|

Er meydanlarında 'Diriliş' modası

Ünlü kispetçi Uğur Kesen, Kırkpınar başpehlivanlarından Recep Kara'nın isteği üzerine ünlü sporcuya, 'Diriliş: Ertuğrul' dizisinden esinlenerek özel bir kispet dikti. Kara bu yıl Diriliş kispetiyle çayıra çıkacak.

Efkan Bucak
10:58 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 11:25 - 5/03/2015 Perşembe
Yeni Şafak

İzlenme rekorları kıran 'Diriliş: Ertuğrul' dizisi etkisini er meydanlarında da gösterecek... Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde 2004, 2007 ve 2008'de başpehlivan olan, birçok kez de kürsüye çıkan Recep Kara, bu yıl çayırlarda 'Diriliş' temalı bir kispet giyecek.


Kara'nın bu özel kispetini dizayn edip dikense, Samsunlu ünlü kispet ustası Uğur Kesen. Ekibiyle beraber, er meydanlarında pehlivanların giydiği kispetlerin büyük kısmını üreten Kesen Recep Kara'nın isteği üzerine Diriliş dizisindeki kıyafetleri ve diğer sanat eserlerini inceleyip buna göre göre bir kispet dizayn etti. Altın sarısı ipliklerle işlenen kispette, normal kispetlere nazaran kasnak ve bağlantı bölgelerinde de özel nakış ve süslemeler göze çarpıyor. Paça kısmı da altın rengi yapılırken ayrıca ön tarafta da pehlivanın ismine ithafen özel işlemeli bir 'R' harfi mevcut. Kesen, Diriliş kispetininin hazırlanmasının normal bir kispetten bir gün daha fazla sürdüğünü söyledi.



Yunanistan'a kispet ihraç ediyor

Film ve dizilere de kispet diken Uğur Kesen ayrıca Yunanistan, Bulgaristan gibi ülkelere de kispet ihraç etmekte. Kesen ayrıca er meydanları için ilk kez beyaz kispet de üretti.

Diriliş kispetinin sahibi Recep Kara, er meydanlarının son yıllardaki en etkili isimlerinden biri. Eski bir milli güreşçi de olan Kara, üç kez Kırkpınar'da başpehlivan olurken ikincilik ve üçüncülükler de elde etti. Aslen Ordulu olan Recep Kara Ankara Büyükşehir Belediyespor adına güreşmekte.

#recep kara
#kispet
#diriliş
#yağlı güreş
#uğur kesen
9 yıl önce