|

Fenerbahçe gözünü Darida'ya dikti!

Gelecek sezonun transfer hazırlıklarına şimdiden başlayan Fenerbahçe, Viktoria Plzen'in genç yıldızı Darida'ya gözünü dikti.

Ömer Ejder / Özel Haber / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 29/04/2013 Pazartesi
Güncelleme: 02:18 - 29/04/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Fenerbahçe gözünü Darida'ya dikti!
Fenerbahçe gözünü Darida'ya dikti!

UEFA Avrupa Ligi'nde hafta içinde Benfica ile tarihi bir maça çıkacak olan Fenerbahçe'de heyecanlı bekleyiş sürerken, gelecek sezonun kadro planlamaları da belli oluyor.

Ara transfer döneminde Belhanda'yı kadrosuna katmak için yoğun uğraşlar veren, Montpellier Başkanı Nicollin'in transferi çıkmaza sokması nedeniyle bu transferden vazgeçen Fenerbahçe'nin, sezon sonunda takımdan ayrılacak olan Faslı futbolcu için bir kez daha Fransız ekibinin kapısını çalacağı belirtildi.

Montpellier'den ayrılacağını açıklayan Belhanda'nın bonservis ücretinin 7 milyon civarına düştüğü, bir kez daha teklif sunulacağı belirtiliyor.

Belhanda olmazsa Darida

Belhanda transferinin gerçekleşmemesi takdirinde Viktoria Plzen'in oyun kurucusu Darida'yı da alternatifte tutan Kocaman'ın, Çek yıldıza Avrupa Ligi'nde karşılaştıkları 3.tur müsabakalarında hayran kaldığı ve bu transfer için girişimleri başlattığı kaydedildi.

Plzen ile Kadıköy'de oynanan rövanş maçında 13 km'nin üzerinde bir koşu mesafesine ulaşan 21 yaşındaki yıldızın gösterdiği performanstan etkilenen Kocaman, ' Bu kadar koşan oyuncu yoktur. Bir futbolcunun sağda, solda, orta sahada, forvette ve defansta olması mümkün değil. Darida bunu başardı ve 13 kilometde koştu. Böyle bir oyuncuyu takımımda görmek isterim. Dünyanın önemli kulüpleri de peşindeymiş' demişti.

Avrupa devleri peşinde

Genç yaşında Çek Cumhuriyeti ve Plzen'in en önemli parçalarından biri olmayı başaran Darida, enerjik yapısı, pas isabetindeki başarısı ve pozisyon bilgisi ile ülkesinde 'Yeni Pirlo' olarak tanıtılıyor. Tecrübeli oyuncu Rosicky'nin sakatlanmasıyla formayı kaptığı Çek Cumhuriyet Milli Takımı'nın da önemli parçalarından biri olan 1.70 boyundaki yıldızın peşinde dünya devleri var. Porto, Arsenal ve Dortmund gibi takımları peşinden koşturan Darida'nın bonservisi ise 5-6 milyon Avro.

Takımda kadro temizliği başlıyor

Sezon sonunda sözleşmesi biten Mehmet Topuz'un yıllık ücretinde indirime gitmesi konusunda, sözleşmesini uzatmayı planlayan Fenerbahçe'de takımla yolları ayrılacak ilk isimler arasında Sezer, Stoch, Serdar Kesimal ve Orhan Şam bulunuyor.

Disiplinsiz tavırları ve istikrarsız performansı ile bu sezon tüm camiayı hayal kırıklığına uğratan Stoch'a Spartak Moskova talip. Slovak oyuncuya 7 milyon civarı bir teklif sunulduğu belirtiliyor.

Geldiği günden bu yana beklentilerin çok altında kalan Orhan Şam, Serdar Kesimal ve sık sık sakatlık yaşayarak bir türlü istikrar yakalayamayarak gözden düşen Sezer'in de biletleri kesilecek, uygun teklifler gelmesi dahilinde yollar ayrılacak.

Krasic'e bir şans daha

Transfer olduğu günden bu yana büyük hayal kırıklı yaratan Krasic'e bir şans daha verilecek. Juventus'ta 1 sene boyunca çok az forma şansı bulan Sırp yıldızın fiziki durumunu yaz döneminde bir kez daha gözden geçirmek isteyen Kocaman'ın, oyuncuya bir kez şans vereceği belirtiliyor. Son durumuna bakıldıktan sonra adı Rus ekipleriyle de anılan Krasic'e iyi teklif gelmesi dahilinde transferine onay verilecek.

11 yıl önce