|

Dev zafere son bir adım

Olimpiyat'taki ilk randevuda İngiliz devini elinden kaçıran, golsüz beraberliğe razı olan Beşiktaş, Emirates Stadı'nda zoru başarmak için sahada olacak. Beşiktaş'a tur için galibiyetin dışında gollü beraberlik dahi yetiyor. Saat 21.45'te nefesler tutulacak; herkesin gözü kulağı Emirates Stadı'nda olacak

Süleyman Hatısaru
00:00 - 27/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:38 - 27/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Dev zafere son bir adım
Dev zafere son bir adım

UEFA Şampiyonlar Ligi grupları öncesinde Arsenal karşısında son 90 dakikasına çıkacak Beşiktaş'ta hedef gruplara kalmak. 3. ön eleme turunda Feyenoord'u safdışı bırakan, Play-Off turu ilk maçında ise sahasında ağırladığı Arsenal ile golsüz berabere kalan temsilcimiz, rövanşta en azından gollü beraberlikle sahadan ayrılmayı amaçlıyor. Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki ilk maçta sergilediği futbolla tur için camiayı umutlandıran temsilcimizin, kuşkusuz rövanşta işi daha zor olacak; ancak saat 21.45'te başlayacak Emirates Stadı'ndaki randevuda Kartal'ın görevi zoru başarmak olacak.

ATİBA SAHADA

Beşiktaş'ta Arsenal ile oynanan ilk maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Atiba, bugünkü rövanşta takımdaki yerini alacak. Sakatlıkları geçen Necip Uysal ve Mustafa Pektemek de önceki günkü idmanda takımla çalışsa da Necip'in bugünkü maçta forma giyme ihtimali yok.

ARSENAL'DE 3 EKSİK

Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 16 sezondur mücadele etme başarısı gösteren Arsenal'da ise Beşiktaş maçı öncesi 3 eksik mevcut. İlk mücadelede kırmızı kart gören Aaron Ramsey'in yanı sıra Mikel Arteta ve Olivier Giroud'un sakatlığı bulunuyor. Ayak bileğinde kırık şüphesi olan Giroud'un 3 ay sahalardan uzak kalabileceği belirtiliyor.

Slaven Bilic: Umut dolu bir hayalimiz var
Beşiktaş çalıştırıcısı, bugünkü maçta Arsenal'in favori gösterildiğini ifade ederek, 'Umarım Şampiyonlar ligi'nde gruplara kalabiliriz, bunu inanarak söylüyorum' dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bliic, Arsenal ile oynadıkları ilk maçta çok ciddi işler yapabileceklerini gösterdiklerini belirterek, 'Bu eşleşme, İstanbul'daki maçtan sonra onlar için de büyük bir eşleşme ve sınav haline geldi' dedi. Hırvat çalıştırıcı, dün akşam Emirates Stadı'nda düzenlenen basın toplahtısında, 'İlk maçta biz kazanmayı hak etmiştik. Buraya umut dolu geldik, dünyanın en büyük takımlarından birine karşı etkileyici bir atmosferde mücadele edeceğiz. İlk maçtaki performansımız özgüvenimizi, umudumuzu çok yükseltti' diye konuştu.Bilic, ilk maçta oyundan atılmasıyla ilgili olarak, 'Yaşananlardan dolayı pişmanım. Bu maçta oyuncularımla birlikte olmayı isterdim. Yardımcılarım ellerinden geleni yapacaktır. Biz, iyi bir takımız, enerjimiz oldukça yüksek. Elbette Arsenal favori. Umarım Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabiliriz, bunu inanarak söylüyorum' değerlendirmesinde bulundu. Bir dönem Arsenal'da oynayan Oğuzhan Özyakup da 'Londra'ya turu atlamaya geldik. İlk maçta bunu gösterdiğimize inanıyorum' dedi.

En iyi oyunumuzu oynayacağız

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, Beşiktaş maçı basın toplantısında tur için iddialıydı. 'Oynayabileceğimiz en yüksek seviyede oynayacağız' diyen Fransız teknik adam, 'Kazanmamız gerekiyor. Biz kendimize güveniyoruz ve gruplara kalacağımızı düşünüyoruz. Hücum ağırlıklı oynamalıyız' dedi.

Kartal İngiltere'ye Necip'le gitti

Beşiktaş, Arsenal maçı için dün öğlen saatlerinde İngiltere'ye gitti. Kafileye Başkan Fikret Orman ve yöneticiler de eşlik etti. Kafilede ayak bileğinde 2. derecede yırtık tespit edilen ancak önceki günkü idmanda yer alan Necip Uysal da dahil edildi.

Beşiktaş elerse ilk olacak

Şampiyonlar Ligi'nde aralıksız 16 yıldır mücadele eden ve bunların 6'sını ön eleme turundan gelerek başaran Arsenal, 7.'si için sahada olacak. Beşiktaş, bugün rakibini elerse Arsenal 16 yıl aradan sonra ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer almamış olacak; ilk kez de ön eleme turunda elenecek. Beşiktaş, ilk maçta Arsenal karşısında aldığı beraberlikle İngiliz devinin ön elemelerdeki 12 maçlık galibiyet serisini sonlandırmıştı.

İlk ön elemeyi 2006-2007 sezonunda oynayan Arsenal, sırasıyla Dinamo Zagreb, Sparta Prag, Twente, Celtic, Udinese ve Fenerbahçe'yi eledi. Arsenal, bu karşılaşmaların tamamında sahadan galibiyetle ayrıldı.

SLAVEN BİLİC: Umut dolu bir hayalimiz var

10 yıl önce