|

Derbi sil baştan

Türkiye, yeni haftaya nefes kesen bir derbiyle başlıyor. Yoğun yağış sonrası İnönü Stadı'nın zemininin futbola elverişsiz hale gelmesi nedeniyle hakem Hüseyin Göçek'in tatil ettiği Beşiktaş-G.Saray derbisi, aynı heyecanla yine yeniden sahne alıyor

00:00 - 16/04/2012 Pazartesi
Güncelleme: 00:55 - 16/04/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Derbi sil baştan
Derbi sil baştan

Beşiktaş ile Galatasaray, Fi Yapı İnönü Stadı'na bugün bir kez daha çıkıyor. Önceki gün oynanması gereken ancak yoğun yağış nedeniyle bugüne ertelenen Spor Toto Süper Lig Süper Final ilk hafta maçında iki ezeli ekip kozlarını paylaşacak. Saat 20.00'da başlayacak karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek.

Süper Final'e en yakın rakibine oranla 5 puan avantajla giren sarı-kırmızılılarda tek eksik kırmızı kart cezalısı Emre Çolak. Beşiktaş'ta ise yine kırmızı kart cezaları nedeniyle Egemen Korkmaz ve Hugo Almeida forma giyemeyecek.

Süper Final'de hedefi Şampiyonlar Ligi'ne katılmak olan Beşiktaş'ta puan kaybına tahammül yok. Şampiyonluğun en büyük adayı G.Saray da kazanarak ikinci haftadaki Fenerbahçe derbisine moralli girmek istiyor.

İki takımın da sahaya 3 puan parolasıyla çıktığı derdide taraftarları heyecan dolu dakikalar bekliyor.


Kartal'a 600 bin TL galibiyet primi

Süper Final'de 6'da 6 yaparak 18 puanı hedefleyen Beşiktaş'ta yöneticiler de elini cebine attı. Siyah-beyazlı yöneticilerden Ahmet Nur Çebi ve Tamer Kıran, Galatasaray derbisinin kazanılması halinde takıma kendi hesaplarından 300'er bin dolardan 600 bin dolar prim vereceklerini söyledi. Galatasaray Kulübü ise daha önce yaptığı açıklamada Süper Final'de elde edilecek her galibiyette primi futbolcu başına 15'er bin dolar olarak belirlemişti.


STAT
Fi Yapı İnönü
SAAT
20.00 - Lig TV
HAKEM
Hüseyin Göçek



12 yıl önce