|

Dimdik ayakta dur Yıldırım

Beşiktaş Başkanı'nı en çok “Fener'e başkan olsana” tezahüratı kızdırmıştı. Daha 6 ay önce “Büyük başkan” sloganlarıyla alkışlandığı İnönü Stadı'ndan çıkarken, morali sıfır noktasındaydı. Ama yanında en büyük destekçisi vardı. Revna Hanımın “Pes etme Yıldırım. Dimdik ayakta dur. Biz sonuna kadar arkandayız” sözleri onu kendine getirdi

00:00 - 5/11/2009 Perşembe
Güncelleme: 03:26 - 5/11/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Dimdik ayakta dur Yıldırım
Dimdik ayakta dur Yıldırım

Beşiktaş kazanınca da yenilince de ağlayan bir başka Başkan'a sahip oldu mu hiç? Ya Wolfsburg maçında yaşadığı travma. Tribündeki bir gruptan yükselen “Kadıköy'e gitsene, Fener'e başkan olsana” sözleri ve küfürler Yıldırım Demirören'in aklını başından almıştı. Tutamadı kendisini. Ayağa kalktı, “Yeter” diye bağırdı, çıkıp gidiyordu ki yanında oturan Fenerli dostu Ferit Şahenk, eski Beşiktaşlı yönetici İhsan Kalkavan ve Azeri İşadamı Mansimov tuttu onu. İçinden “Ne yapsam yaranamıyorum. Yeter artık” diye geçiriyordu.


REVNA HANIM DÖNDÜRDÜ

Demirören stattan çıkarken kararlıydı, kongrede aday olmayacaktı. Bu düşüncesini eşi Revna Demirören'e açtı. Daha önce "Beşiktaş yüzünden aileni ihmal ediyorsun. Sağlığından oluyorsun" diye yakınan Revna Hanım, eşinin o anki halini görünce fikir değiştirmişti. "Hayır Yıldırım" dedi, "Bırakmayacaksın. Üç-beş kendini bilmez küfür etti diye pes etmek yok. Dimdik ayakta duracaksın. Beşiktaş'a yaptığın hizmetler ortada. Bunu herkes biliyor. Bırakma. Sonuna kadar arkandayız." Bu sözler Demirören'i kendine getirdi ve kararını verdi: "DEVAM…"


Küfür edenler tespit edildi

Beşiktaş Kulübü de Wolfsburg maçında Başkan Yıldırım Demirören'e küfür edenleri tek tek tespit etti. Stattaki güvenlik kameralarına takılan görüntüler yöneticilerce dikkatlice izlenerek isimleri saptanan küfürbazların listesi İstanbul Valiliği İl Spor Güvenlik Kurulu ile Emniyet Müdürlüğü'ne verildi. Demirören'in kendisine küfür edenlerden ayrıca davacı olacağı öğrenildi. İsimleri tespit edilen ve fotoğrafları gişe kapılarına asılacak bu kişiler bir daha maçlara alınma-

yacak.


'Kartal gol gol gol' tezahüratta kaldı

Sezon başından beri gol yollarında sıkıntı yaşayan Beşiktaş, suskunluğunu bozamıyor. Siyah-beyazlılar, şu ana dek 15 resmi maçta sadece 9 gol atarak hücumda kısır bir süreç yaşadı. Beşiktaş'ta Ekrem 2 gol atarken, diğer goller Fink, Tabata, Nihat, Bobo, İsmail, Holosko ve Tello'dan geldi. Bobo da Wolfsburg karşısında yokları oynadı.



AKSU: Başkanlık makamına küfür yakışmadı

Ocak ayında yapılacak kongrede başkan adayı olan Murat Aksu, başkan Yıldırım Demirören'e yapılanları kınadı. Beşiktaş Başkanlığı'nın saygın bir makam olduğunu belirten Aksu, “Hiç kimse Beşiktaş Başkanlık makamına küfür etme cüretine sahip değildir. Olayların belki de üzerinde durulması gereken en önemli yanı, bazı taraftar gruplarıyla gereğinden fazla içli dışlı olmanın, ileride nasıl üzücü, hoyrat ve hırçın bir atmosferi de beraberinde getirebileceğinin görülmesidir. Başarısızlığın ve kötü yönetimin hesabının sorulacağı yer kongredir. Beşiktaş'taki yönetsel her yanlış düzeltilebilir ama Beşiktaş'ın değerleri, yıpranınca kolay onarılamaz. Bu konuda hepimiz hassasiyet göstermeliyiz” diye konuştu. Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz de küfürlü ve hakaret içeren tezahüratlar yapılmasını kınayarak, “Beşiktaş Kulübü Başkanı hepimizin başkanıdır ve o makama saygı göstermemiz gerekir. Taraftarımız bunu başkanlarına yapmamalıydı” dedi.



Kulüpler Birliği Demirören'in yanında

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısı dün İstanbul'da yapıldı. Toplantıda Diyarbakırspor'un durumu ve Beşiktaşlı taraftarların başkan Yıldırım Demirören'e yönelik tezahüratları görüşüldü. Toplantıya Beşiktaş, Kayserispor ve Gaziantepspor başkanları dışında diğer kulüp başkanları katılırken, Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, Yıldırım Demirören'e yönelik tezahüratların kabul edilemez olduğunu belirterek, “İnönü Stadı'nda Demirören'e yapılan kötü tezahüratı kınıyoruz. Beşiktaş gibi bir kulübün başkanına bu tip kötü tezahüratları Kulüpler Birliği Vakfı ve tüm kulüp başkanları olarak kınamaktayız” ifadelerini kullandı. Gümüşdağ, kulüp başkanları olarak G.Saray maçına çıkılması için Diyarbakırspor Başkanı Çetin Sümer'e tavsiyelerde bulunduklarını söyledi.




14 yıl önce