|

Demirören konuşuyor / CANLI

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören NTVSPOR'da yayınlanan Yüzde Yüz Futbol adlı programda Rıdvan Dlmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtladı.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 16/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 22:09 - 16/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Demirören konuşuyor / CANLI
Demirören konuşuyor / CANLI
Demirören'in açıklamalarını an be an yayınlıyoruz:

-Ryan Donk o pozisyonda art niyetliydi.

-Kimse Türk hakemlerinde art niyet diye bir şey aramasın.

-Herkes şunu bilsin ki, Yıldırım Demirören yönetiminde haksızlık olmaz.

-Karşılaşmanın hakemi o olayları ilk defa yaşadığı için bazı hatalar yapmış olabilir.

-Dün akşam sadece Türkiye'de değil dünyada da ilkler yaşandı.

DROGBA VE EBOUE'NİN CEZASI

-Mandela tişörtü giyen Drogba ve Eboue'nin yaptıkları hareketi takdirle karşılıyorum ancak bize sorulmalıydı..

-Federasyon kurallarla işler. Aynı Galatasaray UEFA'dan izin istedi. UEFA'dan isteniyor da TFF'den neden istenmiyor.

FERNANDES'E SALDIRI

-Fernandes'e yapılan saldırıya bakmak lazım. Türkiye için Portekiz için önemli bir oyuncu. Fernandes, o maça devam etmeseydi, farklı şeyler olabilirdi. Maç devam etmeyebilirdi.

'YÜCE ATATÜRK' T-SHİRTLERİ

-Atatürk'e saygımız sonsuz. Fethiyespor da Yüce Atatürk yazısı için bizden izin almalıydı. Kıyafet talimatları belli.

- Fethiyespor, bize sorarak çıksaydı ve biz izin vermeseydik ben bütün tartışmalara katılırdım.

Emre'nin Rabia selamı

-Emre Belözoğlu'nun 'Rabia sevinci' olarak nitelendirilen sevincinin siyasi mesaj olduğuna inanmıyorum.

-Futbolun içinde siyaset yok ama tribünlerde olabiliyor. Bu da tehlikeli yerlere gidebilir. Buna dikkat etmek gerekir.

ŞİKE DAVASI

-Federasyonumuz şike konusunda kararını verdi. Bizim kararımı yargıyı etkilemediği gibi yargının kararı da bizi ilgilendirmez. Trabzonspor'umuz ikinci defa bir başvuruda bulundu, Tahkim Kurulu reddetti.

ELEŞTİR AMA HAKARET ETME

-Biz kulüplerimizle yaşamak zorundayız. Bizden şikayetçi olabilirler ama kimse 'art niyetli' diyemez. Seçimde isteyen eleştiri yapar ancak seçime kadar herkes destek olmalı.

-Ben maçlara niye gidemeyeyim ya? Bana Avrupa'da her maça giden bir federasyon başkanı gösterin. Her yerde her maça giderim.

-Televizyon spor programları maç gibi 1.5 saat olmalıdır ama görüntülü.

GALATASARAY SORUNU

-Benim G.Saray'la aramı kimse açamaz. Bu aralar konuşan G.Saraylı yöneticilerin de Özhan Canaydın'ı örnek almalarını öneriyorum. O isimlere sadece şunu söylüyorum; Rahmetli Özhan Canaydın'ın Galatasaraylılık duruşunu örnek alsınlar. G.Saray adına çıkıp konuşan yönetici arkadaşlarla tabii ki ters düşmüş olabilirim.

MİLLİ STAT PROJESİ!

Milli Takım'a ait bir stat düşünüyoruz. Bakan'la da konuştuk. Destek veriyorlar bu konuda. Uzun vadede Olimpiyat Stadı'nı küçülterek milli takım stadı yapmak gibi bir planımız var.

YABANCI OYUNCU KONTENJANI

-Bir kere şu bilinsin ki Türk futbolunun geleceğiyle ilgili alıyoruz. Bunu bir kaç kere tüm kulüplerin katıldığı Kulüpler Birliği toplantısı ile aldık. Biz herkesin mukavelelerine baktık, bu sebeple üçe böldük. Belli itirazlar da geldi ama bu karar alınmıştı. Böyle bir karar alınca kendi başına değiştiremezsiniz. Federasyon, aldığı kararın arkasın durur. Sorunu kulüplerle birlikte çözme yoluna gider. Talep gelirse bunu değerlendiririz. Herkes ortak bir talep çıkmazsa yapılacak bir şey yok kural devam eder. Avrupa Birliği konusunda ise oyuncu mezarlığı olur burası. Gereksiz yere çok paralar gider. Benim zamanımda da olmuştu bu. Yabancıda AB statüsüne geçmek Türk futboluna dinamit koymaktır. Bir karar aldık, arkasındayız.18 kulüp biraraya gelirse tartışıp en doğruyu bulmak zorundayız. Yabancı kuralıyla ilgili Fatih Terim'den de görüş istedik.

SEYİRCİSİZ MAÇ

-Kavga unsuru sporda olmamalı. Seyircisiz maç çok zevksiz. Seyircisiz maçı kaldırabilsek keşke ama bunu yapamıyoruz. Şiddet sporun içindeki büyük bir yara. Engelli sporcuların maçında bile kavga çıkıyor. Kavga unsuru sporda olmamalı.

ALTYAPI SORUNU

-Bizim federasyonumuz altyapılarda belli süre oynayan futbolculara para ödüyor. Bugün iddia ediyorum kulüplerdeki en kötü hoca 12 yaş grubunun başında. 12 - 16 yaş grupları bir oyuncunun yetişmesi için en önemli yaş aralıkları. Altyapıya çok önem veriyoruz. Bizim için kalıcı Milli Takım başarısı altyapıya bağlı.

10 yıl önce