|

F.Bahçe’ye eksik ceza verildi

Trabzonspor Kulübü, internet sitesinden bir açıklama yaparak Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerinin CAS tarafından onaylanan cezalarına rağmen sarı-lacivertli kulübün bu iki maç için ceza almadığını bildirdi. Yönetim, bu konuda UEFA’ya ek ceza talebinde bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:35 - 24/04/2015 Cuma
Yeni Şafak

Süper Lig 2010-11 sezonunda şike yapıldığı gerekçesiyle o sezonun şampiyonluk kupasını F.Bahçe'den alınıp ligi ikinci bitiren Trabzonspor'a verilmesini talep eden bordo-mavili kulüp, UEFA'ya yeni bir başvuruda bulundu. Kulüp internet sitesindeki açıklamada 2010-11 sezonunda UEFA, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) ve İsviçre Federal Mahkemesi tarafından şikenin tespit edildiği vurgulanırken, bununla ilgili Süper Lig'de herhangi bir kulübe ceza verilmediğinin altı çizildi. Şike yapan kişiler hakkında soruşturmasının devam ettiğinin UEFA tarafından kulübe bildirildiği belirtilen açıklamada, şikenin CAS kararıyla sabit olduğu belirtildi. UEFA'nın şike nedeniyle F.Bahçe 'ye 2 yıl UEFA kupalarına katılmaktan men cezası verdiğinin hatırlatıldığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "F.Bahçe Kulübü 2011 senesinde oynadığı 4 maçta şike yapmıştır. Bu 4 maç, G.Birliği, Ankaragücü, İstanbul Belediyespor ve Sivasspor maçlarıdır."



"Kısa bir süre önce Eskişehirspor ve Sivasspor kulüplerine de UEFA tarafından şike nedeniyle ceza verildi. Bu cezalar CAS tarafından da onaylandı. CAS'ın Eskişehir kararına göre F.Bahçe, 22 Nisan 2011'de oynanan Eskişehirspor- Trabzon maçında teşvik primi vermiş, 9 Nisan 2011'de oynanan Eskişehir-F.Bahçe maçında ise 300 bin Dolar şike parası ödemiştir. Kulübümüz UEFA'ya 2 maç için ek ceza verilmesi konusunda yeni bir başvuruda bulunmuştur. F.Bahçe'ye verilen 2 yıllık cezaya yukarıda belirtilen Eskişehirspor-Trabzonspor ve Eskişehir-F.Bahçe maçları dahil değildir. Dolayısı ile F.Bahçe'ye eksik ceza verilmiştir. Şikeye hem ulusal ligde hem de UEFA turnuvalarında ceza verilmesi hukukun gereğidir. Trabzonspor, adalet mücadelesini sonuna kadar sürdürecektir.”



Trabzonspor'un Cezayirli futbolcusu Carl Medjani, takım olarak hedeflerinin yapabileceklerinin en iyisini yaparak ligi üst noktada tamamlamak olduğunu söyledi. Ligde geçen hafta Galatasaray maçında attığı golle takımına galibiyeti getiren Medjani, sarı-kırmızılı takım karşısında önemli bir galibiyet elde ettiklerini, takım için çok özel ve güzel bir gün olduğunu belirtti. Ligde şampiyonun kim olacağıyla ilgilenmediklerini ifade eden Cezayirli oyuncu, "Biz sadece kendi maçlarımıza odaklanıyoruz. Avrupa hedefimiz var ve bu hedefe ulaşmak istiyoruz. Kimin şampiyon olacağı umurumuzda değil. Fenerbahçe ile iki kez berabere kaldık. Galatasaray'ı iki kez yendik. Beşiktaş'a karşı ilk maçı kaybettik. Şimdi onları da yenmek istiyoruz" şeklinde konuştu. Hafta sonu deplasmanda Gençlerbirliği ile oynayacaklarını hatırlatan Medjani, "Maçları her zaman tek tek ele almak lazım. Şimdiden Beşiktaş maçını düşünmemiz hata olur. Bu nedenle şu an için tek hedef Gençlerbirliği'ne karşı alacağımız galibiyet. Bu maç sonrası Galatasaray maçına hazırlandığımız gibi Beşiktaş maçına da hazırlanacağız. Hedefimiz yapabildiğimizin en iyisini yapıp ligi en üst noktada tamamlamak" ifadelerini kullandı.




#Trabzonspor
#Carl Medjani
#Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi
9 yıl önce