|

Fenerbahçe ilk bombayı patlattı

Sarı lacivertliler yeni sezon için transfer harekatının startını erken verirken ilk bombayı da patlattı.

00:00 - 18/04/2012 Çarşamba
Güncelleme: 11:48 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Fenerbahçe ilk bombayı patlattı
Fenerbahçe ilk bombayı patlattı

Fenerbahçe yeni Emre'sini İtalya'da buldu. Sarı lacivertliler yeni sezon için transfer harekatının startını erken verirken ilk bombayı da patlattı...


Hürriyet Gazetesi'nin iddiasına göre; İtalya'nın Udinese takımında forma giyen orta saha oyuncusu Kwadwo Asamoah ile sarı lacivertli yöneticilerin prensipte anlaşma sağladığı öğrenildi.


Orta alanda forma giyen 23 yaşındaki oyuncu çok yüksek tekniğe sahip olmasa bile çok koşan ve oynadığı bölgeyi domine edebilen oyunculardan biri. Fenerbahçe yönetimi bu oyuncuyu yeni sezonda kadroda olmamasına kesin gözüyle bakılan Emre Belözoğlu'na alternatif olarak düşünüyor.


11 milyon Euro'ya mal olacak

İtalya Ligi Serie A'da 108 karşılaşmada forma giyen ve 8 gol atan Asamoah, 5 de asist yaptı. Bonservis bedeli 11 milyon Euro olan Ganalı yıldız şu an Udinese'den 800 bin Euro alıyor. Fenerbahçe'nin yıllık 2.5 milyon Euro önerdiği yıldız futbolcu İtalya Ligi'nin kaliteli oyuncuları arasında gösteriliyor.


2010 yılında Gana Milli takımı ile Dünya Kupası'nda da forma giyen genç yetenek özellikle uzaktan attığı sert şutlarla biliniyor. Emre ile oyun stili olarak büyük benzerlikler gösteren Asamoah 23 yaşında olmasına rağmen hem İtalya Ligi'nde hem de Gana Milli Takımı'nda genç yaşta forma giymesi nedeniyle büyük bir tecrübeye sahip.


KWADWO ASAMOAH

- Ülkesi: Gana

- Millilik sayısı: 10

- Takımı: Udinese

- Yaş: 23

- Boy: 1.78

- Oynadığı takımlar: Bellinzona, Torino, Udinese


İkinci bomba Sercan Saraer

Fenerbahçe'nin ikinci bombası ise Sercan Saraer olacak. İspanyol bir anne ve Türk babanın çocuğu olan Sercan'a İspanyol milli takımında da oynaması teklif edilmesine rağmen Almanya'yı tercih etti.


Abdullah Avcı'nın ay yıldızlı takıma kazandırmak için büyük uğraş verdiği oyunculardan biri olan Sercan orta alanın sağ ve sol kanadında oynuyor. Alman 2. Ligi'nde Greuthe Fürth formasını giyen 22 yaşındaki oyuncunun hem İspanyol, hem Alman hem de Türk pasaportu var.


Alman 2. Ligi'nde 83 maçta 18 gol 17 asist ile oynayan Sercan'ın çok önemli bir yıldız olması bekleniyor. Stil olarak Trabzonspor forması giyen Alanzinho'ya benzeyen Sercan'ı sarı lacivertliler uzun bir süredir izliyorlardı.


SERCAN SARAER

- Ülkesi: Almanya, Türkiye, İspanya

- Millilik sayısı: -

- Takımı: Greuthe Fürth

- Yaş: 22

- Boy: 1.80

- Oynadığı takımlar: Greuthe Fürth


12 yıl önce
default-profile-img