|

Fener zirveye el attı

Erciyes deplasmanında bekleneni veremeyen F.Bahçe'nin imdadına 86'daki penaltı yetişti. Topun Mehmet Akgün'ün eline temasıyla kazanılan penaltıyı Emre, gole çevirdi; zirvenin rengi sarı-lacivert oldu

Yeni Şafak
04:00 - 20/12/2014 Cumartesi
Güncelleme: 01:16 - 20/12/2014 Cumartesi
Diğer

Süper Lig’de maç fazlasıyla da olsa liderliği ele geçirmenin hesaplarını yapan Fenerbahçe, 3 puanı güç bela aldı: 0-1. Gününde olmayan sarı-lacivertliler, 86. dakikada kazanılan penaltıy golüyle Kayseri Erciyesspor deplasmanından 3 puan çıkarmayı başardı. 


Karşılaşmaya daha etkili başlayan Fenerbahçe, topla oynamadaki etkinliğini pozisyon zenginliğine yansıtamadı. 11’de Emenike ile verkaç yaparak ceza alanına giren Gökhan Gönül topu yerden ön direğe gönderdi. Savunma araya girerek topun boş durumdaki Sow’a gelmesini önledi. 23’te Meireles’in soldan kullandığı kornerde savunmadan seken topa Alves’in kafa vuruşunu kaleci Gökhan son anda kornere çeldi. 31’de Anıl’ın ceza sahası sağ çaprazından kullandığı serbest vuruşta topu Volkan, uzaklaştırdı. 42’de Necati Ateş’in ceza sahası sol çaprazından kaleye gönderdiği topta yine Volkan başarılıydı. 

BİR DURAN TOPLA 3 PUAN

Koskoca bir ilk yarı çöpe giderken ikinci yarıda da farklı bir tablo yoktu. 51’de Necati’nin pasında Cenk Ahmet, sağ çaprazdan ceza alanına girdi ama pasında top rakibe gitti.

70'de Caner Erkin’in serbest vuruşunda arka direkteki Mehmet Topal’ın kafa vuruşunu kaleci Gökhan müthiş bir refleksle çıkardı.  

86'da ceza sahasına kullanılan serbest vuruşta oluşan karambolde top  yere düşen Kayseri Erciyessporlu Mehmet Akgün'ün eline temas etti; önce pozisyona 'devam' diyen hakem Hüseyin Göçek, kale arkasındaki 6. hakem Koray Gençerler'in uyarısıyla tartışmalı penaltıyı verdi. 

Topun başına geçen Emre Belözoğlu, düzgün bir vuruşla Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golü kaydetti: 0-1.

Ben istediğimi fazlasıyla elde ettim

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kayseri Erciyesspor karşısında elde edilen 3 puanı "Kötü günde kazanılan önemli bir galibiyet" olarak değerlendirdi. Karşılaşma sonrasında durum değerlendirmesinde bulunan genç teknik adam, "Zor bir deplasman olacağını biliyorduk kazandığımız için çok mutlyuz. 90 dakikaya bakarsak rakibe pozisyon vermedik. Rakip de en iyi oynunu oynadı bu sezon. Alper'in oyuna girmesiyle tempoyu biraz daha artırdık. Sonuçta kazandık. Oyuncularımı tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı. Savunmanın aksine forvetteki etkisiz futbol sorulan Kartal, "Ben istediğimi fazlasıyla elde ettim, 3 puanı aldık. Baktığınız zaman Fenerbahçe ligde en çok gol atan takımlar arasında yer alıyor. Daha fazla söyleyecek bir şey yok" cevabıın verdi. 

HAKEM VERDİYSE PENALTIDIR

Fenerbahçe'nin 'çok geriye yaslandığı' yönündeki eleştirileri ise Kartal, "Dünyanın en büyük takımları da geriye yaslanabilir. Önde baskılı oynadığı zamanlar da olur. Biz de bugün rakibin zorlu bir takım olduğunu düşünürseniz bundan dolayı zaman zaman geriye yaslandığımız oldu" şeklinde cevapladı.

F.Bahçe Teknik Direktörü, penaltı pozisyonu içinse "Bilmiyorum, izlemedim. Hakem verdiyse penaltıdır. Ancak ondan önce Sow'a yapılan yüzde yüz verilmeyen penaltı var" yorumunu yaptı.

Her top geldiğinde ıslıklandılar

Kayseri'deki Fenerbahçeli futbolcular Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel, yine protestoların hedefi oldu. Kayseri Erciyessporlu taraftarlar, top her Emre ve Volkan'ın ayağına geldiğinde ıslıklarla protestoda bulundu. Emre Belözoğlu ve Volkan Demirel ikilisi, Süper Lig'de iki hafta önce Balıkesirspor ile deplasmanda oynanan karşılaşmada da tribünlerin hedefi olmuş ve ciddi şekilde protesto edilmişlerdi.


Egemen 9,5 ay sonra ligde 11’de ÖZLEMİŞİM

F.Bahçe’de tam 9.5 ay sonra ilk bir Süper Lig maçında ilk 11’de sahaya çıkan Egemen Korkmaz, K.Erciyes karşısında bir hayli zorlandıklarını itiraf etti. En son 1 Mart'taki G.Birliği maçından sonra ilk kez ilk tertipte yer alan tecrübeli oyuncu, “Bizim bu yıl hedefimiz 4. yıldız. Ne olursa olsun 3 puan almak istiyoruz. Tabi ki iyi oyun olması gerek ancak olmadığı zaman da kazanmak önemli” ifadelerini kullandı. Sakatlığından sonra sadece kupadaki iki maçta forma giyen Egemen, 7.5 ay topa dokunmadığını hatırlatarak futbolu özlediğini belirtti. 


Forvet Emenike sarı kart cezalısı

Geçtiğimiz günlerde dış basına yaptığı açıklamalarda fazla gol atamamasını kanatlarda oynatılmasına bağlayan Emenike, dün teknik direktör İsmail Kartal tarafından forvette görevlendirildi. Nijeryalı golcü, dün bekleneni veremezken 68'de oyundan alındı. Oyundan çıkarken bir hayli sinirli olan Emenike, direkt soyunma odasının yolunu tuttu. Bu arada maça sarı kart sınırında çıkan Emenike, gördüğü kartla cezalı duruma düştü.


Chedjou'dan olay tweet KOMEDİ FİLMİ

F.Bahçe’nin tartışmalı penaltısına G.Saraylı Chedjou'dan tepki geldi. Chedjou, tweetinde “İnanılmaz! Lig TV’de komedi filmi izliyorum” diye yazdı.



Kayseri Erciyesspor kalecisi Gökhan Değirmenci, penaltı tartışmalarına ilginç bir boyut kazandırdı. Penaltı pozisyonu öncesindeki taç atışı için çok konuşulacak bir iddiada bulunan Gökhan, “Taç atışında, ben 6. hakemin, çok net bir şekilde beyaz (Erciyesspor) kullanıyor dediğini duydum. Sonra F.Bahçe başladı ve orta hakem 'çabuk başladılar ne yapayım' dedi. Sonrasında penaltı pozisyonu oluştu” dedi. 


Kolunu mu keseceğiz Arkada gözü de yok!

Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker, maç sonunda penaltı kararına tepki gösterdi: “Böyle de penaltı verilmez ki. Penaltı pozisyonunu izledik. Çocuğu arkadan itmişler. Ne yapsın kolunu mu keseceğiz. Arkada gözü de yok."


Son dakika penaltılarıyla 

Kayseri Erciyesspor karşısında son anlarda bulduğu penaltıyla galip gelen Fenerbahçe, bu sezon bu senaryoyu 4. kez yaşıyor. Ligde 3. haftada Kadıköy’de Gaziantepspor’u 1-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, golü 82. dakikada Emre Belözoğlu ile buldu. 7. haftada bu kez Gençlerbirliği’ni ağırlayan F.Bahçe, 50’de Emre’nin penaltısıyla beraberliği buldu, 86’da Kuyt’ın penaltı golüyle maçı 2-1 kazandı. 10. haftada 90. dakikada Sow’un penaltı golüyle Eskişehir karşısında 2-2’lik eşitliği bulan sarı-lacivertliler, dün de 86’da Emre’nin penaltı golüyle kazanmayı bildi. F.Bahçe, bu 4 karşılaşmada 5 penaltı golüyle 10 puanı hanesine yazdırdı. 

#Fenerbahçe
#Kayseri Erciyesspor
#Mehmet Akgün
9 yıl önce
default-profile-img