|

e-Trabzon tura bağlandı

'Bitse de gitsek' havasında bir maça çıkan bordo-mavililer, rakibi karşısında sıkıntılı anlar yaşadı; özellikle devreyi golsüz bitirmesi futbol şansıydı. Deniz Yılmaz ile bulduğu nadir gol şansını değerlendiremeyen temsilcimiz, ilk maçın kontenjanından yedi

.
00:00 - 29/08/2014 Cuma
Güncelleme: 00:09 - 29/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
e-Trabzon tura bağlandı
e-Trabzon tura bağlandı

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Trabzonspor, Rusya deplasmanında golsüz beraberlikle turu geçen taraf oldu. İlk maçta 2-0'lık avantajla Rostov karşısına çıkan bordo-mavililer, skor avantajını kullanarak adını gruplara yazdırdı. İlk yarıda savunma güvenliğini ön planda tutan temsilcimiz, kontrataklarla etkili olmaya çalıştı. 15. dakikada Fatih Atik'in sağdan ortasında, ceza alanı içinde yükselen Salih Dursun'un kafa vuruşunda, top yandan auta çıktı. 27'de Kalachev'in sağdan kullandığı köşe atışında, yakın mesafedeki Grigoryev'in kafa vuruşunda, kaleci Onur yerden sağına giden topu çizgi üzerinden çıkardı. 32'de ceza alanına sol çaprazdan sokulan Poloz'un rakiplerinin önünden sert şutunda, kaleci Onur'u geçen top yan direğe çarparak auta çıktı. 38'de soldan ceza alanına giren Musa Nizam'ın çıkardığı topu uygun durumdaki Deniz Yılmaz kötü bir vuruşla auta gönderdi.

45+3'te Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda top üsten auta gitti. 54'te Grigorev'in ceza alanı dışında vurduğu sert şut üst direkten dışarı gitti. Son yarım saatte de dikkatli bir oyun ortaya koyun bordo-mavililer, 0-0'lık sonuçla UEFA'da gruplara kalmayı başardı.

Cardozo kararı tamamen taktiksel

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, rakibin gol için her şeyi deneyeceğini bildiğini, ilk yarı gol yememe hedefini tutturarak turu geçmeyi başardıklarını söyledi. Defansif anlamda iyi organize olduklarını kaydeden Boşnak teknik adam, 'Oyun kontrolü onlarda olsa da biz de net fırsatlar kaçırdık' dedi. 2-0'lık avantaj dolayısıyla risk almalarına gerek kalmadığını kaydeden tecrübeli hoca, Cardozo'yu yedek soyundurmasıyla ilgili; 'Tamamen taktik. 3 gün sonra maç var' yorumunu yaptı.

Tribünde F.Bahçeli!

Trabzonsporluların bulunduğu bölümde birkaç F.Bahçeli taraftar da vardı. İki kulüp arasındaki soğukluğa rağmen oluşan bu tablo, bordo-mavililere tebessüm ettirdi.

Youtube'dan maç keyfi!
31 UEFA Avrupa Ligi maçından sadece 3'ünde yayın yoktu. Rostov Kulübü, maçın yayınını resmi Youtube kanalından yaptı

Trabzonspor Kulübü'nün tüm girişimlerine, herhangi bir ücret talebi de olmamasına rağmen maç yayını sağlanamazken Rostov Kulübü akşam üzeri resmi sitesinden bir açıklama yaparak karşılaşmanın Youtube adlı video paylaşım sitesindeki resmi hesabından yayınlanacağını duyurdu. Dün UEFA Avrupa Ligi'nde 31 karşılaşma oynanırken sadece, Rostov-Trabzonspor, Hull City-Lokeren ve Sheriff-Rijeka maçlarında TV'den yayın yapılmadı.

Yayın olmayınca taraftar çıldırdı

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Rostov ile oynayacağı rövanşın hangi kanaldan yayınlanacağı gün içinde büyük bir soru işareti olurken en sonunda hiçbir kanaldan yayın olmayacağı açıklandı. Trabzonspor Kulübü'nün bu açıklaması sonrası gergin bir bekleyiş halinde olan bordo-mavili taraftarlar, büyük tepki gösterdi.

Rusya'da da karşılaşmayla ilgili yayın yapılmayacağı için hiçbir kanal mücadeleyi yayınlayamadı. Günün erken saatlerinde maçın tv8'den yayınlanacağı açıklanmıştı ancak kanal yönetimi, ilerleyen saatlerde karşılaşma anonsunu kaldırdı.

Belirsizliği ortadan kaldıran Trabzonspor Kulübü'nün resmi internet sitesinden yaptığı açıklama oldu. Bordo-mavili kulüp, Rus yayıncı kuruluşu yüzünden maçın yayınlanamayacağını açıkladı.

Goreux yine oynadı

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi Play-Off ilk maçında sahasında 2-0 yendiği Rostov, bu karşılaşmada cezalı Goreux'yu oynattığı için UEFA Disiplin Komitesi'ne sevk edilmişti. Ancak UEFA daha sonra yaptığı açıklamada, Rostova bo konuda herhangi bir ceza verilmediğini açıklamıştı. Cezalı olduğu iddia edilen Goreux, dün de ilk 11'de sahaya çıktı.

Halilhodzic sürprizi! Cardozo yedek başladı

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, dün Rostov karşısında sürpriz bir on bir sahaya sürdü. Boşnak teknik adam, Cardozo'yu 70 dakika yedek oturturken Yusuf Erdoğan'ı da ilk 11'e almadı. İlk maçta sakatlık geçiren Mustafa Yumlu, dün riske edilmezken İshak Doğan da kenara çekilen isimlerdendi. 20. dakikada Aykut Demir'in zorunlu değişikliği sonrası Mustafa Yumlu oyuna dahil oldu. Cardozo'nun yerine Deniz Yılmaz, sakat Bosingwa'nın yerine Zeki Yavru, Constant'ın yokluğunda Salih görev yaptı.

Aykut Demir sakatlandı

Halilhodzic'in Mustafa Yumlu'nun yerine ilk 11'de sahaya sürdüğü Aykut Demir, dün talihsiz bir sakatlık yaşadı. Karşılaşmanın 19. dakikasında darbe alan tecrübeli futbolcu, oyuna devam edemedi. Aykut Demir'in kesin durumu bugün Trabzon'da çekilecek MR'dan sonra netlik kazanacak. Kaleci Onur da bir pozisyonda uzun süre yerde kaldı, sağlık görevlilerinin müdahalesi sonrası oyuna devam edebildi.

Rusya'da 400 Trabzonlu

Trabzonspor taraftarları Rusya deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. 16 bin kapasiteli Olimp 2 Stadı'nda yaklaşık 400 dolayında bordo-mavili taraftar yer aldı. Trabzonspor yönetimi de tam kadro karşılaşmayı izledi. Tribünde tam kadro yer alan bordo-mavili yönetim, maç öncesinde Rostov'un düzenlediği dostluk yemeğine başkansız katıldı.


10 yıl önce