|

F.Bahçe'de deniz bitti

Başakşehir-F.Bahçe, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışına yakışan nefes nefese bir mücadele ortaya koydu. Başakşehir iki farklı öne geçti; F.Bahçe yakaladı. 13 dakika içerisinde 4 F.Bahçeli atıldı; Mehmet Batdal penaltı kaçırdı...

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/05/2015 Salı
Güncelleme: 01:43 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Yeni bir puan kaybında Süper Lig'de şampiyonluk yarışına havlu atacak Fenerbahçe, Başakşehir deplasmanında 2-2 berabere kaldı ve 4. yıldız hayalleri son buldu. 3 puanı kaçıran Başakşehir, 4. sırayı garantileyerek UEFA Avrupa Ligi vizesi alma şansını erteledi. Şampiyonluğu kaybeden F.Bahçe ise UEFA Şampiyonlar Ligi vizesiyle yetinmek zorunda kaldı. Mutlak galibiyet parolasıyla sahada olan F.Bahçe, ilk dakikalarda rakibine iki net gol pozisyonu verdi. Sarı-lacivertliler, ilk yarıda buna sadece 42. dakikada Emre Belözoğlu'nun kalecinin son anda çeldiği serbest vuruşuyla cevap verebildi.



53. dakikada sağdan gelen ortaya iyi yükselen Mehmet Batdal, Volkan'ın bakışları arasında topu ağlara gönderdi: 1-0. 62'de Visca'nın ceza sahası dışından sert şutu Volkan'dan sekti; Mehmet Batdal ceza sahası içinde tamamladı: 2-0. 81. dakikada Diego, 88. dakikada Webo ile gelen goller Fenerbahçe'yi tekrar maça ortak etti: 2-2. 90+2'de topu çizgiden elle çıkaran Alves ve penaltı kararına itiraz eden Caner, kırmızı kartla oyundan atıldı. Penaltı atışında beyaz noktaya gelen Mehmet Batdal, topu dışarı vurdu. 90+6'da Webo, rakibine yaptığı sert müdahaleyle oyun dışı kaldı. 3. gol gelmeyince F.Bahçe için 'perde' kapandı.



Kartal patladı, Unutmayacağım


F.Bahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Başakşehir maçı sonrası sert konuştu. Kartal, "Sezon başından beri yaşananları irdelersek, futbolu bilen objektif insanlar nasıl bir sezon olduğunu herkes gördü. Bunları insanların vicdanına bırakıyorum. F.Bahçe olarak bu mücadeleyi alnımızın akıyla, onurumuzla, şerefimizle sürdürdük. Herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Bu yaşananları bir futbol adamı olarak ömür boyu unutmayacağım” diye konuştu.



F.Bahçe'de 6 cezalı!


F.Bahçe, dün şampiyonlukla birlikte 6 oyuncusunu da kaybetti. Mehmet Topuz'un 83. dakikadaki kırmızı kartının ardından 90+2'deki penaltı kararında Alves ve Caner ile birlikte 90+6'da Webo kırmızı kart görerek sarı-lacivertlileri 7 kişi bıraktı. Bu 4 futbolcunun yanı sıra bu sezon 4. sarı kartını gören Egemen ile Meireles, ligin son haftasında Kadıköy'de Kasımpaşa'ya karşı forma giyemeyecek. Bu arada maç sonrası F.Bahçeli taraftarlar, teknik heyet ve yönetime tepki gösterdi.



Emenike kadro dışı


Sarı-lacivertli takımda bu sezon taraftarlarla yaşadığı sorunlarla gündeme gelen ve kupada son oynanan Bursaspor maçında tribünler tarafından ıslıklanan Emenike, Başakşehir maçı kadrosuna alınmadı. Ağrıları olduğunu ileri süren ancak herhangi bir sakatlığı bulunmayan Nijeryalı golcü, 18 kişilik Başakşehir maçı maç kadrosunda yer almadı. F.Bahçe'nin sezon sonunda Emenike ile yolları ayırması bekleniyor.






#Fenerbahçe
#Başakşehir
#Mehmet Batdal
#Webo
9 yıl önce