|

Fenerbahçe dünya devine fark attı!

Fenerbahçe Ülker, THY Avrupa Ligi'nde Barcelona'nın ardından Avrupa'nın bir diğer devi CSKA Moskova'yı da mağlup etti.

Ajanslar
00:00 - 31/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 22:27 - 31/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe dünya devine fark attı!
Fenerbahçe dünya devine fark attı!

THY Euroleague'de Fenerbahçe Ülker, CSKA Moskova 'yı Ülker Sports Arena'da konuk etti.

NTV Spor Smart'tan canlı yayınlanan karşılaşmayı Fenerbahçe Ülker, 86-60 kazandı. Sahadanın yıldızı ise Bogdanovic oldu. 23 sayı atan yıldız oyuncuya, Bo McCalebb de 14 sayı - 5 asistle katkı verdi. Bu iki oyuncunun yanı sıra Emir Preldzic 13 ve Linas Kleiza da 12 sayı üretti. CSKA Moskova cephesinde ise iki oyuncu çift hanelere ulaştı. Micov 20, Hines da 17 sayı üretti. 6 asistle oynayan Teodosic 0/5, Krstic 0/8, Sonny Weems de 1/8 şut isabetiyle oynadı.

CSKA Moskova başantrenörü Ettore Messina'ya maç kaybetmeyen Zeljko Obradovic, 4. buluşmada da rakibini mağlup etti.

Fenerbahçe Ülker karşılaşmaya fırtına gibi başladı. Ülker Arena'yı dolduran taraftarlarının desteğini arkasına alan temsilcimiz, Bjelica, Emir ve Kenan'ın sayılarıyla 3. dakikada skoru 9-2'ye getirdi. İyi savunmasına yüksek şut isabetini de ekleyen Fenerbahçe, Bjelica ve Zoric'in sayılarıyla farkı artırdı. Çeyreğin son dakikasında fark çift hanelere çıkarken, ilk periyot Kleiza'nın basketiyle 26-16 sona erdi.

İlk çeyreğin son basketini atan Kleiza, ikinci çeyreğin de ilk basketi kaydetti. Çeyreğin ilk beş dakikasında rakibinin sadece 2 sayı atmasına izin veren Fenerbahçe, Bogdanovic ve McCalebb üçlüsüyle 14-2'lik seriyle skoru 40-20'ye getirdi. Krstic ve Micov'un sayılarına Fenerbahçe Ülker cephesinden hemen yanıt gelirken, 22 sayıya kadar çıkan fark; basit top kayıplarının ardından eridi. Hızlı hücumlardan sayılarla dönen CSKA, soyunma odasına giderken farkı 11'e düşürdü ve devre 44-33 temsilcimizin üstünlüğüyle sonuçlandı.

İlk çeyrekte Bjelica ve Bogdanovic 9'ar, Emir 8, Kleiza 5, Bo McCalebb de 4 sayı - 5 asistle mücadele etti.

Üçüncü çeyreğe Fenerbahçe Ülker iyi başladı. Yakaldığı seriyle farkı 16 sayıya çıkaran temsilcimiz, Micov'u savunmakta zorlandı. Khryapa'nın basketlerine Bogdanovic ve Kleiza ile yanıt veren Fenerbahçe, Melih ve Emir'in serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerle skoru 61-46'ya getirdi. Üçüncü çeyrek 61-47 Fenerbahçe Ülker üstünlüğüyle sona erdi.

Final periyoduna temsilcimiz Bo McCalebb'in basketiyle başladı. Hines ile çember altından sayılar üreten CSKA Moskova, farkı eritmek istese de mümkün olmadı. Savunmada çok konsantre olan sarı-lacivertliler, hücumda da McCalebb, Preldzic ve Kleiza ile etkili oldu. Oyunun kontrolünü tamamen elinde tutan Fenerbahçe Ülker, sahadan 86-60 galip ayrıldı.

10 yıl önce