|

Dortmund bir gömlek üstündü

F.Bahçe derbisinin kahramanı Sneijder, Borussia Dortmund yenilgisi sonrası acı itirafta bulundu. Erken golden sonra inançlarını kaybettiklerini belirten Hollandalı yıldız, 'Artık Avrupa Ligi'ne odaklanmalıyız' dedi

Taha Güvendi
00:00 - 24/10/2014 Cuma
Güncelleme: 00:38 - 24/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
Dortmund bir gömlek üstündü
Dortmund bir gömlek üstündü

Wesley Sneijder, Borussia Dortmund karşısında alınan 4-0 yenilgiyi Hollanda'nın NOS televizyonuna değerlendirirken bir de itirafta bulundu. "4-0 yenilmek üzücü. Bundan, rakibin bizden iyi olduğu sonucu çıkar. Bu takım bize bir beden büyüktü' diyerek karşılaşmayı özetleyen G.Saray'ın Holandalı yıldızı, yedikleri erken golden sonra güvenlerinin kaybolduğunu savundu. Rakibe çok fazla alan bıraktıklarını belirten Sneijder, "Kendimize güvenerek maça başladık. 1-0 yenik duruma düşünce güveniniz hızla kayboluyor, bu durumda tahribatı sınırlı tutmak zorundasınız. Bunu da yapamadık" sözleriyle sahadaki yanlışlarına dikkat çekti.

DEVLER LİGİ SÜPER LİG'DEN ÇOK FARKLI

Artık UEFA Avrupa Ligi'ne odaklanmaları gerektiğini ifade eden sarı-kırmızılı futbolcu, hocası Prandelli gibi 2. tur umutlarını tamamen yitirdiğini ortaya koydu. 'Takım olarak elde edebileceğiniz en iyi sonucun, Avrupa Ligi olduğunu görüyorsanız, gerçekçi olmanız lazım. Ben de öyleyim' diyen Sneijder, F.Bahçe maçında attığı gollerle ilgili hatırlatma üzerine Şampiyonlar Ligi ile Süper Lig'in farklı olduğuna dikkati çekti.

Şampiyonlar Ligi'nde G.Saray son sırada

Borussia Dortmund'a 4-0 mağlup olan G.Saray, Şampiyonlar Ligi'nde 3. maçlar sonunda 32 takım içinde son sırada yer aldı. 32 takımdan 7'si, 3. maçlar sonunda Galatasaray gibi 1 puana sahip olurken, sarı-kırmızılılar, eksi 7 averajla kendi grubunda olduğu gibi tüm takımlar arasında da sonuncu oldu. Temsilcimiz, 3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik alıp, 2 gol attı ve kalesinde 9 gol gördü.

Oynadığı 3 maçı da kazanan Borussia Dortmund, artı 9 averajla 3 maç sonunda en başarılı takım olarak dikkati çekti. Alman ekibi, 3 maçta kalesinde gol görmedi ve rakip fileleri 9 kez havalandırdı. Borussia Dortmund'u yine yaptıkları üçer maçı da kazanan Real Madrid ve Bayern Münih, artı 8'er averajla izledi.

Yalman: Prandelli ile ilgili bir karar aldım

Galatasaray'da yarın gerçekleşecek seçimli genel kurulda başkan adaylığını koyan Alp Yalman, Radyospor yayınında yaptığı açıklamada teknik direktör Cesare Prandelli'nin Süper Lig maçını daha çok önemsediği yönündeki ifadelerini talihsizlik olarak değerlendirdi, "Galatasaray yarıştığı her yerde zirveyi hedefler" dedi.

Daha önce diğer aday Duygun Yarsuvat gibi Cesare Prandelli'nin göreve devam edeceğini açıklayan Yalman, bu kez İtalyan teknik adam ile ilgili bir karar aldığını açıkladı.

G.Saray Başkan adayı, 'Önce Prandelli ile görüşeceğim. Ve ardından bir karar alacağız. Ben Prandelli ile ilgili karar vermiş olsam bile kendisiyle görüştükten sonra bir karar alacağız. Prandelli'ye de ileteceğim' ifadelerini kullandı.

9 yıl önce