|

Enerjimiz Metalist''e

Ukrayna ekibinin artı ve eksi yönlerini tespit eden Halilhodzic, oyuncularından sadece bu maça konsantre olmalarını isteyerek, ''Aklınızda başka bir şey olmasın'' dedi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 17/09/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:53 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Enerjimiz Metalist''e
Enerjimiz Metalist''e

Süper Lig''de henüz galibiyet alamayan Trabzonspor, son maçta ezeli rakibi F.Bahçe ile evinde golsüz berabere kalmasına rağmen oynadığı futbol ile gelecek haftalar için umut verdi. Yeni bir takım kurmanın sancılarını yaşamanın yanı sıra, sakatlıklar nedeniyle birçok oyuncusunu kullanamayan teknik direktör Vahid Halilhodzic, şimdi ise takımını UEFA Avrupa Ligi''ne motive etmeye çalışıyor. Avrupa Ligi L Grubu''nda, Metalist Kharkiv, Legia Varşova ve Lokeren takımlarıyla mücadele edecek Trabzonspor, ilk maçında Metalist Kharkiv takımıyla yarın deplasmanda karşılaşacak.

Ligde golsüz berabere kalınan Fenerbahçe derbisi sonrası sonrası bütün mesaisini bu karşılaşmaya ayıran Halilhodzic, futbolculardan tüm enerjilerini bu maça vermelerini istedi. Rakibin maç kasetlerini izleyerek artı ve eksilerini belirleyen tecrübeli teknik adam, bu bilgileri oyuncularıyla yaptığı toplantılarda paylaşıyor. Futbolculardan sadece Metalist maçına konsantre olmalarını isteyen Boşnak hoca, ''Aklınızda başka bir düşünce olmasın'' diye uyardı. Tecrübeli çalıştırıcı, takıma yeni katılan isimlerle de tek tek toplantılar yaparak onları da takıma motive etmeye çalışıyor.

Oscar Cardozo kadroda

Trabzonspor, yarın deplasmanda Metalist Kharkiv ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi maçı için dün Ukrayna''ya gitti. Kafilede Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu''nun yanı sıra eski başkanlardan Mustafa Günaydın, bazı yöneticiler de yer aldı. Hacıosmanoğlu ve Halilhodzic, havaalanında Trabzonspor''u uğurlamaya gelen engelli Emre Vural ile sohbet etti. Rostov ile oynanan rövanşta sakatlandıktan sonra ligde Erciyes ile F.Bahçe maçında forma giyemeyen Cardozo da kafilede yer aldı.

THY, Trabzonspor''a sponsor oldu

Trabzonspor''un sponsorları arasına bir yenisi daha eklendi. Türk Hava Yolları (THY), bordo-mavili kulübün yeni forma sponsoru oldu. 4 yıldır ''Avrupa''nın en iyi havayolu şirketi'' seçilen THY, Galatasaray ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasının aynı modelini Trabzonpor Kulübü''ne de uygulayacak. Buna göre ''Turkish Airlines'' yazısı, UEFA Avrupa Ligi''nde ülkemizi temsil eden Trabzonspor''un formalarında yer alacak. Bordo-mavililer, 1 yıl boyunca Avrupa kupalarında oynayacağı karşılaşmalarda ''Turkish Airlines'' logolu forma ile sahaya çıkacak. Trabzonspor Kulübü, resmi internet sitesinden anlaşmayı duyururken Cardozo da yeni logolu formayla poz verdi.

''Nasıl başlarsan öyle gider''

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Serdar Üstünsalih, Metalist Kharkiv ile zorlu bir maç oynayacaklarını söyledi. Üstünsalih, ''Nasıl başlarsan öyle gider diye bir anlayış vardır. Bizde galibiyetle başlayıp grubu zaferlerle tamamlamak istiyoruz. Rakibimiz bu noktalarda olduğu için gücünü konuşmaya gerek yok. Ancak biz hedeflerimiz doğrultusunda buradan kesinlikle zaferle ayrılmak istiyoruz'' dedi.

Papadopoulos heyecanlı

Trabzonspor''un son dakika transferlerinden Yunan Avraam Papadopoulos, forma giymek için sabırsızlandığını söyledi. Fenerbahçe maçını yedek kulübesinden izleyen Papadopoulos, Trabzonspor''un çok kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu belirterek şunları söyledi: ''Ben de kendime bu takımda yer açmak istiyorum. Ligdeki yabancı sınırlaması bana göre rekabeti daha da artıracak. Bu konuda kendime güveniyorum. Tecrübemi ortaya koyup formayı kapacağım. Bu sezon elde edilecek başarılarda benimde payımın olmasını çok istiyorum.''


10 yıl önce