|

Emenike’den ayrılık sinyali

Afrika basınına konuşan golcü oyuncunun ağabeyi Ebuka, Emenike’nin mutlu olmadığını belirterek, “Hakaretler onu ayrılmaya zorlayabilir. Yuhalanma onu negatif etkiliyor. F.Bahçe taraftarları ona karşı nankör. Dünyada tek gol kaçıran o değil” dedi

04:00 - 28/02/2015 Cumartesi
Güncelleme: 01:12 - 28/02/2015 Cumartesi
Diğer
Fenerbahçe'de bu sezon kaçırdığı goller nedeniyle taraftarların tepkisini çeken Nijeryalı Emmanuel Emenike'den ayrılık sinyali geldi. Afrika basınından Africanfootball’a konuşan golcü futbolcunun ağabeyi Ebuka, Emenike'nin Fenerbahçe taraftarlarınca yuhalanması nedeniyle hayal kırıklığı yaşadığını dile getirerek, "Fenerbahçe taraftarları Emenike'ye karşı nankör ve saygısız. Taraftarların negatif duygularının, Emenike'nin gol kısırlığında payı var" dedi. 

TARAFTARIN TEK YAPTIĞI HAKARET

Emenike'nin mutlu olmadığını dile getiren Ebuka, “Emenike, kulüp ve taraftarlar için her şeyini veren bir oyuncu. Taraftarların tek yapabildiği, elinden gelenin en iyisini yaptığı ortada olmasına rağmen ona hakaret etmeye devam etmek. Taraftarlar, gol atsa bile onu takdir etmiyor. F.Bahçe ne zaman evde oynasa taraftarların yuhalamalarının hedefi oluyor. Eğer bir oyuncu, saygı görmüyorsa, bu istenmediği anlamına gelir. O zaman Emenike'nin gitmesine izin vermeliler” diye konuştu.

LİONEL MESSİ DE GOL KAÇIRIYOR

"Gol kaçıran tek golcü Emenike mi?" diye soran Ebuka, "Manchester City karşısında penaltı kaçıran Messi'ye ne oldu? Arsenal taraftarları, gol kaçıran Giroud'u taşlayacaklar mı?" sorularını da yöneltti. Emenike'nin her hafta hakarete uğramaktan bıktığını kaydeden Ebuka, "Takım içiniyi bir oyuncu olmaya ve kulüp için en iyisini vermeye çalışıyor ancak bu hakaret fazla olmaya başladı. Kulüpten ayrılmaya zorlanabilir" sözleriyle veda imasında bulundu. 

Kendini göster

Teknik direktör İsmail Kartal, ağabeyinin Afrika basınına yaptığı açıklamalar nedeniyle antrenman öncesi Emenike ile özel görüştü. Nijeryalı golcüden sahaya odaklanmasını isteyen Kartal, “Eleştirilere kulaklarını tıka ve sadece futboluna konsantre ol.  Benim güvenimi boşa çıkarma. Sahaya çık, en iyi performansını sergile, eleştirenleri utandır” dedi. 


Emre'den iyi haber! Oynuyor

Fenerbahçe, Torku Konyaspor maçının hazırlıklarını tamamlarken sakatlığı nedeniyle bir süredir takımdan ayrı olan Emre Belözoğlu'ndan iyi haberler geldi. Antrenmanda takımla birlikte çalışan F.Bahçe Kaptanı, Konya kadrosuna dahil edildi. Cezalı Volkan Demirel ve Caner Erkin, sakat Hasan Ali ve Alper Potuk'un yokluğunda Emre'nin oynayabilecek olması teknik direktör İsmail Kartal'ın yüzünü güldürdü. Hasan Ali'nin yokluğunda sol bekte Michael Kadlec, görev yapacak; Kartal böylece sahadaki 5 yabancısının birinden vazgeçecek. Son maçlarda iyi bir uyum yakalayan Alves-Egemen ikilisini bozmak istemeyen, ileri uçta ise Sow-Emenike-Kuyt üçlüsünden vazgeçmeyen Kartal, yabancı kontenjanı nedeniyle Meireles'i yedek kulübesine çekecek.


Kartal'dan oyunculara konsantrasyon uyarısı

Teknik direktör İsmail Kartal oyuncularıyla yaptığı toplantıda son haftalardaki mücadelelerini Konyaspor karşısında da sürdürmelerini istedi. Kartal, “Artık puan kaybı lüksümüz kalmadı. Derbi öncesi Konya maçını mutlak kazanmak zorundayız. Maç boyunca oyun disipline sadık kalmalıyız ve konsantrasyonumuzu hiçbir zaman kaybetmemeliyiz. Oyun disiplininden koptuğunuzda, konsantrasyonunuzu kaybettiğinizde neler olacağını Akhisar karşısında gördük” uyarılarını yaptı.


Fenerbahçe tam kadro Konya'da

Süper Lig'de deplasmanda Torku Konyaspor ile karşılacak F.Bahçe, sahadan galibiyetle ayrılarak geçen haftaki Akhisar Belediye mağlubiyetini telafi etmek istiyor. Hafta içinde yaptığı açıklamalar nedeniyle tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilen Başkan Aziz Yıldırım, buna rağmen takımı Konya deplasmanında yalnız bırakmazken kafilede cezalı Volkan ile Caner'in yanı sıra sakatlığı bulunan Hasan Ali ile Alper de yer aldı. 

DERBİ ÖNCESİ SARI ALARM

Fenerbahçe'de bir sonraki hafta oynanacak G.Saray derbisi öncesinde sarı kart sınırında 5 futbolcu bulunuyor. Takımda Hasan Ali, Egemen, Kadlec, Meireles ve Kuyt, sarı kart ceza sınırında. Bu 5 futbolcudan Egemen, Kadlec ve Kuyt'ın ilk 11'de sahaya çıkması bekleniyor. Sınırdakilerden Hasan Ali sakat, Meireles ise kontenjandan dolayı yedek soyunacak. 
#Fenerbahçe
#Ebuka
#Emenike
9 yıl önce