|

Fenerbahçeli oyunculardan Final Four yorumu

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü ve oyuncular, THY Euroleague'de elde ettikleri Final Four başarısını yorumladı.

Yeni Şafak
17:38 - 24/04/2015 Cuma
Güncelleme: 14:45 - 24/04/2015 Cuma
IHA

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Ülker Genel Menajer Yardımcısı ve Takım Menajeri Ömer Onan ile basketbolcular Oğuz Savaş, Melih Mahmutoğlu ve Nikos Zisis, FB TV'ye açıklamalarda bulundu.



Obradovic: Çok çalışarak bu seviyeye geldik


THY Euroleague'de geldikleri noktayı değerlendiren başantrenör Zeljko Obradovic, “Başından beri hedef buydu ve bu hedefe göre çalıştık. Maccabi Tel Aviv karşısında 3 galibiyet aldık ve Final Four'a kaldık. İlk düşündüğümüz şey tabi ki hazır olmaktı. Benim takımımı çok iyi bir seviyede ve takımıma her zaman güvendim. Çok çalışarak bu seviyeye geldik. Çalışmalarımız devam ediyor, çünkü hazır olmamız gerek. Bundan sonra önümüzde daha zor bir yol var. Çok daha fazla çalışarak hazır olacağız. Taraftarımızın desteğiyle çok daha önemli başarılara imza atacağız” şeklinde konuştu.



Real Madrid ile ilgili görüşlerini de aktaran deneyimli koç, "Real Madrid'in ev sahibi avantajı var, takım kimyası oluşmuş bir ekip. 2 yıldır final oynuyorlar. Real Madrid çok yetenekli oyuncularından kurulu ekip. Her pozisyonda tüm oyuncular skora katkı veriyor. Ama savunmasını çok değiştiriyorlar. Efes maçlarında da farklı savunma anlayışıyla oynadılar.Tek düşüncemiz Real Madrid. Buna göre hazırlanıp, savaşmamız gerekiyor. Herkesin şansı ve fırsatı var. Önemli olan bu nasıl kullandığınızdır" ifadelerini kullandı.



“Kaliteli ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takımız”


“Zaman zaman sakatlıklardan dolayı zor dönemlerimiz oldu” diyen Obradovic, “Bizim için en zoru da antrenmanlar oldu. Ancak altyapıdan gelen sporcularımızla açığımızı kapatmaya çalıştık. Maccabi Tel Aviv ile burada oynadığımız ikinci maç öncesinde sakat oyuncularımız vardı ama buna rağmen oyuncularımız yine de görev almak istediler. Bu da beni mutlu ediyor. Geçtiğimiz akşam da bir İspanyol televizyonu bizim iyi bir takım olduğumuzu ve kimyamızın iyi olduğunu söyledi. Bu başarıların hepsi oyuncular sayesinde oluyor. Kaliteli ve yetenekli oyunculardan kurulu bir takımız” açıklamasında bulundu.



Onan: Fenerbahçe Avrupa'ya örnek oldu


Fenerbahçe Ülker Menajeri Ömer Onan ise Fenerbahçe Ülker'in bu sene Final Four'u hak ettiğini belirterek, “Fenerbahçe ve Ülker, 2007'den beri birlikte ve bunun meyvelerini de alıyoruz. Basketbola baktığımızda güçlü sponsorlar gerekiyor. Fenerbahçe, büyük bir camia ve sponsor olunca bu sayede bütçeniz de transfere elverişli oluyor. Bunun sonucunda da rahat hareket ediyorsunuz. Bunun göstergesi de geçtiğimiz sezon Avrupa'nın en iyi koçunun Fenerbahçe Ülker'de olması. Biz bu sezon Final Four'u hak ettik. Fenerbahçe Ülker, Türkiye'yi de aşıp, Avrupa'ya örnek oldu. Deplasmanlarda oynanan maçlarda oyunu iyi tutmak gerekir. Koç da bu konuda Avrupa'nın en iyisi. Çok başarılı bir takım oluşturdu ve bence deplasmanlardaki başarının temel sebebi bu” dedi.



“Önemli olan bu seviyelerde kalıcı olabilmek”


Fenerbahçe'nin yine örnek bir başarıya imza attığını dile getiren Ömer Onan, "Yapılan yatırımlar sonunda Avrupa'nın en güçlü iki ligi İspanya ve Türkiye. Bununla orantılı Avrupa'da istenilen başarı gelmiyordu. Biz burada yine öncü olduk. İnşallah bundan sonra da devam eder. Fenerbahçe Ülker bu konuda örnek oldu. Önemli olan buralarda kalmak. Fenerbahçe Ülker'in yeri de artık buralarda kalmak" şeklinde konuştu.



Savaş: Her sene bu noktaya oynayan bir takım olmalıyız


Euroleague'de Final Four'a kalarak önemli bir başarı elde ettiklerini belirten Fenerbahçe Ülker'in başarılı oyuncularından Oğuz Savaş ise, “Aslında bu başarının temelli önceden atıldı. Farklı olan ise bu sezon takım olarak iyi bir kimyanın oluşmasıydı. Takım içindeki arkadaşlık da harika. Bu da sahaya yansıyor. Kaliteli ve yetenekli oyuncular da var. Geçen sene yavaş yavaş temeller atıldı ve bu sene bu başarıya ulaşıldı. Umarım ki bunda sonraki senelerde de bu başarı devam eder. Her sene bu noktaya oynayan takım olmalıyız. Bu sene hem içeride hem de dışarıda iyi işler yapmaya çalıştık. Deplasmanda daha az bir baskı vardı. Deplasmanlarda çok iyi bir performans gösterdik” ifadelerini kullandı.



Zısıs: Fenerbahçe Ülker'e geldiğim için çok şanslıyım


Fenerbahçe Ülker'in devre arasında renklerine bağladığı Nikos Zisis, Fenerbahçe forması giydiği için şanslı olduğunu ifade ederek, “Fenerbahçe Ülker'e geldiğim için çok şanslıyım. Koçumuz da bana fırsat verdi ve elimden geleni yapmaya çalıştım. İlk hedefimiz ilk 8 içinde yer almaktı, ardından Final Four'a kalmayı hedefledik. Hedefimize de ulaştık. Takımıma daha fazla katkıda bulunmak istiyorum” diye konuştu.



Mahmutoğlu: Avrupa şampiyonluğu için elimizden geleni yapacağız


Fenerbahçe Ülker genç oyuncularından Melih Mahmutoğlu, Fenerbahçe Ülker formasıyla yaşayacağı Final Four heyecanının çok önemli olduğuna değindi. Mahmutoğlu, hedeflerinin Avrupa şampiyonluğu olduğunu vurgulayarak, “Final Four'a benim için kalmak inanılmaz bir duygu. Bunun Fenerbahçe Ülker forması altında yaşamak da önemliydi. Bu genç yaşımda Final Four yaşadım. Bu başarıyı devam ettirmek istiyoruz, çünkü bu çok önemli. Daha da iyi yerlere geleceğimize inanıyorum. Avrupa Şampiyonluğu için elimizden geleni yapacağız” açıklamalarında bulundu.

#fenerbahçe ülker
#final four
#yorum
9 yıl önce