|

El Clasico ne zaman saat kaçta?

Real Madrid ile Barcelona arasında Cumartesi günü oynanacak olan La ligadaki "El Clasico" karşılaşması öncesi tarafların form grafiği herkesi bu maça kilitlemiş durumda.

Dha
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:35 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
El Clasico ne zaman saat kaçta?
El Clasico ne zaman saat kaçta?

Karşılaşmaya iki gün kala Barcelona ve Real Madrid cebhesinde Neymar-Messi ile Cristiano Ronaldo-Benzama çiftinin attığı goller ve yaptığı asisler gündeme damgasını vurdu. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona'nın Neymar ile Messi'nin attığı goller ile 3-1 yenerken Real Madrid ise Liverpool'u Ronaldo ve Benzama'nın golleri ile 3-0 mağlup etti. Barcelona La ligada henüz mağlubiyet yüzü görmedi. 8 karşılaşmada 7 galibiyet bir beraberlik alan Katalanlar La ligada en yakın rakibi Sevilla'nın önünde 22 puan ile lider olarak Madrid'e hareket edecek. Barcelona'nın bir başka önemli özelliğide 8 hafta sonunda henüz kalesinde tek bir gol görmeden Real Madrid karşısına çıkacak olması. Barcelona 22 gol atarken tek bir gol yemedi. Buna karşılık ezeli rakibi Real Madrid ise La ligada 8 hafta sonunda 30 gol ile en golcü takım oldu. Madridliler 8 haftada 6 galibiyet ve iki yenilgi ile ligde 18 puan topladılar ve Barcelona'nın 4 puan gerisinde kaldılar.

El Clasico'nun diğer önemli bir konusu da Messi'nin bu karşılaşmada Athletic Bilbao'nun efsanevi oyuncusu Telmo Zarra'nın rekorunu kırmak için sahaya çıkacak olması. La liga tarihinin en golcü oyuncusu olarak tarihe geçen Telmo halen 251 golde bulunuyor. Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi son oynanan Eibar maçında attığı gollerle ligdeki gol sayısını 250'ye yükselti. Messi Real Madrid maçında bir gol atarsa bu sayıyı egale edecek 2 gol atması halinde ise İspanya futbol tarihinin en golcü futbolcusu olarak bir rekor kırmış olacak. İspanyol futbol severler Messi'nin bu rekoru kırması halinde Real Madrid taraftarlarının Bernabeu stadında Messi'yi alkışlamasını ve maç sonunda ise sonuç ne olursa olsun Madrid'li futbolcuların Messi'nib önünde korteje geçmesini istiyor. Arjantinli yıldız futbolcu ise, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ajax'ı 3-1 yendikleri maçın ardından Katalan TV3 televizyonuna yaptığı açıklamada, "Önemli olan Madrid'de kazanmak, rekor değil. Oraya en iyisini yapmak ve kazanmak için gideceğiz". sözleri ederek Real Madrid'i evinde yenmenin rekor kazanmaktan daha değerli olacağını belirtti.

El Clasico'nun konuşulan önemli konularından biri ise Luis Suarez'in bu karşılaşmada forma giyip giymemesi olacak. 2014 Dünya Kupasında İtalyan oyuncu Chiellini'yi ısırdığı için FIFA tarafından 4 ay ile cezalandırılan Uruguaylı golcünün bu cezası Real Madrid maçında sona eriyor. Teknik direktör Luis Enrique bu konuda yapılan sorulara "Suarez kadroda yer alacak ancak sahaya ilk 11 de mi yoksa sonradan mı girecek onu maç başlamadan az önce açıklayacağım" sözleri etti. Luis Suarez ise önceki sezon attığı 31 golle kazandığı Altın Ayakkabı ödül töreninde yaptığı açıklamada "son yaşadığım olay sonrasında 4 ay futboldan uzak kalmak elbette üzücüydü. Bu süreçte, yapılan ağır eleştirileri kabullenmeyi öğrendim. Tekrar futbol oynamayı bekledim ve çok idman yaptım. Real Madrid karşılaşmasında hocam bana forma şansı verirse en iyisini yapmaya çalışacağım. Çok heyacanlıyım. " dedi.

İspanya'da dünyanın bir numaralı karşılaşmalarından biri olan Real Madrid Barcelona maçı öncesi tartışılan konulardan biri de Barcelona teknik direktörü Luis Enrique'nin son Eibar karşılaşmasında Messi'yi oyundan alamayaşı oldu. Özellikle Madrid basını bu konuyu sürekli işleyerek Luis Enrique'nin oyuncular üzerindeki otoritesini tartışmaya açtı. Barsanın hocası bu konuyu kapatmak istese bile gazeteciler bu olayı sürekli gündemde tutmayı başardı. Bunun üzerine Messi "Luis Enrique istediği zaman beni çıkarır, problem yok" sözleri ederek kendisi için problem olmadığını söyledi. Ancak bu konudaki en ilginç yaklaşım Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti'den geldi. Kurt hoca Real Madrid'in UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool ile oynadığı karşılaşmanın ikinci yarısında Cristiano Ronaldo'yu oyundan aldıktan sonra mikrofonların karşısına geçereke" "Ben Cristiano'yu ona sormadan oyundan alırım" cevabını vererek meslektaşı Luis Enrique'ye sert bir gönderme yaptı. Real Madrid forması ile son haftalarda attığı goller ile formunun zirvesinde olan Cristiano Ronaldo sorulan bir soru üzerine, Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi ile arasındaki rekabetin karşılaşmaya yansımayacağını vurgulayarak "Zorlu bir karşılaşma bizi bekliyor. Messi'ye değil, Barcelona'ya karşı oynayacağım ve onlar çok iyi bir takım" cevabı verdi. Madrid Bernabeu Stadı'nda oynanacak olan bu karşılaşma Cumartesi günü Türkiye Saati ile 19.00'da oynanacak.


9 yıl önce