|

En iyi 9 numara DEMBA BA

Stravrum, Ailton, Gökhan Güleç, Higuain, Almeida gibi golcülerin hakkını veremediği 9 numaralı forma şanssızlığını, Senegalli golcü bitirdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 01:00 - 29/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Beşiktaş’ta son yıllarda uğursuzluk anlamına gelen 9 numara, Demba Ba’yla eski günlerine kavuştu. Beşiktaş’ta 2000-01 sezonunda transfer olan Fazlı Ulusal’la başlayan 9 numara şanssızlığı, Stravrum ile devam etti. İstanbul macerası kısa süren Norveçli'nin ardından Pancu, bu formayı devraldı. Pancu, lk sezonunda fırtına gibi esmişti. Ardından 9 numarayı Brezilyalı Ailton giydi. Beklenen patlamayı yapamayan Ailton'un ardından Gökhan Güleç, 9 numarayı sırtına geçirdi. İlk sezonunda 24 numarayla birçok maçta forma giyen Gökhan, 9 numarayı aldıktan sonra kulübeden çıkamadı. 

Gökhan'dan 9 numarayı teslim alan Federico Higuain, hiçbir varlık gösteremedi, kaçırdığı gollerle saç baş yoldurdu. Ardından 9 numara altyapıdan yetişen Can Erdem'e geçti, yetersiz görülerek Altay'a kiralandı. Bir diğer 9 numara Almeida, 33 maçta 15 gol atabilirken, Demba Ba şimdiden 16 karşılaşmada 13 gol kaydederek 9 numaranın şanssızlığına son noktayı koydu. 

Rakipler belli oluyor

UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura yükselmeyi garantileyen Beşiktaş ve Trabzonspor’un eşleşecekleri rakipler yavaş yavaş belli olmaya başladı. Şampiyonlar Ligi’nde 3. sırayı garantileyen ve UEFA Avrupa Ligi’nde bir üst tura çıkması kesinleşen takımlar arasında Borussia Mönchengladbach, Club Brugge, Tottenham, Salzburg, Celtic, Dinamo Moskova, İnter Milan, Feyenoord, Everton, Dinamo Kiev, Fiorentina, Legia Varşova, Anderlecht yer alıyor. 


Kartal, Lukaku’yu istedi

Menajer Saffet Balkan, Beşiktaş’ın bir dönem Everton’da forma giyen Romelu Lukaku’yla ilgilendiğini söyledi. Galatasaray’ın Belçika doğumlu futbolcuyla herhangi bir temasının olmadığını ifade eden Balkan, “Beşiktaş kiralık olarak Lukaku’yu istemişti. Menajerine durumu ilettim ancak İngiltere’deki kanuna göre 3 yıl İngiltere’de oynaması gerekiyor. Bu yüzden Beşiktaş’a gelemeyeceğini söyledi” dedi. 


Beşiktaş savunmasını yaptı

Beşiktaş, Finansal Fair Play talimatları çerçevesinde başlatılan soruşturma için dün UEFA'ya savunma verdi. UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu'na finansal durumları hakkında bilgi veren Beşiktaşlı yöneticiler, kulübün gelecek yıllara ait bütçe ve finans raporunu sundu. Melih Sami Esen, "Toplantı iyi geçti, sunumumuzu yaptık. UEFA yetkilileri sunumu değerlendirecek" dedi.

#Beşiktaş
#Demba Ba
#Fazlı Ulusal
9 yıl önce