|

Evinde fırtına dışarıda yeller esiyor

Ligde üst üste önce Mersin İdmanyurdu, sonra da Gaziantepspor deplasmanına çıkacak bordo-mavililerde hedef, dış sahadaki kayıpları sonlandırmak. Teknik direktör Ersun Yanal, takıma iki deplasman ve sonrasında oynayacakları Akhisar iç saha maçında 9 puan hedefi koydu

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:14 - 4/03/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nden elendikten sonra tek hedefi Süper Lig'de ilk 4 sıra içinde yer alarak Avrupa kupalarına katılmak olarak kalan Trabzonspor, bu sezon ligde iç sahada en başarılı takım olmasına rağmen deplasmanlarda aynı başarıyı gösteremedi. 

Süper Lig'de evinde oynadığı 12 maçta 8 galibiyet, 3 beraberlik ve sadece 1 mağlubiyet alan bordo-mavililer, 27 puan toplarken; 10 deplasman maçında sadece hanesine 10 puan yazdırdı. 7 beraberlik alan Trabzonspor, sadece 1 kez kazanırken iki maçta sahadan yenilgiyle ayrıldı. Deplasmanda tam 20 puan bırakarak zirve yolunda büyük darbe alan Karadeniz ekibi, ligde deplasmanlarda 1 galibiyet alan 5 takımdan biri oldu.

Başarısız geçen sezonu iyi kapatabilmek için tek çare olarak Avrupa kupalarına katılmayı gören Trabzonspor'da, deplasman maçları için seferberlik ilan edildi. Bu hafta Mersin İdmanyurdu deplasmanına çıkacak bordo-mavililer, 24. haftada ise Gaziantepspor'a konuk olacak. Bu iki maçın da önemine dikkat çeken teknik direktör Ersun Yanal, "Bundan sonraki tüm maçlarımız son ana kadar büyük mücadele içinde geçecek. Kardemir Karabükspor maçında olduğu gibi son dakikaya kadar kazanma azminizi kaybetmemenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yönetimde karar günü

Sürekli çözülme yaşayan ve istifalarla gündeme gelen Trabzonspor’da, yönetim kurulu İbrahim Hacıosmanoğlu başkanlığında Trabzon’da bir araya gelecek. Mali işlerden sorumlu başkan yardımcısı Serdar Üstünsalih’in istifası masaya yatırılacak. Üstünsalih’in yanısıra bazı yöneticilerin de istifa noktasına geldiği takımda bugünkü toplantıdan Mayıs ayında olağanüstü genel kurul kararı da çıkabilir. 


Ortak görüş: Constant'a para cezası

Trabzonspor’da disiplinsiz hareketleri nedeniyle kadro dışı kararı alınan Kevin Constant konusunda karar günü. Bodo-mavili kulüpte bugün gerçekleştirilmesi planlanan Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, Teknik Direktör Ersun Yanal görüşmesinden Gineli futbolcuya para cezası çıkması bekleniyor. Gelecek sezon da Constant'ı kadrosunda görmek istemeyen Yanal’ın bu isteğinden hareketle başta Arap ülkelerinin olmak üzere bir çok kulüp menajerleriyle temasa geçildiği öğrenilirken, Cosntant’ın oynaması halinde kulüp bulabileceği görüşü ağırlık kazandı. Bu görüşten yola çıkarak başkan Hacıosmanoğlu’nun tecrübeli futbolcuyla görüşerek, kadro dışı cezasını kaldırtarak, para cezası ile konuyu geçiştirilmesi bekleniyor. 

#UEFA
#Trabzonspor
#Serdar Üstünsalih
9 yıl önce