|

Fenerbahçe karşısında ilk peşindeler

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, ligin 14. haftasında yarın konuk edeceği Fenerbahçe'yi mağlup ederek, rakibine karşı ilk galibiyeti almayı hedefliyor.

Yeni Şafak
11:00 - 18/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 10:06 - 18/12/2014 Perşembe
AA
Erciyesspor teknik direktörü Uğur Tütüneker, Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu ancak rakiplerinden korkmadıklarını belirtti.


Maçın zor geçmesini beklediklerini vurgulayan Tütüneker, şunları kaydetti:


"Fenerbahçe'nin kadro kalitesi belli, dolayısıyla beraberlik de olur, galibiyet de olur, mağlubiyet de olur, bu futbol. Bizim oyunumuzu ve kendimizi geliştirmemiz lazım. Fenerbahçe karşısında iyi bir oyun ortaya koymak istiyoruz. Fenerbahçe'nin özelliklerini her hafta görüyoruz, izliyoruz. Biraz daha onları kendi alanlarında iyi kapatabilirsek iyi bir maç çıkarırız diye düşünüyoruz. O konsantrasyonu sağlayabilirsek, Erciyesspor burada Beşiktaş'ı nasıl yendiyse Fenerbahçe'yi de tabii ki yenebilir. Biz ümitliyiz, ümitli olarak maça gireceğiz."


Taraftarlardan destek isteyen Tütüneker, göreve yeni gelmesi dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda ilk kez taraftarla buluşacağını belirterek, bu önemli günde futbolseverlerden stadı doldurmalarını istedi.


Kulüp basın sözcüsü Kaan Savruk ise yarın Fenerbahçe'yi mağlup ederek, rakiplerine karşı galibiyet özlemini sonlandıracaklarını söyledi.


Savruk, taraftar desteğiyle karşılaşmadan 3 puanla ayrılacaklarına inandıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:


"Ligde geride kalan 13 haftada oynanan futboldan memnunuz ancak alınan puanlardan değiliz. Daha iyi noktalarda olabilirdik ama olmadı. İyi futbolumuzu sonuca yansıtamadığımızı düşünüyoruz. Bu hafta ligin önemli takımlarından Fenerbahçe'yi konuk edeceğiz. Rakibimize saygı duyuyoruz ancak çekinmiyoruz. Biz de iyi bir takımız. Fenerbahçe'yi yenerek, rakibimize karşı ligdeki ilk galibiyetimizi almayı hedefliyoruz. İnşallah iyi mücadele sonucunda 3 puana uzanan taraf biz oluruz."


Erciyesspor, Fenerbahçe ile 7. randevuda


Kayseri Erciyesspor ile Fenerbahçe, 19 Aralık Cuma günü Spor Toto Süper Lig'de 7. kez karşılaşacak.


İki ekip arasında geride kalan 6 lig maçından 5'ini Fenerbahçe kazanırken, 1 karşılaşma berabere sonuçlandı, Kayseri temsilcisi Fenerbahçe'ye karşı ligde galibiyet alamazken, bu karşılaşmalarda Fenerbahçe 18, Kayseri Erciyesspor ise 5 gol attı.


Kayseri ekibi 13 maçta 2 galibiyet elde etti


Tarihinde Fenerbahçe'ye karşı 3 puan sevinci yaşayamayan Kayseri Erciyesspor, Spor Toto Süper Lig'in 13 haftasında sadece 2 kez galip gelebildi.


Kadrosunda başta Necati Ateş, Zoua ve Edinho gibi golcü futbolcular bulunan mavi-siyahlı ekip, ligde umduğunu bulamadı.


13 haftada 8 beraberlikle ligin en fazla sahadan eşitlikle ayrılan takımı olan Kayseri temsilcisi, 2 galibiyetini ise Beşiktaş ve Balıkesirspor karşısında aldı.


Ligin 14. haftasında yarın 27 puanla üçüncü sırada yer alan Fenerbahçe'yi konuk edecek mavi-siyahlı ekip bu karşılaşmadan galip ayrılarak, hem çıkış yapmanın hem de Fenerbahçe'ye karşı 3 puan hasretine son vermenin hesaplarını yapıyor.
#Futbol
#SÜPERLİG
#Kayseri Erciyesspor
#Uğur Tütüneker
#Kaan Savruk
#Fenerbahçe
9 yıl önce