|

'Es-Es'te kupanın golcüsü: Mori

Eskişehirspor'un Türkiye Kupası'nda yaptığı iki maçta attığı 10 golün 5'ini Arjantinli futbolcusu Funes Mori, kaydetti.

Aa
00:00 - 30/10/2014 Perşembe
Güncelleme: 12:22 - 30/10/2014 Perşembe
Yeni Şafak
'Es-Es'te kupanın golcüsü: Mori
'Es-Es'te kupanın golcüsü: Mori

Mori, futbola ülkesi Arjantin'in en köklü kulüplerinden River Plate'de başladı. Bu forma altında çıktığı 103 maçta 17 gol kaydeden Mori, performansıyla Arjantin Milli Takımı'na seçildi.

Funes Mori, Arjantin'deki futboluyla Portekiz takımlarından Benfica'nın dikkatini çekti. 2013 yılında Benfica'ya transfer olan Mori, Portekiz ekibinin B takımında çıktığı 10 maçta 13 gol attı. Mori, Benfica'nın profesyonel takımıyla da 4 maça çıktı.

Sezon başında Eskişehirspor'a kiralanan Mori, siyah-kırmızılı takım forması altında çıktığı 4 hazırlık maçında 5 gol kaydetti. Hazırlık maçlarındaki iyi performansını Spor Toto Süper Lig'e yansıtamayan Mori, 6 maçta sadece 1 gol attı.

-Tarsus İdman Yurdu'na karşı "hat-trick"

Mori, takımının Türkiye Kupası'nın 2. ve 3. turlarında yaptığı iki maçta forma şansı buldu.

Eskişehirspor, 2. Turu'nda Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Tarsus İdman Yurdu ile eşleşti. Mersin ekibini 6-1 mağlup eden Eskişehirspor'da Mori 3, Sezgin Coşkun, Diego Angelo ve Erman Kılıç da birer gol kaydetti.

Mori, Eskişehirspor'un dün deplasmanda yaptığı ve 4-0 kazandığı Kırıkhan maçında da 2 gol attı. "Es-Es"in diğer golleri de Erman Kılıç ve Erkut Şentürk'den geldi.

Eskişehirsporlu golcü, kupa maçlarında takımının kaydettiği 10 golün 5'ini filelerle buluşturdu. Türkiye Kupası'nda mücadele eden Bölgesel Amatör Lig takımların Tekirdağspor'un futbolcusu Birol Öztürk ile kupanın en golcü isimlerinden olan Mori, iki maçta toplam 135 dakika forma giydi.

9 yıl önce
default-profile-img