|

Eski kulüp başkanı gözaltına alındı

İspanyol kulübü Osasuna'nın eski başkanı ve iki eski kulüp yöneticisi, harcamalarda usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Yeni Şafak
15:16 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:39 - 5/03/2015 Perşembe
AA
İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Osasuna'nın eski başkanı Miguel Archanco ile iki yönetim kurulu üyesi, harcamalarda usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.


Osasuna'nın geçen sezon küme düşmemesi için şike yaptığı ve kulüp bütçesini usulsüz kullandığı iddialarından dolayı gözaltına alınan Archanco ve diğer iki eski kulüp yöneticisinin yarın mahkemeye çıkarılacakları belirtildi.


İspanya'daki yolsuzlukla mücadele savcılığı, geçen sezon sonunda İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) oynanan Espanyol-Osasuna maçıyla ilgili şike iddialarından dolayı şubat ayında Osasuna kulübü ve o dönem yönetimde olan Archanco hakkında soruşturma başlatmıştı. Osasuna kulübündeki mevcut yönetim de kulüp hesaplarında kayıp olarak gözüken 2.4 milyon euro ve 2013'ün kasım ile 2014'ün haziran ayları arasında faturasız yapılan 1.3 milyon euro'luk ödeme hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.
#eski kulüp başkanı
#gözaltı
#Futbol
#Osasuna
#İspanya
9 yıl önce