|

Dersimspor'da bir Arjantinli bir Fildişi Sahilli

Tunceli'yi Bölgesel Amatör Lig 3. Grup'ta temsil eden Dersimspor, yeni sezona Fildişi Sahili'nden golcü Yannick Alex Kore ve Arjantinli forvet Lucas Sebastian Rodriguez'li kadrosuyla başladı.

Aa
00:00 - 22/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:52 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Dersimspor'da bir Arjantinli bir Fildişi Sahilli
Dersimspor'da bir Arjantinli bir Fildişi Sahilli

Ligin ilk haftasında Pazarcıkspor karşısında Dersimspor'a 2-0'lık galibiyeti getiren gollere imza atan 22 yaşındaki Alex ve Türkiye Kupası ön eleme turunda Tunceli ekibinin Hasköy Yıldızspor'u 8-1 yendiği karşılaşmada rakip fileleri 3 kez havalandıran 20 yaşındaki Rodriguez, Dersimsporlu taraftarların beğenisini topladı.

Fildişili golcü Yannick Alex Kore, ülkesinde 8 yaşında futbol akademisine başladığını ve bazı takımların formasını giydiğini belirtti. Tatvan Gençlerbirliği'nde iki sezon top koşturduğunu dile getiren Alex, "Dersimspor iki yıl önce de beni istiyordu, işim olmadığı için gelemedim. Bu yıl beni istediler, kulüp başkanıyla görüştüm, anlaştık. Daha önce arkadaşlarım burada oynadığı için Dersim'i biliyordum. Arkadaşlarım bana 'Dersimspor iyi takım' dedi, ben de geldim" diye konuştu. Tunceli insanının sıcakkanlı olduğunu belirten Alex, "Onları seviyorum" dedi.

Hedef 1. Lig

Hedeflerine değinen Alex, "İyi oynayıp daha iyi bir takıma gitmek istiyorum. 1. Lig'de profesyonel takımlara gitmek istiyorum. Bunun için çok çalışıyorum, futbol kolay değil ama biz futbolcular turist gibiyiz. Biz her yere gidebiliriz, bizi her yere çağırabilirler. Çalışmaya devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

Alex, İsveçli golcü Zlatan Ibrahimovic'i çok beğendiğini belirterek, "Çocukluğumdan beri ona hayranım, onun gibi olmak istiyorum. Biraz zor olacak ama iyi yoldayım, inşallah olacak. Türkiye'de Burak Yılmaz'ı beğeniyorum, iyi koşuyor. Başka futbolcular da var ama en beğendiğim Burak Yılmaz" şeklinde konuştu.


Boca Juniors'dan Dersimspor'a

Arjantinli Lucas Sebastian Rodriguez ise Dersimspor'un iyi kadrosu olduğunu söyledi. Takımın şampiyon olması için çok çalışacağını ifade eden Rodriguez, "Arjantin'de uzun yıllar futbol akademisine gittim. Bir dönem Boca Juniors takımında oynadım, sonra 44 Malatyaspor'da oynadım. Şimdi de Dersimspor'dayım. Dersim, çok güzel, takım çok güzel. Çok çalışıyoruz. İnşallah bizim takım şampiyon olacak" şeklinde konuştu.

Türkiye'de Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Erkan Zengin'i çok beğendiğini belirten Rodriguez, PTT 1. Lig takımlarından Elazığspor'da forma giyen Arjantinli Franco Cangele ile yakından görüştüğünü ve izinli günlerinde arkadaşıyla buluştuğunu söyledi.

10 yıl önce