|

Fatih Terim'den Volkan açıklaması

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım kadrosuna almadığı Volkan Demirel ile ilgili olarak "Bu maç için onu kadroda düşünmedim. Ama bu Volkan'ı bundan sonra çağırmayacağım anlamına gelmez" dedi.

İha
00:00 - 2/09/2014 Salı
Güncelleme: 13:04 - 2/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Fatih Terim'den Volkan açıklaması
Fatih Terim'den Volkan açıklaması

Fatih Terim, Danimarka ile oynayacakları hazırlık maçının kendilerine eksiklerini, artılarını gösterecek bir maç olacağını ve futbolcular için çok faydalı olacağını söyledi.

Elemelerdeki ilk rakipleri olan İzlanda'nın son Dünya Kupası elemelerinde play-off oynayan iyi bir takım olduğunu belirten Terim, İzlanda'yı kesinlikle ciddiye aldıklarını ancak bu maçtan istedikleri sonuçla ayrılarak elemelere iyi bir başlangıç yapmak istediklerini ifade etti.

Sert iklimleri olan ve zorlu yolculuklar yapacakları ülkelerin yer aldığı bir grupta olduklarını belirten Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, hiçbir rakibi küçük görmediklerini buna karşın hiçbir takımı da gözlerinde büyütmediklerini söyledi. Terim, dört yıllık bir planlama yaptıklarını, ilk hedeflerinin Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu, ancak uzun vadeli hedeflerini 2018 Dünya Kupası'na katılmak olarak belirlediklerini açıkladı.

'VOLKAN'I BU MAÇ İÇİN KADRODA DÜŞÜNMEDİM'

Fenerbahçeli Kaleci Volkan'ın 62 kez A Milli formayı giydiğini ve bunun büyük bir çoğunluğunu kendi döneminde olduğunu belirten Fatih Terim, "Geçmişte kendisini formda olduğu dönemlerde de formda olmadığı zamanlarda da Milli Takıma çağırdım. Bu maç için onu kadroda düşünmedim. Ama bu Volkan'ı bundan sonra çağırmayacağım anlamına gelmez. Milli Takım havuzundaki herkes benim evladım gibidir" dedi.

'AY YILDIZ BİZİ BİRLEŞTİRMELİ'

Terim, taraftarların milli maçlarda giydikleri kulüp formalarına saygı duyduklarını vurgulayarak, 'Ama bizim maçlarımıza kırmızıyı, ay-yıldızlı formayı giyip gelsinler. Bizim bu birleşmeye çok ihtiyacımız var. Biz birleşirsek neler yapabileceğimizi göstermiş ülkeyiz. Herkes bu formayı giyip gelmeli. Evinde seyrederken de giyinsin. O gün herkes böyle olmalı. Onların evde giymesi bile bize çok enerji gönderir. Bir yere gittiğimde turuncu görmekten, mavi görmekten bıktım. Biz kırmızıyı veya beyazı görmek istiyoruz. Bu ay-yıldız bizi birleştirmeli. Artık böyle bir kavramımız olmalı' diye konuştu.

'FUTBOLUMUZUN BAHAR İKLİMİ YOK'

Spor Toto Süper Lig'in Süleyman Seba sezonu olarak oynatıldığına ve buna göre hareket edilmesi gerektiğini hatırlatan tecrübeli teknik adam, 'Açıkçası futbolu öldürüyoruz. Futbolun unsurları içinde en masumu futbolcular. Çok ağır küfürler altında, mutlak kazanmaya endekslenmiş bir futbolcu olmak kolay bir şey değil. Koca koca insanlar, protokol tribününde kavgalar, küfürler ediyor. Şu anda futbolumuzun bahar iklimi yok, kara iklimi var. Kurgulanmış küfürlerle beraber maç boyunca insanların ailesine, çocuklarına, sevdiklerine, kendilerine hakaretlerle nereye varılabilir ki? İyiler hiç mi savaşmayacak. Hepimizin el birliğiyle bir öncüye bakmadan, doğru neyse başlamamız gerektiği, hatta geç kaldığımız düşüncesindeyim. Şu anda hangi taktik, hangi oyuncu ve proje diye konuşmamız gerekirken, konuştuklarımız küfürler ve cezalar. Herkes samimi olmalı. Aklımızı başımıza almanın zamanıdır. Yoksa el birliğiyle futbolu öldürüyoruz. Artık statlarda iki takım taraftarları bir araya gelmeli. Geçmişte bunu yaptık yine başarabiliriz. Kara iklimini bahar havasına çevirmeliyiz. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Gelin bugünü futbolda da barışın miladı kabul edelim' dedi.

FUTBOL LİSESİ DİĞER SPORLAR İÇİN MODEL OLACAK

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim son olarak Türkiye Futbol Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile ilgili konuştu. Bu protokolle yıllardır hayallerini kurdukları futbol lisesi projesinin hayata geçeceğini vurgulayan Terim, "Bu okuldaki öğrencilerin hem iyi bir futbol eğitimi alacağını hem de iyi bir akademik eğitimi alacaklar. Böylelikle ülkemizde akademik eğitim ile spor arasında bir tercih yapmak zorunda kalan gençlerin önünde yeni bir yol açıldığını, bu sene yapılacak pilot uygulamanın ardından bu projenin tüm ülkeye yayılacağını, bu modelin futbolun dışındaki sporlar için de iyi bir model teşkil edecek" diye konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim bu projedeki desteğinden dolayı Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya teşekkür etti.


10 yıl önce