|

Doğa Koleji Dünya Şampiyonu oldu

Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, Fransa'da gerçekleştirilen Dünya Liseler arası Basketbol Şampiyonası'nda finalde Finlandiya'yı yenerek bir kez daha Dünya Şampiyonu oldu.

Yeni Şafak
00:16 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 21:18 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

2009 yılında İstanbul'da gerçekleştirilen şampiyonada, Sırbistan takımını yenen genç erkeklerde şampiyonluk kupasını alan Doğa Koleji, bugün Türkiye saatiyle 17.00'de gerçekleştirilen final maçında Finlandiya ile karşılaştı. Maçı 81- 69 alan Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı, böylece ikinci kez Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonu unvanını almış oldu.



Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı zorlu geçen şampiyonada, ilk maçını erkeklerde Hırvatistan ile yaparak 48-42 kazandı. Doğa Koleji Erkek Basketbol Takımı, 2. maçını gerçekleştirdiği Bulgaristan'ı 86-40, çeyrek finalin ilk çaprazını oynadığı Yunanistan'ı 68-37, ikinci çaprazını oynadığı Sırbistan'ı ise 70-36 yenerek yarı finale çıktı.


Doğa Koleji Genç Erkek Basketbol Takımı son olarak, Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası yarı final maçında Slovenya ile kıyasıya mücadele ederek, 82-37 gibi büyük farkla finale yükseldi.


Doğa Koleji CEO'su Bünyamin Çelikten, sporcuları yürekten kutladığını belirterek, "Onlarla gurur duyuyorum. Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurdular. Bugün kalbimiz genç sporcularımızla birlikte attı ve onlar da bizim yüzümüzü güldürdü" dedi



#doğa koleji
#dünya şampiyonu
#finlandiya
9 yıl önce