|

Emenike’siz olmaz

Fenerbahçe kadrosunun ligin çok üstünde olduğuna vurgu yapan Aykut Kocaman, “Böyle bir kadro hiçbir takımda yok. Ligin çok çok üstünde. Trabzon maçında tarihi fark yapabilirlerdi. Üst üste puan kayıplarının nedenini bilemem ama bu takım içinde çözülmeli” ifadelerini kullandı

Yeni Şafak
04:00 - 2/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:56 - 1/03/2015 Pazar
Diğer

Fenerbahçe, son 4 lig maçında 7 puan kaybederek şampiyonluk yarışında liderin 4 puan gerisine düşerken bu karşılaşmalarda performansları nedeniyle golcülere büyük tepki geldi. Özellikle son 3 maçta 62 şuttan sadece 2 gol bulabilen sarı-lacivertli takımda forvet oyuncusu olarak en çok tartışılan futbolcu ise Emenike. Ligde geride kalan 22 haftada sadece 4 golü bulunan ve performansıyla hayal kırıklığı yaşatan Nijeryalı golcüye eski hocası Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman’dan destek geldi. Emenike’nin Fenerbahçe için vazgeçilmez bir oyuncu olduğunun altını çizen tecrübeli teknik adam, “Böyle bir oyuncunuz varsa onu mutlaka kullanmalısınız. Emenike çok zor günler geçirdi. 3 Temmuz sürecini yaşadı. İçeri alındı, çıktı ve sonra Rusya’ya gitti. Duygusal bir oyuncu. Emenike gibi bir oyuncunun 4 gol atması düşündürücü. Bir ara taraftarlarla sıkıntıları oldu. Çok çabuk içine kapanan ve kopan bir yıldız. Mutlaka kazanılmalı. Vazgeçilmez bir yıldız. Fenerbahçe Emenike’siz olmaz” yorumunda bulundu. Fenerbahçe’nin genel durumuyla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Aykut Kocaman, “Fenerbahçe’nin kadrosu ligin çok üstünde. Bu kadronun büyüklüğünü kulübeye baktığınız zaman anlıyorsunuz. Çok geniş ve kaliteli oyuncuların olduğu bir kadro. Trabzonspor maçında tarihi fark olabilirdi. 7-8 gollü bir maç olabilirdi. Akhisar Belediye maçı da öyle. Bu tarz maçları kazanmalısınız. Ancak Fenerbahçe’nin üst üste puan kaybetme sebebini bilemem. Bu takım içinde çözülmeli” ifadelerini kullandı. 


ŞOK TEPKİ

Torku Konyaspor beraberliğiyle lider G.Saray’ın 4 puan gerisine düşen Fenerbahçe İstanbul dönüşünde Konya havalimanında taraftarların protestosuyla karşılaştı. Az sayıda sarı-lacivertli taraftar, havaalanında "G.Saray’ı evire çevire yenmezseniz sizinle o zaman görüşeceğiz, Yeter artık adam gibi oynayın sabrımızı taşırmayın" diyerek oyunculara tepki gösterdi. Diego Ribas’ı oynatmadığı için teknik direktör İsmail Kartal’a da tepki gösteren taraftarlar "Dikine oynayan adamı oynatmıyorsun hocam"  sözleriyle eleştirilerini dile getirdi. 


Sow’a uyarı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Torku Konyaspor maçı sonrası soyunma odasında Moussa Sow’u sert bir şekilde uyardı. Senegalli yıldızın karşı karşıya kaldığı pozisyonda boş durumdaki Webo’ya pas atmamasını eleştiren İsmail Kartal, “Futbol öncelikle bir takım oyunu. Bunu hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın. Yeteneğini kullanmalısın ama ne yaptığını da bilmelisin. O pozisyonda bencil davranmayıp boş durumdaki Webo’ya çıkarmalıydın. Bencil davranarak takım arkadaşlarına da ihanet ettin” ifadelerini kullandı.


Derbiye tam kadro

F.Bahçe hafta sonu G.Saray ile oynayacağı derbiye tam kadro çıkacak. Sakatlığı nedeniyle Konyaspor maçında ikinci yarıda oyuna dahil olan Emre derbide takımdaki yerini alacak. Sakatlığı bulunan Alper Potuk’un da derbiye hazır olacağı belirtildi. 4 maçlık cezası biten kaleci Volkan Demirel de derbide oynayacak. Sarı-lacivertliler tecrübeli kalecinin forma giymediği ligdeki 3 maçta 1 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet aldı.


22 maçta 4 gol atması düşündürücü ama Torku Arena muhteşem

Aykut Kocaman, Torku Konyaspor’un maçlarını oynadığı Torku Arena Stadı için "Tek kelimeyle muhteşem” dedi. Konyaspor’un bu statta maçlarını ortalama 15 bin kişiye oynadığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Saha içi atmosferimiz çok iyi. Üst üste seri galibiyetler alıp ligde kalmak istiyoruz. İnişli çıkışlı bir grafik çizmemiz iyi değil” dedi. Aykut Kocaman, Fenerbahçe maçında da oyun planlarını Emenike üzerine kurduğunu belirterek, “Çünkü çok güçlü bir isim. Adam adama tutarken ileri çıkışlarını önlemeye çalıştık. Bu takımlara karşı fizik gücünüz bir noktadan sonra tükeniyor. İkinci yarı bu yüzden düşüş yaşadık” şeklinde konuştu.


Bu golleri atmalısınız

Konyaspor maçı sonrası F.Bahçeli futbolcuların canı çok sıkkındı, ağızları bıçak açmıyordu. Başkanı Aziz Yıldırım futbolcuları oldukça sakin bir şekilde karşıladı teselli etti, “Geçmiş olsun çocuklar, üzülmeyin. Bugün de çok gol kaçırdınız, artık bunlar son bulsun” dedi. Yıldırım daha sonra İsmail Kartal’ın yanına giderek bir süre sohbet etti.


Geçen sezona benzer senaryo

Fenerbahçe, Şubat ayında oynadığı 4 maçta 7 puan kaybetti. Sarı-lacivertliler, geçen sezon da Şubat ayında oynadığı 4 maçta 8 puan kaybetmişti. Sarı-lacivertliler, geçen sezon Mart ayında oynadığı tüm maçları ise galibiyetle tamamlamıştı. Şimdi gözler Fenerbahçe’nin Mart ayında oynayacağı maçlara çevrildi. Sarı-lacivertli ekip, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Mart ayında oynayacağı G.Saray, G.Birliği ve Beşiktaş maçlarından 3 puanla ayrılarak lige verilecek milli arada yeniden zirveye yerleşmenin hesaplarını yapıyor. Fenerbahçe geçen sezon Sivasspor ve Eskişehirspor’a mağlup olmuş, Elazığspor ile berabere kalarak 8 puan kaybetmişti. Sarı-lacivertliler bu sezon da Şubat ayında oynadığı Trabzonspor ve Torku Konyaspor maçlarında beraberlik, Akhisar Belediyespor maçında mağlubiyetle ayrılmıştı.


Emre isyan etti

F.Bahçe Kaptanı Emre,  Konyaspor maçından sonra soyunma odasında isyan etti. Emre özellikle Diego’ya sitem etti. Tecrübeli futbolcu, son dakikada Diego’nun kendisine pas vermemesini eleştirirken, “O pozisyonda boş durumdaydım. Eğer beni görseydin topu rahat bir şekilde ağlara gönderirdim” dedi. 

#Fenerbahçe
#Emenike
#Aykut Kocaman
9 yıl önce