|

Efsane zirvede bırakıp gitti

Fenerbahçe’nin eski Brezilyalı yıldızı, jübilesinde eski takım arkadaşı Rüştü'ye iki gol atarken, bir asistle de yıldızlaştı. Tuncay Şanlı da fileleri iki kez havalandırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 30/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:20 - 29/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

Bir dönem formasını giydiği Fenerbahçe'nin sembol isimlerinden Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, ülkesinin Palmeiras takımı ile kariyerinde beraber forma giydiği arkadaşları arasında oynanan jübile maçında 2 gol attı, bir de asist yaptı. Profesyonel futbol yaşantısının son maçına, 7 Aralık 2014'te kaptanlığını yaptığı Brezilya Birinci Ligi (Serie A) ekiplerinden Coritiba'nın ligin son haftasında karşılaştığı Bahia maçına çıkan yıldız oyuncu, jübilesini de önceki gün görkemli bir şekilde yaptı. Brezilya'nın Sao Paulo kentinde oynanan jübile maçında 1999'da Güney Amerika'nın Şampiyonlar Ligi niteliğindeki Libertadores Kupası'nı kazandığı Brezilya'nın Palmeiras takımı kadrosundaki arkadaşlarıyla beraber sahaya çıkan Alex, kariyerinde birlikte oynadığı arkadaşlarından oluşan takıma karşı mücadele etti.



KARİYERİNİ VE MAÇI KENDİ BİTİRDİ


Takımların teknik direktörlüğünü Arthur Zico ve Luiz Felipe Scolari üstlendi. Alex'in arkadaşları, Sao Paulo'daki Allianz Park'ta oynanan maçın 14 ve 20. dakikalarında Tuncay Şanlı'nın attığı gollerle 2-0 öne geçti. Alex, 28. dakikada Rüştü Reçber'in koruduğu kaleye attığı golle Palmeiras 1999 takımının farkı bire indirmesini sağladı: 2-1. Aristizabal'ın 43'te penaltıdan attığı gole, bir dakika sonra Alex'in cevap vermesiyle ilk yarı, 3-2 Alex'in arkadaşlarının üstünlüğüyle tamamlandı. 56. dakikada Evair ile skora denge getiren Palmeiras 1999 takımı, Edmundo'nun 70 ve Ademir'in 85'te penaltıdan attığı golle sahadan 5-3 galip ayrıldı. Maçın son düdüğü ise faal futbol kariyerinin son maçına çıkan Alex de Souza'dan geldi.



Bin 30 maçta 421 gol attı


Coritiba'da 1995'te başladığı profesyonel kariyerine 19 yıl sonra aynı takımda son veren Alex, Palmeiras, Flamengo, Cruzeiro, Parma, F.Bahçe ve Crotiba'da forma giydi. Ülkesinde ve Türk futbolunda önemli izler bırakan Alex, kariyerinde bin 30 maçta 421 gol attı, 363 golün de asistini yaptı. Alex, 378 maça çıktığı F.Bahçe formasıyla ise 185 gol kaydetti, 162 golün pasını verdi.


#Coritiba
#Alex
#Fenerbahçe
#jübile
9 yıl önce