılar, 2 beraberlik alıp, 1 kez mağlup oldu ve toplam 7 puan yitirdi.


Evin yolunu unuttular

Beşiktaş’ın bekar oyuncuları tesisleri mesken tuttu. 3 kulvarda yoluna devam eden siyah-beyazlı takımın yoğun maç takvimi nedeniyle futbolcular, tesislerde kalmayı tercih ediyor. 11 günde 4 zorlu maça çıkacak siyah-beyazlılarda futbolcuların tesislerde kalma nedeni, yorgunluktan dolayı sabah uyuya kalıp idmanları kaçırmamak. Olcay, İsmail, Cenk Tosun, Cenk Gönen, Franco ve Veli Kavlak, yoğun tempodan dolayı evlerinin yolunu unuturken Demba Ba da 2 gece takım arkadaşlarıyla birlikte tesislerde kalmayı tercih etti. 

#Beşiktaş
#UEFA
#Bilic
9 yıl önce