|

Fener ışığı yaktı

F.Bahçe Avni Aker'deki yüksek gerilimi kazasız atlattı. Dev maçta F.Bahçe Emre, Bienvenu ve Cristian'la 3 puanı aldı. Trabzonspor'un tek sayısını Burak Yılmaz yaptı. Son maça Galatasaray'ın bir puan gerisinde giren sarı-lacivertliler, Kadıköy'de seyircisinin önünde oynayacağı Süper Final'i kazanırsa mutlu sona ulaşacak

Kamil Anahar
00:00 - 7/05/2012 Pazartesi
Güncelleme: 01:55 - 7/05/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
Fener ışığı yaktı
Fener ışığı yaktı


Süper Final Şampiyonluk Grubu'nda Fenerbahçe, Trabzonspor'u 3-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakaladı. 3. dakikada Cristian'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Emre, meşin yuvarlağı yerden bir vuruşla filelere gönderdi: 0-1. 31. dakikada Emre'nin pasında Tolga ile karşı karşıya kalan Stoch'un şutu çizgi önünden Serkan çıkardı. Ancak yetişen Bienvenu, Giray'dan sıyrılarak Tolga'nın sağından meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2. 45+4. dakikada Olcan'ın ortasında Burak, yerden bir vuruşla topu filelere göndererek farkı 1'e indirdi: 1-2. 58. dakikada Dia, bomboş pozisyonda topu Tolga'ya nişanladı. 70'de Burak'ın frikiğini Volkan nefis çıkardı. 84. dakikada defansın arkasında sarkan Cristian Cristian Baroni, skoru 3-1 yaptı. Maçta Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sona erdi.


Futbol konuşacak ortam yok

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maç sonu değerlendirmesinde futbol konuşacak durumda olmadıklarını, mücadelenin zor koşullarda sergilendiğini söyledi. Trabzonsporlu taraftarların sahaya attığı yabancı maddeleri önlemek için büyük uğraş veren, tribünlere adeta yalvaran Güneş, sahada iyi futbol oynayamadıklarını açık yüreklilikle dile getirirken yedikleri hatalı gollerin de performanslarını düşürdüğünü belirtti. Fenerbahçe'nin daha soğukkanlı olduğunu kaydeden tecrübeli teknik adam, "Sahadaki ve tribündeki gergin ortam, kendi stadımızda lehimize döndü. Oyun coşkusu ve özgüvenimiz bugün (dün) yoktu. Koşullar Fenerbahçe lehine oldu. Dolayısıyla bizim için kötü oldu. Saha içi ve dışında istemediğimiz olaylar yaşadık. Umarım toplumun gerildiği bu ortamdan sağlıklı bir çıkış yolu buluruz" ifadelerini kullandı.


Şükürler olsun!

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, meslektaşı Şenol Güneş gibi futbol hakkında değerlendirme yapmanın zor olduğunu söyledi. "Normal bir futbol ortamı yoktu" diyen Kocaman, böyle bir ortamda oynanabilecek en iyi oyunu sergiledikleri için futbolcularına teşekkür etti. Şiddet, nefret ve öfkenin anlamsız olduğunu kaydeden F.Bahçe Teknik Direktörü, "Doğrusunu söylemek gerekirse bu hale nasıl geldik diye düşünmeliyiz. Bu her yerde böyle. Bunun bir sonu olmalı. Burada oyun denen bir şey yoktu. İkinci yarı biraz daha 'oyuncuk' oldu. Ne sevinen sevinebiliyor, ne üzülen üzülebiliyor. O, ona ana avrat küfür ediyor, kimi kimine hırsız diyorlar ama hiç kimse aynaya bakıp 'ben neyim?' demiyor. O yüzden futbol konuşmanın bir anlamı yok" ifadelerini kullandı. Hakemin kararlarını da eleştiren Aykut Kocaman, kuralların esneyebildiği kadar esnetilmesi gerektiğini savundu ve hakemlerin taraftarın ve futbolcuların psikolojisini tartmaları gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'deki iki kupada da finalde olduklarını belirten genç çalıştırıcı, "Sadece finale gelmek değil kazanmak istiyoruz. Şükürler olsun ikisinde de finaldeyiz. Söyleyecek başka bir şey yok" dedi.


Kazanacağımızı biliyorduk

Süper Final'de F.Bahçe'nin başarılarında büyük payı olan Volkan Demirel, iyi oynayarak kazandıklarını söyledi. Milli kaleci, 'Kazanacağımızı biliyorduk. Play-off lar başlamadan da ben aynı şeyi söylüyordum. İki kupayı da alacağız diye. Geçen hafta maçını kaybetmemiz bu deplasmanı daha da zorlaştırdık. Şampiyonluk yolunda emin adımlarla gidiyoruz" diye konuştu. "Dediğim gibi. Biz zoru seviyoruz. Bizim için zorluk alışkanlık yaptı. Son bir adımımız kaldı artık' diye Volkan, 'Geçmiş zamanlardan daha fazla anlamlar ifade eden kupayı kazanarak başkanımıza götüreceğimizi daha önceden söylemiştik. Şimdi de emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.






12 yıl önce
default-profile-img