|

Emre'den hocasına en güzel hediye

Spor Toto Süper Lig'in 34. ve son hafta mücadelesinde Kasımpaşa'yı 2-0 yenen Fenerbahçe, sezonu galibiyetle noktaladı. Emre Belözoğlu, karşılaşmanın 72. dakikasında attığı frikik golünden sonra yedek kulübesine giderek teknik direktör İsmail Kartal'a sarıldı.

Yeni Şafak
19:18 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:21 - 30/05/2015 Cumartesi
AA

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda az sayıdaki seyircisi önünde çıktığı mücadeleyi Emre Belözoğlu'nun 72., Alper Potuk'un da 81. dakikadaki golleriyle kazanan sarı-lacivertliler, 2014-2015 sezonunu 3 puanla kapattı.



Geçen sezon 74 puanla şampiyon olan Fenerbahçe, bu sezon aynı puana ulaşarak ikinci olabildi.



Bu sezon ligde 22. galibiyetini elde eden, sezonu 8 beraberlik ve 4 yenilgiyle tamamlayan Fenerbahçe, rakip filelere attığı 60 gole karşılık, kalesinde 29 gol gördü.



Ligde 34 haftalık maratonda 15. yenilgisini yaşayan Kasımpaşa, 9 galibiyet ve 10 beraberlikle 37 puanda kaldı. Kasımpaşa, attığı 56 gole karşılık kalesinde 73 gol gördü.



Kuyt'a alkışlı veda

Maçın 90+2. dakikasında oyundan alınan Kuyt, sarı-lacivertli formayla son maçında alkışlarla sahadan çıktı. Oyundan alındıktan sonra yedek kulübesinde teknik heyet ve futbolcularla kucaklaşan Kuyt'a tribünlerden alkışlar yükseldi.


Gelecek sezon ülkesi Hollanda'da Feyenoord forması giyecek tecrübeli futbolcu karşılaşmanın bitimiyle sahaya gelen çocuklarıyla saha içinde dolaşarak tribünleri selamladı.



Kartal, 89 dakika değişiklik yapmadı

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, mücadele temposu yüksek olmayan maçta takımında 89 dakika değişiklik yapmadı. Maçın 90. dakikasına girildiğinde Emre Belözoğlu'nun yerine Uygar Mert Zeybek'i, Hasan Ali Kaldırım'ın yerine Serdar Kesimal'i oyuna alan Kartal, 90+2. dakikada da Kuyt'ın yerine Caner Koca'yı maça dahil etti.



Emre golü attı, Kartal'a sarıldı

Emre Belözoğlu, karşılaşmanın 72. dakikasında attığı frikik golünden sonra yedek kulübesine giderek teknik direktör İsmail Kartal'a sarıldı.


Bu sezon ligde 6. golüne imzasını atan Emre'nin 4 golü penaltı atışlarından geldi. Alper Potuk ise sarı-lacivertli formayla bu sezon 3. golünü kaydetti.



Kasımpaşa'da maçın son dakikalarında rahatsızlık geçiren Alpaslan Öztürk, 84. dakikada yerini İsmail Ayaz'a bıraktı. Bu arada, maçın 70. dakikasında stadyumdaki skor ekranının süresi bozuldu. Kısa bir aksamadan sonra süre devam etti.

#Futbol
#SÜPERLİG
#Fenerbahçe
#Kasımpaşa
#Spor Toto Süper Lig
9 yıl önce