|

Düşler sahnesi

Derbiye 5 puan önde lider başlayacak G.Saray, maçı kazanarak, ezeli rakibiyle aradaki puan farkını 8'e yükseltip, son 4 karşılaşma öncesi şampiyonluk için çok büyük bir avantaj yakalamak amacında. F.Bahçe ise, derbiden elde edeceği 3 puanla aradaki puan farkını 2'ye indirip, şampiyonluk yarışında ipleri kendi eline almaya çalışacak

00:00 - 22/04/2012 Sunday
Güncelleme: 01:56 - 22/04/2012 Sunday
Yeni Şafak
Düşler sahnesi
Düşler sahnesi

Süper Final Şampiyonluk Grubu'nun 2. haftasında ezeli rakipler G.Saray ile F.Bahçe, Türk Telekom Arena'da karşı karşıya gelecek. Saat 19.00'da başlayacak derbiyi hakem Fırat Aydınus yönetecek. Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda bugünkü kritik maç öncesi G.Saray 42 puanla lider, F.Bahçe ise 37 puanla ikinci sırada bulunuyor. Derbiye 5 puan önde başlayacak G.Saray, büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçı kazanarak, ezeli rakibiyle aradaki puan farkını 8'e yükseltip, son 4 maç öncesi şampiyonluk için çok büyük bir avantaj yakalamak amacında. Arena'da taraftar desteğinden yoksun mücadele edecek F.Bahçe ise, derbiden elde edeceği 3 puanla aradaki puan farkını 2'ye indirip, şampiyonluk yarışında ipleri kendi eline almaya çalışacak. Sarı-kırmızılı ekip, dirbede berabere kalması halinde elindeki puan avantajını koruyacak, ancak yenilmesi halinde ise ciddi bir sıkıntıya girecek. Puan eşitliğinde avantajlı taraf olan F.Bahçe karşısında yenilgiyi aklından bile geçirmek istemeyen Cimbom, son maçında konuk olacağı sarı-lacivertlilere şampiyonluğu garantilemiş olarak gitmek istiyor. F.Bahçe ise ezeli rakibi G.Saray ile sezonun belki de en önemli mücadelesine çıkacak. Sarı-lacivertliler, derbiden 3 puanla ayrılırsa, avantajı lehine çevirecek ve oldukça zorlu geçecek 4 maçı da kazanması durumunda şampiyonluğa ulaşacak. Derbide yenilmesi durumunda G.Saray ile puan farkı 8'e yükselecek F.Bahçe, şampiyonluk şansını oldukça zora sokacak. G.Saray'da dev maç öncesi sakat ve cezalı oyuncu yok. F.Bahçe'de ise Emre cezası nedeniyle forma giymeyecek.


Buraya kadar getirdik Arena'da işi bitireceğiz

G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim, F.Bahçe maçı öncesi oyuncularını hem uyardı, hem de beklentilerini söyledi. Kadıköy'deki maçı örnek göstererek oyuncularını motive eden tecrübeli çalıştırıcı, 'Geriye düştüğümüz Kadıköy'deki maçta F.Bahçe'yi yenebileceğimizi gösterdik. Bu maçtan da galibiyet bekliyorum' sözleriyle futbolculara olan güvenini tekrarladı. Oyuncularına F.Bahçe karşısında rakibin erken gol atmasına izin vermemeleri gerektiğini de anlatan Fatih Terim, rakiplerinin etkili futbolcuları Alex, Gökhan Gönül ve Sow gibi yıldızlarına da topla oynama fırsatı vermemeleri gerektiğini söyledi.


Kendi göbeğimizi kendimizin kesme zamanı

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, sıkıntılı geçen sezonun en önemli maçlarından birini bugün G.Saray'a karşı oynayacaklarını söyledi. Bu sezon elde edilecek şampiyonluğun camia için büyük önem taşıdığını oyunculara anlatan Aykut Kocaman, 'İşte fırsat. G.Saray'ı yenip, şampiyonluk yolunu açalım. Bu maçta galibiyetten başka sonuç düşünmeyin. Rakip sahada taraftar baskısı olacaktır ama sakin bir şekilde sürekli oyun kontrolünü bizde tutatarak mücadele edin. G.Saray'ı yenip camiaya büyük sevinç yaşatın' dedi.



Türk Telekom Arena

Saat
: 19.00
Yayın
: Lig TV
Hakem
: Fırat Aydınus



12 years ago
default-profile-img