|

El Classico'ya hakemler damga vurdu

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 10. haftasında deplasmanda Barcelona'ya 2-1 yenilen Real Madrid, Barça ceza sahasında Ronaldo'nun düşürüldüğü ve Adriano'nun elle dokunduğu pozisyonlarda penaltı vermediği için maçın hakemi Undiano Mallenco'yu suçladı.

Aa
00:00 - 26/10/2013 السبت
Güncelleme: 23:38 - 26/10/2013 السبت
Yeni Şafak
El Classico'ya hakemler damga vurdu
El Classico'ya hakemler damga vurdu

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, 71. dakikada Mascherano'nun Barcelona ceza sahasında Ronaldo'yu düşürdüğü pozisyon için ''Çok net bir penaltıydı. Hakem dışında tüm dünya gördü'' dedi.

Ancelotti, maça kötü başlamalarına rağmen, ikinci yarı Barcelona'ya oranla daha iyi oynadıklarını söyledi. İtalyan teknik adam, ayrıca, ilk 11'de şans verdiği Bale için ''Takım arkadaşlarıyla uyuma ihtiyacı var. Bir saatlik oyunu kötü değildi. Sağ kanatta ve ortada oynadı. İlk Busquets'e baskı yaptı daha sonra boşluklar yaratmak için kanatlara gitti'' ifadesini kullandı.

Real Madridli defans oyuncusu Sergio Ramos da bir İspanyol televizyonuna yaptığı açıklamada, hakemin Real Madrid lehine penaltıları vermediğini savundu. ''Bazı şeyler vardır ki onlara karşı mücadele edemezsin'' diyen Sergio, iki net penaltı olduğunu iddia etti. İspanyol futbolcu, her şeye rağmen Real Madrid'in Nou Camp'ta son dakikaya kadar mücadele ettiğini ve ''Barcelona'nın son dönemlerde hiç bu kadar zorlanmadığını, kornerde zaman kazanmaya çalıştığını kaydetti.

Real Madridli futbolcu Marcelo da ''Hakemden dolayı kaybettik demiyorum ama saha dışında olan şeyler var ve bunları kontrol edemeyiz. Çok açık iki penaltı olduğu görüldü'' değerlendirmesinde bulundu.

- Barcelona'nın golcüleri memnun

Barcelona'nın Arjantinli teknik direktörü Gerardo Martino ise ''Kişisel olarak El Clasico benim için ikinci plandaydı. Benim için önemli olan kazanmaktı. Ligin 10. haftasındaki maç kazanıldı o kadar. El Clasico'yu kazanmak benim sayemde olmadı. Her şeyi yapan futbolcular, çünkü kaliteliler'' diye konuştu.

Barcelona'nın, sahada hala en azı verdiğine inandığını dile getiren Martino, ''Futbolcuları daha fazla tanımalı, daha fazla düşünmeli ve daha fazla kafa yormalıyım. Bulunduğumuz yer iyi ama yapacak çok şey var'' dedi.

Barcelona'nın gollerini atan Neymar ve Alexis de hem kişisel olarak hem de takım için sahadan memnun ayrıldıklarını vurguladı. El Clasico'da ilk kez oynayan Brezilyalı Neymar, ''Her futbolcunun oynamak istediği El Clasico'da gol atmak çok heyecanlı oldu. Benim için çok özel olan gol için çok sevinçliyim ama ondan daha fazla alınan 3 puandan memnunum'' ifadesini kullandı. Neymar, takım arkadaşı Alexis'in attığı gol için de ''Söyleyecek söz bulamıyorum, mükemmel bir gol'' yorumunu yaptı.

Real Madrid kalecisi Diego Lopez'in önde olmasını iyi değerlendirerek, aşırtma vuruşla bir gol atan Alexis de ''Kaleciyi önde gördüm ve bu fırsatı denemeliydim. Şansım iyi gitti. Golüm ve 3 puan için çok memnunum'' diye konuştu.

Busquets ise Real Madrid'in her El Clasico yenilgisinde hakemi suçladığını iddia etti.


٪d سنوات قبل