|

Dünya Türkiye'yi seyretti

Bisiklet Feredasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bir marka haline geldiğini belirterek, "Dünyada bu yarışı koşacak 36 takım var. Bunların 20 tanesi buradaydı. Dünya'da 190 ülkede 600 bin hane 1 hafta boyunca Türkiye'yi izledi" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/05/2015 Salı
Güncelleme: 01:36 - 5/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, başarıyla sona eren 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sonrası gelinen noktayı Yeni Şafak'a değerlendirdi. Turun her geçen gün kalitesinin arttığını belirten Müftüoğlu, “Dünya'da bu yarışı koşacak 36 takımdan 20 tanesi burada yarıştı. Bu büyük bir olay” dedi. 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun bir marka haline gelmeye başladığını dile getiren Müftüoğlu, “Mark Cavendish, Kristijan Durasek, Tom Boonen gibi dev isimler pedal çevirdi. Bunlar bu spora dünyada damga vurmuş sporcular. Dünyada bir marka olma yolunda hızla ilerliyoruz. İnşallah daha üst kategorilerde bir tur olacak” ifadelerini kullandı.



HERKES TAKDİR EDİYOR


Dünya'da da tura ilginin her geçen gün artığını ifade eden Müftüoğlu, “Geçen yıl 190 ülkede yayın yaptık. Bu yıl bu rakamı aşacağız. 600 bin haneye ulaşmışız demektir. Geçen yıl 50. turdan sonra Dünya Bisiklet Birliği'nin raporlarında 'mükemel tur' övgüsü geldi. Dünya Profosyenel Bisiklet Başkanı David Daparti de tur için 'Bireysel turlar içerisinde en mükemmeli. Gözlerimle gördüm' diye övdü" yorumunu yaptı.



TÜRKİYE SINIF ATLADI


Müftüoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Olimpiyata nasıl gideriz hesaplarını yapan bu ülke, son 10 yılda olimpiyatla ilgili sorunları aştı. Nasıl madalya alırızı düşünen bir ülke oldu. Bisikletin de güreş ve tekvando gibi madalya getiren branşların içine gireceğine inanıyorum. Git gide gelişiyoruz."



Tura kalite ve çekişme geldi


"Daha önce sadece sprinterlerin geldiği bir yarıştı tur. Şimdi görüyorsunuz neredeyse her turda birinciler değişti. Çok önemli bisikletçiler ve önemli ve zorlu parkurlar oluştu."



Şehirlere bisiklet yolları yapılacak


"Turun yayınlanmasından sonra belediyeler harekete geçtiler. Beyaz gölge basketbolu nasıl bir noktaya getirdiyse Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu da bisikleti farklı bir boyuta taşıyacak. Bisiklet yolları ile ilgi belediyeler hareket halinde. Sağlık Bakanlığı da bunu destekliyor. Bu hareketlenme insanları daha sağlıklı hale getirecek."



Bisiklete binmek sağlık demek


"Bisiklet sporu en çok kalori kaybettiren sporlardan bir tanesi. Zayıflamak isteyen bisiklete binmeli. Bu olmazsa olmaz. Artı


bisiklet insanının kendini özgür hissetmesini sağlıyor. Hem rahatlık, hem fazla kalori atma, daha kaliteli bir yaşam için bisiklete binmek gerekiyor."



Cirolar ikiye katlandı


"Ben bisikletin ismini duyunca heyecanlanıyorum. Üreticilerin raporlarına göre bisiklet satışında 2010'la 2014 arasında cirolar ikiye katlanmış durumda. Bir ülke için çok önemli bir şey. Endistrü olarak da farklı bir boyuta gidiyoruz."






#Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu
#Emin Müftüoğlu
#yeniaşafak
9 yıl önce
default-profile-img