|

Evin kızları kampta

Aynı ailenin 3 kızı Evin, Zehra ve Bedriye, milli takım formasını terletmek için birlikte antrenman yapıyor.

11:20 - 28/11/2014 الجمعة
Güncelleme: 12:09 - 28/11/2014 الجمعة
AA

A Milli Bayan Güreş Takımı sporcusu Evin Demirhan'ın elde ettiği başarılar, kardeşi Zehra ve kuzeni Bedriye Aksu'nun güreşe başlamasında örnek oldu. Genç güreşçiler, federasyonun Ankara Elmadağ'daki Güreş Eğitim Merkezi'nde yapılan milli takım seçmelerinde açıklamalarda bulundu. 


Abla Evin Demirhan, ailesinde spora büyük bir ilgi olduğunu belirterek, "Dokuz kardeşiz, en büyük ağabeyim judo, diğer iki ağabeyim ise amatör olarak futbolla ilgilendi. 2008 yılında arkadaşlarımın teşvikiyle güreşe başladım. Uluslararası arenada elde ettiğim başarılar, kız kardeşim ve kuzenimde merak uyandırdı. Onlar da artık başarılı birer güreşçi oldu" dedi. 


Yıldızlar ve gençlerde ikişer dünya ve Avrupa üçüncülüğü bulunan Evin Demirhan, kardeşinin ve kuzeninin çok yetenekli sporcular olduğunu belirtti. Kardeşinin ilk senesinde Türkiye şampiyonu olduğunu vurgulayan abla Demirhan, Zehra'nın kendisinden çok daha yetenekli bir sporcu olduğunu ifade ederek, "Hocalarım, Zehra'nın benden daha iyi dereceler elde edeceğine inandıklarını söylüyorlar. Bu da bir abla olarak beni oldukça gururlandırıyor. Antrenman dışında da kardeşim ve kuzenimle benim eski maçlarımı izliyoruz. Teknik ve taktik açıdan onlara yardımcı oluyorum" diye konuştu.


Zehra, Japon güreşçi Yoshida'nın rekoruna göz dikti


Kardeş Zehra Demirhan ise ablasını örnek alarak başladığı güreşte en üst noktaya kadar çıkmayı istediğini vurguladı.


Ablasını örnek alarak başladığı bu sporda ilk senesinde Türkiye şampiyonu olan Zehra, "Ablam eve gelip sürekli antrenman yapıyor ve bizimle güreşiyordu. Onunla beraber mekik ve şınav çekmeye başladım. Evde yaptığımız antrenmanlar hoşuma gidince spora başladım" ifadesini kullandı. 


İdol olarak ablasını gösteren Zehra Demirhan, "İkinci kez katıldığım Türkiye Şampiyonası'nda da aynı başarıyı gösterdim ve ilk sırada yer aldım. Ablam bana 12 dünya şampiyonluğu bulunan Japon güreşçi Saori Yoshida'dan bahsetti. Yoshida'nın başarılarını geçmeyi kendime hedef olarak belirledim. Çok çalışarak onun rekorunu kırmak istiyorum" diye konuştu.


İdolü Evin ablası 


Kuzen Bedriye Aksu ise iki sene önce başladığı güreşte ilk Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülüğü, bir sonraki sene ise ikincilik elde ettiğini belirterek, şunları söyledi: 


" Evin ablamın ülkeleri gezmesi, gazetelerde fotoğraflarının çıkması beni heveslendirdi. Evin ablama güreşe başlamak istediğimi söyledim, o da beni kırmayıp antrenman salonuna götürdü. Teknikleri gösterdi ve bana çok yardımcı oldu. 2020 Olimpiyat Oyunları'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. İdol olarakEvin Demirhan'ı görüyorum ve çok çalışarak onun derecelerini geçmek istiyorum."

#Evin Demirhan
#Zehra Demirhan
#Bedriye Demirhan
#güreş
٪d سنوات قبل