|

Drogba Galatasaray'ın transferine taş koydu!

Galatasaray'ın sezon başında Chelsea'den transfer etmek istediği Romelu Lukaku'nun Didier Drogba ve Aurelien Chedjou ile konuştuktan sonra İstanbul'a gelmekten vazgeçtiği öne sürüldü.

Yeni Şafak
12:43 - 25/11/2014 Salı
Güncelleme: 10:46 - 25/11/2014 Salı
Diğer

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Duygun Yarsuvat ve ekibine görevi devreden Ünal Aysal yönetimi, sezon başında yabancı forvet için arayışlarını sıklaştırırken Chelsea’nin kiralamayı düşündüğü Romelu Lukaku gündeme geldi... Anderlecht ile harikalar yaratan Kongo asıllı Belçikalı oyuncu ardından 26 milyon Euro’ya Chelsea’nin yolunu tutarken Maviler, genç oyuncuyu kiralayarak deneyim kazanmasını tercih etti.. Geçen sezonu Everton’da 31 maçta 15 golle kapatan 21 yaşındaki forveti Jose Mourinho bu sezon da kiralamak istedi... 


Önce sıcak bakıyordu

Menajerler ise Şampiyonlar Ligi’nde de oynaması nedeniyle Galatasaray’a oyuncuyu teklif ederken Cimbom da genç oyuncunun bonservisinin düşük olması nedeniyle transfere sıcak baktı... Bu durum Lukaku’ya da iletilirken işte bu noktada oyuncular arası telefon trafiği başladı. 

Belçikalı oyuncu direkt olarak ‘ağabeyim’ dediği Drogba’yı aradı... Drogba ile görüşen Lukaku, hem Galatasaray hem de Türkiye hakkındaki bilgileri ilk ağızdan aldıktan sonra olumsuz ifadeleri de bir kenara not etti.

İlk engel Mourinho'dan

Lukaku'nun ikinci telefonu ise Aslan’ın Kamerunlu savunmacısı Aurelien Chedjou’ya oldu. Bu görüşmede de her detayı alan golcü ardından da menajerine bu transferi istemediğini iletti. Bu gelişmelerin ardından Mourinho’nun da Diego Costa’yı aldığı için kadroda düşünmediği Lukaku rekor bir bonservisle Everton’a transfer oldu. 


Aradı ve vazgeçirdi

Ancak genç oyuncunun Galatasaray’ı neden istemediği ise eski yönetimin merak ettiği konulardan biri olarak rafa kalktı. İşte Drogba-Chedjou-Lukaku üçgeninde gizli kalan bu görüşme trafiğinin detayları...

Lukaku her iki oyuncu ile de görüşürken Türkiye’ye gelmemesi öğüdünü aldı... Bunun nedeni ise gece hayatı... Drogba, “Sakın İstanbul’a gelme... Burada gece hayatı insanın başını döndürüyor... Genç bir oyuncusun ve İstanbul’da kendini bir anda gece hayatının içinde bulursun. Çevrendeki isimler de seni bu hayata yönlendirir. Senin Premier Lig’de bir takıma gitmen kariyerin için daha iyi olur” sözleri ile oyuncunun aklını çelerken Chedjou da “Takım ve kulüp gerçekten güzel... Ancak İstanbul’da hayat çok farklı... Genç bir oyuncu için bu ortam iyi değil” diyerek Lukaku’nun vazgeçme sürecini hızlandırdı.

(Vatan)

#GALATASARAY
#DIDIER DROGBA
#AURELIEN CHEDJOU
#ROMELU LUKAKU
#CHELSEA
#EVERTON
9 yıl önce