|

Erzincan'da off-road heyecanı

Erzincan Off-Road ve Doğa Sporları Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'Off-Road Şenlikleri' adrenalin tutkunları bir araya getirdi.

İha
00:00 - 21/09/2014 Pazar
Güncelleme: 19:03 - 21/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
Erzincan'da off-road heyecanı
Erzincan'da off-road heyecanı

Şenlikler kapsamında Ekşisu mesire alanı yanında yeni yapılan off-road pistinde araçlar kıyasıya bir yarış sergiledi. Su dolu çukurlardan ve tümseklerden geçen off-road araçları izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. Erzincan ve çevre illerinden gelen off-roadcılar kendileri için hazırlanan özel parkurda kıyasıya mücadele etti.

S1 ve S2 klasman olmak üzere araçların motor gücüne göre 2 kategoride oluşturulan off-road yarışları, özel hazırlanan parkurda gerçekleştirildi. 2 kilometreden oluşan parkurda yarışçılar lastik geçişi, derin kuyu, sıralı tümsek, çapraz çukurun da aralarında olduğu 15 kapıdan geçerek derece elde etmeye çalıştı. Araçları ile zorlu parkuru geçmeye çalışan yarışmacılar oldukça zorlandı. Özellikle içerisi su dolu parkurda zorlanan yarışmacıların birçoğu bazı parkurları geçemedi. Parkurda su içerisinde kalan araçların ve sürücülerin imdadına yarış parkurunda hazır bekleyen traktörler yetişti. Su dolu parkurda çamura saplanan araçlar traktörler yardımıyla çıkarılırken sürücüler yarışa kaldığı yerden devam ettiler.

Erzincan''dan 15 olmak üzere toplam 31 ekibin yarıştığı Off-Road Şenliği'ne vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Araçların parkurlardaki hareketlerini meraklı gözler ile izleyen vatandaşlar, zorlu parkurları başarı ile geçen araç sürücüleri alkış yağmuruna tuttular. Yarışmayı büyük bir keyifle izlediklerini söyleyen vatandaşlar, heyecanlı anlar yaşadıklarını ifade ettiler. Yarışmaya katılan araç sürücüleri zorlu bir parkurda yarıştıklarını belirterek, yarışmaların heyecan içerisinde geçtiğini söylediler.

10 yıl önce