|

Fenerbahçe'nin borcu açıklandı

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısı, divan yönetimi seçimi maddesinin yer aldığı gündemle başladı. Kulüp derneğinin mali durumuyla ilgili Cengiz Oral, toplam borçların 304 milyon 789 bin 432 lira, alacakların ise 15 milyon 210 bin 279 lira olduğunu aktardı.

Yeni Şafak
13:10 - 25/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 13:20 - 25/04/2015 Cumartesi
AA

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen nisan ayı olağan toplantısına, gribal enfeksiyon geçirdiği bildirilen kulüp başkanı Aziz Yıldırım yaklaşık bir saat geç katılırken, yönetim kurulu üyeleri Ünal Uzun, Şekip Mosturoğlu, Selim Kosif, Ender Alkaya, Mithat Yenigün, Ömer Temelli, Turhan Şahin, Tahir Perek, İsfendiyar Zülfikari, Selim Sapan ve Mustafa Serdar Erkan salonda yer aldı.



Açılış konuşmasını yapan Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Vefa Küçük, Yüksel Günay'ın vefatının ardından geçici olarak bu göreve geldiklerini ve bugün, gelecek 3 yıl süreyle görevlerini devam ettirebilmeleri için üyelerin oyunu istediklerini söyledi.



İlk olarak olağan yüksek divan kurulu toplantısını gerçekleştireceklerini, ardından seçimi yapacaklarını anlatan Küçük, "Biz son 9 aydır bu görevi üstlendik. Tecrübeli ve duayen bir başkandan sonra bu görevi yapmak şerefti. Görev süremizde kulüp yönetimiyle büyük bir uyum içinde çalıştık. Diğer camialara baktığınızda, böyle bir uyumun çok fazla olmadığını göreceksiniz. İnşallah önümüzdeki 3 yıllık dönemde de bu birlik beraberlik ve uyumu, sizlerin de desteğiyle devam ettireceğiz" değerlendirmesinde bulundu.



"Kurulan kumpas ortaya çıkacaktır"


Vefa Küçük, gelecek dönemde kulübün büyümesi, gelişmesi ve 1 milyon üye hedefine ulaşılması için herkese büyük görev düştüğünü aktarırken, son yıllarda yaşadıkları sıkıntıların da aşılacağına inandığını dile getirdi.



Futbolda şike ve teşvik iddialarına yönelik olarak başlatılan "3 Temmuz" sürecinde, Fenerbahçe Kulübü Başkanı'na, yöneticilerine ve bazı çalışanlarına yönelik hürriyetlerinin engellenmesine yönelik bir operasyonla karşı karşıya kaldıklarını savunan Küçük, şunları söyledi:



"Sonunda inşallah adalet yerini bulacak. Yeniden yargılamayla birlikte bunların haksızlığı, kurulan kumpasın ne olduğu ortaya çıkacaktır. Yine 4 Nisan tarihinde Çaykur Rizespor maçından dönen futbol takımımızın otobüsüne yönelik, toptan imha, futbolcularımızı yok etme niyetiyle tecavüz, suikast, bir çete organizasyonu yaşandı. O zaman da futbolcularımızın canına kastedildi. Dün akşam ise Ankara şubemiz fiili saldırıya uğradı. Fenerbahçe'nin büyüklüğünü, mazisini bilmeyenler, tarihini hiç bilmiyorlar. Futbolcularımızın canından, şubelerimizin malından medet umuyorlar. Her olay bizi daha da kenetlemiş, kulübümüz daha da güçlenerek yoluna devam etmiştir. Hiçbir engel, sabotaj, kanlı eylem veya zihniyet bizi bu yoldan alıkoyamayacaktır. Fenerbahçe yoluna sakince, centilmence, spor ahlakına ve etik değerlerine riayet ederek devam edecektir."



Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı'na yeniden aday olarak, bu görevi 3 yıl daha devam ettirmek istediğini aktaran Küçük, başkan vekili olarak Nejat Akdoğan, sekreter olarak Suavi Eman ve yazmanlar olarak da Hasan Çolakoğlu ile İpek Uçar'ın listesinde olduklarını dile getirdi.



Turhan Şahin, faaliyet raporunu okudu


Toplantıda daha sonra kürsüye gelen kulüp asbaşkanı Turhan Şahin, geride kalan 3 aya ilişkin yönetim kurulu faaliyet raporunu okudu ve elde edilen başarıları üyelerle paylaştı.



Fenerbahçe Kadın Kros Takımı'nın İspanya'da Avrupa şampiyonu olduğunu, erkek kros takımının ise Avrupa ikinciliğini elde ettiğini anlatan Şahin, kadın masa tenisi takımının yine ETTU Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaştığını vurgularken, Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı'nın THY Avrupa Ligi Dörtlü Final'ine kalmasının ise önemli bir başarı olduğunu söyledi.



Geride kalan 3 ay içinde Fenerbahçe Futbol Takımı'nın hem Galatasaray hem de Beşiktaş derbilerini kazandığını ve 27. hafta itibarıyla lig lideri olduğunu aktaran Şahin, "Futbol takımımızın, şartlar ne olursa olsun ligi şampiyon tamamlayacağına ve 4. yıldızı takacağına inanıyoruz. Uğradıkları menfur saldırı için de kendilerine tekrar 'geçmiş olsun' diyor, saldırganların bir an önce adalete teslim edilmelerini ilgili makamlardan bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.



Borç alacak farkı 289,5 milyon lira


Toplantıda denetim kurulu raporunu okuyan Cengiz Oral, kulüp derneğinin mali durumuyla ilgili üyelere bilgi verdi.



Oral, toplam borçların 304 milyon 789 bin 432 lira, alacakların ise 15 milyon 210 bin 279 lira olduğunu aktarırken, konsolide borç alacak farkının 289 milyon 579 bin 154 lira olarak gerçekleştiğini, bu rakamın 110 milyon 941 bin 366 dolara karşılık geldiğini anlattı.

#fenerbahçe
#divan kurulu
#borç
#aziz yıldırım
9 yıl önce