|

F.Bahçe kapıyı araladı

Fenerbahçe, Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Mersin İdmanyurdu’nu Diego ve Sow’un golleriyle mağlup etti. 7 Nisan’daki rövanş için avantajlı bir sonuç alan sarı-lacivertliler, Galatasaray derbisi öncesi de moral buldu

Yeni Şafak
04:00 - 5/03/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:26 - 4/03/2015 Çarşamba
Diğer

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında deplasmanda Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 mağlup ederek tur için avantajlı bir skor aldı. Yedek ağırlıklı bir kadro ile sahaya çıkan sarı-lacivertliler, ilk yarının bitimine 2 dakika kala bulduğu gollerle sahadan galip ayrılırken yarı finale yükselme yolunda da büyük avantaj elde etti; hafta sonunda Galatasaray ile Kadıköy'de oynayacağı derbi öncesi büyü k moral buldu. Fenerbahçe ile Mersin İdmanyurdu arasındaki çeyrek final mücadelesinin rövanşı ise 7 Nisan'da İstanbul'da oynanacak. Fenerbahçe'nin bu sezon kadrosuna kattığı Diego, resmi maçlardaki ikinci golünü de dün Mersin'e karşı attı.  Maçta 90 dakika boyunca oyun kontrolünü elinde bulunduran Fenerbahçe, 44. dakikada Mehmet Topuz'un pasında Diego'nun klas golüyle 1-0 öne geçti. 45'de ise Diego ile başlayan atakta Webo'nun nefis pasında bu kez Sow sahneye çıktı ve sarı-lacivertli takımı 2-0 öne geçirdi. 74'te Welliton'un golü Mersin İdmanyurdu'na beraberlik için yetmedi. 


F.Bahçe taraftarı Yarsuvat'ı alkışlar

F.Bahçe Asbaşkanı Deniz Tolga Aytöre, G.Saray maçlarının kendileri için önemli olduğunu belirterek, "İnşallah kazanırız ama daha önemlisi inşallah hak eden kazanır. Umarım hak eden de biz oluruz” dedi. Aytöre, G.Saray Başkanı Duygun Yarsuvat’ın F.Bahçe derbisi öncesi yaptığı açıklamalarına, “Gerçekten Duygun hocanın iyi açıklamaları var. Başkanımızın da yıllardır küfür konusundaki hassasiyeti malum” ifadelerini kullandı. Duygun Yarsuvat’ın “F.Bahçe taraftarı beni alkışlar” açıklamasıyla ilgili de Aytöre, “F.Bahçe taraftarı çok büyüktür ve çok sağduyuludur. Gereğini yapar. Hiç merak etmeyin” şeklinde konuştu. F.Bahçe ile G.Saray Odeabank arasında oynanan maçta yaşananlarla ilgili olarak ise Aytöre, "Başkanımızın, G.Saraylı oyunculara hakaret içerikli tezahüratta bulunulmaması çağrısı üzerine bir taraftar, küfür etme konusundaki ısrarını dile getirince Başkan da ’ya küfür etmeyeceksiniz ya da salonu terk edeceksiniz’ beyanında bulundu. Bunun üzerine şahıs, Başkanımıza da hakaret ve küfür etti. Bunun üzerine biz de gereğini yaptık" dedi.


Diego'dan derbide patlama bekliyorum

F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, G.Saray derbisi öncesi iddialı açıklamalarda bulundu. Derbiyi kazanıp şampiyonluk yarışında yeniden iddialı konuma gelmek istediklerini belirten genç teknik adam, "Taraftarlarımızın desteğiyle derbiyi kazanıp avantaj elde etmek istiyoruz. Lig sıralamasındaki yerimizi zirveye taşıyıp ardından da şampiyon olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bu sezon resmi resmi maçlardaki gollerini kupada atan Diego'nun performansını beğendiğini belirten Kartal, "Diego'dan derbide patlama bekliyor musunuz?" sorusuna "İnşallah" yanıtını verdi.


Taraftardan özel hazırlık

F.Bahçe taraftarları derbi için seferberlik ilan etmiş durumda. Maçtan bir gün önce yapılacak antrenmanda Can Bartu Tesisleri'ne giderek takıma moral vermek için organizasyon yapacak taraftarlar, maç günü de tesislerden takımı stada uğurlayacak. Taraftarlar ayrıca futbolcular için yazdıkları mektubu da maç öncesi takıma verecek. Derbinin biletlerine taraftarlar yoğun ilgi gösterirken, öncelikli bilet alma hakkına sahip olmak için bazı taraftarların kulübe temsilci üye dahi oldukları belirtildi. Derbide bu sezon stadın ilk kez dolması bekleniyor.


2 flaş iddia birden! 

F.Bahçe için flaş iddialar dinmek bilmiyor. Shaktar Donetks’te forma giyen Luiz Adriano için F.Bahçe'nin devrede olduğunu iddia eden Ukrayna basını, yıldız golcünün transferinin an meselesi olduğunu yazdı. Kulübüyle sözleşmesi yıl sonunda bitecek 27 yaşındaki oyuncunun Ukrayna'yı terk etmek istediği vurgulanırken, ülkedeki karışıklıkların bunda etkili olduğu ifade edildi. İkinci büyük iddia ise F.Bahçe'nin hem Adriano hem de Mircea Lucescu transferlerini sonlandırmak üzere olduğu. 69 yaşındaki çalıştırıcının Adriano ile birlikte F.Bahçe'ye gideceği ileri sürüldü.


Derbide 2 bin 900 güvenlikçi

F.Bahçe ile G.Saray arasındaki derbi maçla ilgili dün İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı. Kulüpler arasındaki anlaşma gereği maça G.Saray taraftarları alınmayacak.  Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki derbide, bin 50 özel güvenlik, bin 850 de polis olmak üzere toplam 2 bin 900 güvenlik personeli görev yapacak. G.Saray yöneticisi İsmail Sarıkaya, derbinin sportmence geçmesini ve kazanan tarafın da kendileri olması dileğinde bulundu. F.Bahçe yöneticisi Yalçın Haker ise derbiden 3 puan almak istediklerini söyledi.

#Fenerbahçe
#Mersin İdmanyurdu
#Diego
9 yıl önce