|

F.Bahçe zirveyi bırakmadı

Sarı-lacivertliler, kupadaki grup maçında Kayserispor ile deplasmanda berabere kaldı; liderliğini korudu. Kayserispor, güçlü rakibi karşısında 16’da Sinan’ın golüyle öne geçti. Yedek ağırlıklı kadroyla mücadele eden Fenerbahçe, futboluyla hayal kırıklığı yaşatırken bir puanı 80’de Bekir’in golüyle aldı

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/01/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:21 - 27/01/2015 Salı
Yeni Şafak

Ziraat Türkiye Kupası E Grubu maçında Fenerbahçe, Kayserispor deplasmanında uzun süre 1-0 yenik götürdüğü maçı bitime 10 dakika kala bulduğu golle bir puanı kurtardı: 1-1. İstanbul’daki maçta rakibine 2-1 mağlup olan sarı-lacivertliler, averajla zirveyi paylaştığı Kayserispor karşısında aldığı beraberlikle liderliğini sürdürdü. Yedek ve genç oyuncuların ağırlıklı olarak yer aldığı maçta sarı-lacivertliler, sahadaki performansıyla hayal kırıklığı yaşattı. Kayserispor 16. dakikada Sinan’ın golüyle karşılaşmada 1-0 öne geçti. Sarı-kırmızılı takımda Serkan’ın 53. dakikada bir şutu direkten döndü. Maçın 80. dakikasında Fenerbahçe, Bekir’in attığı kafa golüyle beraberliği yakaladı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe ve Kayserispor 8 puana yükselirken, ikili averajda Kayserispor üstte olmasına rağmen gruptaki karşılaşmalar tamamlanmadığı için bu üstünlük, tabloya henüz yansımadı. Son haftada Kadıköy'de Bayburt Grup Özel İdare'yle oynayacak sarı-lacivertliler liderlik için az da olsa avantajlı durumda. Çünkü rakibi Kayserispor, iddiası devam eden Altınordu ile deplasmanda gruptan çıkma mücadelesi verecek. 


Caner kırmızıdan döndü!

Fenerbahçeli Caner Erkin, Kayserispor maçında sinirlerine hakim olamayınca, kırmızı kartın eşiğinden döndü. Takım arkadaşlarının bile sakinleştiremediği Caner'in göreceği muhtemel kırmızı kartı, teknik direktör İsmail Kartal engelledi. Maçın 63. dakikasında Anıl Taşdemir'i faulle durduran milli futbolcu, hakemden sarı kart gördü. Caner, hakemin kararına tepki gösterdi ve itiraz etmeye başladı. Ancak itirazlarını uzatınca, 2. sarı karttan kırmızı kart görebileceğinin sinyallerini vermeye başladı. Caner'i takım arkadaşları sakinleştirmeye çalışırken, genç oyuncu Uygar da tecrübeli takım arkadaşını uyardı. Ancak Caner buna da sinirlendi ve genç takım arkadaşına kızdı. Siniri sonraki dakikalarda da geçmeyip, hakem Yıldırım'a tepki göstermeye devam edince devreye İsmail Kartal girdi ve Caner'i oyundan çıkarttı.


Sow müjdesi

Afrika Uluslar Kupası C Grubu'nda mücadele veren Moussa Sow'lu Senegal, son maçında Cezayir'e 2-0 mağlup oldu. Bu sonuçla birlikte Senegal, grubu 4 puanla üçüncü sırada noktalayarek elendi. Grupta Cezayir ile birlikte Güney Afrika’yı 2-1 mağlup eden Gana çeyrek finale yükselen ülkeler oldu. Turnuvaya erken veda eden Senegal adına top koşturan Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Sow, İstanbul'a beklenenden daha erken dönecek. Yıldız oyuncunun Karabükspor ile deplasmanda oynanacak maça özel bir uçakla yetiştirilmesi bekleniyor.  Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Sow'un bir sakatlık yaşamadan erken dönecek olmasının kendileri açısından sevindirici olduğunu söyledi.


5 kulüp PFDK'ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, F.Bahçe, Beşiktaş, Torku Konyaspor, Akhisar Belediyespor ve K.Karabükspor'u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk etti. F.Bahçe, Beşiktaş ve Akhisar çirkin ve kötü tezahürat, Konyaspor ise saha olayları nedenleriyle PFDK'ya gönderildi. 


Meireles, Kuyt seferberliği

F.Bahçe'de Karabük deplasmanı öncesi Kuyt ve Meireles seferberliği yaşanıyor. Kasımpaşa maçında aldıkları darbelerle sakatlanan iki futbolcunun tedavilerine yoğun şekilde devam ediliyor. Meireles'in Karabükspor maçında oynama olasılığının bulunduğu bildirilirken, Kuyt'un Karabükspor maçına yetişme durumunun olduğu öğrenildi.


Trabzonlular tribünde

Ziraat Türkiye Kupası’nda grup aşamasındaki 5. maçlarda karşı karşıya gelen Kayserispor ile Fenerbahçe, Kayseri’deki maçı boş tribünler önünde oynadı. Maçı sadece 4 bin kadar taraftar izlerken tribünlerdeki geniş boşluklar dikkat çekti.

#Fenerbahçe
#Kayserispor
#Caner Erkin
9 yıl önce