|

Engin Baytar özür diledi

Galatasaraylı futbolcu Engin Baytar, kendisiyle beraber kadro dışı bırakılan Yiğit Gökoğlan''la havaya para saçtıkları video için özür diledi.

İha
00:00 - 23/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 11:21 - 23/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
Engin Baytar özür diledi
Engin Baytar özür diledi

Engin Baytar, sarı-kırmızılı futbolcu Yiğit Gökoğlan''la birlikte bir aracın içinde para saçtıkları ve sosyal medyada taraftarlar tarafından tepki toplayan video ile ilgili açıklamalarda bulundu. Beyaz TV''de yayınlanan bir programa katılan Engin Baytar, görüntülerin yanlış anlaşıldığını vurgulayarak, paraları A2 takımdaki bazı gençlere araba almak için topladıklarını söyledi.

"GENÇLERE ARABA SÖZÜ VERDİK"

O gün zevkli bir antrenman geçirdiklerini belirten Baytar, "Biz aramızda A2 Takım''daki çocuklar için bir araba sözü verdik. Kendi aramızda böyle bir jest yapmak istedik. 5 arkadaşımız Ümraniye''den Florya''ya geliyor. Bu durum onlar için çok zor. Sabahın 6''sında yola çıkıyorlar, uykusuz geliyorlar, ceplerinde para olmadığı zaman kahvaltı yapamıyorlar" dedi.

"EĞLENCE MERKEZİNİN GİRİŞ PARASIYDI"

Eboue, Sabri ve Yiğit ile aralarında para topladıklarını ve sözlerini yerine getirdiklerini belirten Engin Baytar, "Yiğit, para vermedi ve takıma bir kahvaltı sözü verdi. Florya''ya gittik, bütün takım oradaydı ve kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra bir eğlence merkezine gidelim dedik. A2''deki çocukları da oraya götürmek istedik. 20 kişi yola çıktık, yolda da A2 Takımı''nda bir arkadaştan bize atılan bir video vardı. Bizim saçtığımız o paralar da eğlence merkezinin giriş parasıydı" diye konuştu.

"O PARALAR ÇOCUKLARA GİTTİ"

Engin Baytar, önce A2 takımındaki gençlerin kendilerine paralar nerede temalı bir video gönderdiklerini ifade ederek, "Bunun üzerine böyle bir espri yaptık ve topladığımız paralar ile birlikte böyle bir video çektik. Kötü bir niyetimiz yoktu ve o paralar da çocuklara gitti. Biz bir ağabeylik yaptık, kimseyi aşağılama gibi bir durumumuz yok, biz de çok zor yerlerden geldik. 13 yaşında karton fabrikasında çalıştım. Biz kadro dışı kaldığımız günden bu yana Galatasaray''dan para almadık, 2 ay oldu. Biz kalkıp, Galatasaray''ı federasyona da şikayet etmedik, sağda solda bunun lafını da yapmadık" açıklamasında bulundu.

"KARŞILIKLI ŞAKALAŞIYORDUK"

Engin Baytar, yaptığı bir hayır işini söylemek zorunda kaldığını dile getirerek, "Bunu söylerken de utanıyorum. Biz karşılıklı şakalaşıyorduk. Bu sebepten bir insanın anasına avradına sövülmez. Biz Galatasaray''ın paralarını havaya fırlatmıyoruz. Bu video 5-10 saniye sürdü. Daha sonra bu paraları da yerden topladık ve Yiğit''e paraları say dedim" ifadelerini kullandı.

9 yıl önce