|

Fener'e nazar değdi

Sarı-lacivertli takımda sağ bacak alt kısım zarında yırtık, kanama ve ödem tespit edilen Kuyt ile kaburgasında ezilme ve kanama olan Meireles, Karabükspor maçında forma giymeyecek

Yeni Şafak
04:00 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:48 - 25/01/2015 Pazar
Diğer

Fenerbahçe’de sakatlık kabusu yaşanıyor. Sarı-lacivertli takım sakatlıklar nedeniyle ideal 11’in değişmez oyuncuları Kuyt, Emre ve Meireles’i kaybetti. Kaptan Emre’nin ardından Kuyt ve Meireles’in de sakatlanmasıyla Fenerbahçe’nin orta sahası çöktü. Kasımpaşa karşısında attığı 2 golle sarı-lacivertli takımın 3 puan almasında büyük rol oynayan Kuyt, maç sonrası sağ bacak alt kısmında ağrı hissederken, yıldız oyuncunun bu bölgesinde kas zarında yırtık, kanama ve ödem tespit edildi. Tedavisine başlanan yıldız oyuncunun Fenerbahçe’nin yarın Ziraat Türkiye Kupası’nda deplasmanda Kayserispor'la oynayacağı grup maçında ve 31 Ocak’ta Süper Lig’de deplasmanda karşılaşacağı Karabükspor karşılaşmalarında forma giyemeyeceği bildirildi. Kaburgasında yumuşak dokuda ezilme ve kanama tespit edilen Meireles de Karabükspor deplasmanında takımını yalnız bırakacak. Portekizli oyuncunun özel bir koruma ile oynayabileceği, ancak bu durumun da riskli olduğu belirtildi. Teknik direktör İsmail Kartal, Emre, Kuyt ve Meireles’in sakatlığıyla Karabük deplasmanında orta sahada yine zorunlu rotasyona gidecek. Karabükspor maçında Fenerbahçe’nin orta sahasında Mehmet Topal-Selçuk-Diego üçlüsüyle sahada yer alması bekleniyor.


Kuyt golleriyle sahnede

Kasımpaşa'yı 3-0 yenerek, ligin ikinci bölümüne iyi bir başlangıç yapan Fenerbahçe'de, Dirk Kuyt son dönemdeki golleriyle takımına büyük katkı yapıyor. Hollandalı yıldız, Emenike'nin gol yollarında suskun kaldığı, Sow'un Afrika Uluslar Kupası nedeniyle takımda bulunmadığı, Webo'nun da sakatlık sorunu yaşadığı dönemde, Kasımpaşa deplasmanında takımı adına önemli bir galibiyetin mimarı oldu. Süper Lig'in 16. haftasında Başakşehir'i 2-0 yendikleri maçın ardından Kasımpaşa mücadelesinde de goller kaydeden Kuyt, forvet oyuncularının suskun kaldığı dönemde ön plana çıktı. Kuyt, Süper Lig'de bu sezon 6 gole ulaşarak, gol sayısında takım arkadaşı Sow'u yakaladı. Forvet oyuncularından Webo'nun ligde 4, Emenike'nin ise 2 gol attığı sarı-lacivertli takımda, ligde Emre Belözoğlu 3, Alper Potuk 2, Mehmet Topal, Bekir İrtegün, Meireles, Kadlec ve Caner Erkin de birer gol kaydetti. F.Bahçe'de 3. sezonunu geçiren Kuyt, Süper Lig kariyerinde 24 gole imzasını attı. 


Egemen fark getirdi

Süper Lig'de Kasımpaşa'yı 3-0 yenerek zirvedeki yerini koruyan Fenerbahçe, savunma oyuncusu Egemen Korkmaz'ın forma giydiği son 4 maçta gol yemedi. Sakatlığı nedeniyle takımdan 9 ay ayrı kaldıktan sonra, ligde 14. haftadaki Erciyesspor maçıyla forma giymeye başlayan tecrübeli oyuncu, sarı-lacivertli ekibin son haftalardaki çıkışında önemli rol üstlendi. Ligin 13. haftasına kadar kalesinde gördüğü 13 golle, en az gol yiyen iki ekipten birisi olan Fenerbahçe, Egemen’in takıma dahil olmasıyla 14. haftadan başlayarak, kalesini gole kapattı. Sarı-lacivertli takım, son 4 lig maçında rakip filelere 7 gol atarken, kalesinde hiç gol görmedi. 


Arzu ve istek şampiyonluğa ulaştırır

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşaspor maçının ardından soyunma odasında kazanma isteği ve arzusu nedeniyle oyuncularını tek tek kutladı. “Biz Fenerbahçe’yiz ne olursa olsun her zaman her maça kazanmak için çıkarız” diyen genç teknik adam, “Sahasında yenilmeyen bir takım karşısında iyi bir futbolla net bir galibiyet aldık. İkinci yarıya güçlü bir başlangıç yaptık. Bu kazanma isteği ve arzumuzu sürdürürsek hiçbir takım karşımızda duramaz. Hep beraber bu arzuyu sezon sonuna kadar taşıyacağız. Ligi de şu anda bulunduğumuz yerde bitireceğiz. Ben sizleri çok seviyorum ve sizlere çok güveniyorum” dedi.


 


Diego ve Kuyt’a özel teşekkür

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Kasımpaşa maçında 2 asist yapan Diego, orta sahada hatasız bir futbol oynayan Selçuk’u özel olarak kutladı. Brezilyalı futbolcuya dönen genç teknik adam, “Senden beklediğimiz de buydu. 2 asist yaptın, gollerin de gelecek” dedi. Teknik heyet ve takım arkadaşları maçta 2 gol atan Kuyt’ı tebrik ederken, Hollandalı yıldız, “Bu galibiyette bütün oyuncuların katkısı var, takım olarak savaştık ve kazandık. Ben goller attım, ama önemli olan Fenerbahçe’nin başarısı” ifadelerini kullandı.


 


Hocam hep yanımda oldu

F.Bahçe’de performansıyla tartışılan Emenike, teknik heyet ve takım arkadaşlarının desteğini her zaman yanında hissettiğini bunun da kendisini cesaretlendirdiğini söyledi. Kendisini kulübün bir parçası olarak gördüğünü dile getiren Nijeryalı golcü, “Takım arkadaşlarım ve hocam zor zamanlarımda her zaman yanımda oldu. Ben de artık gollerimle F.Bahçe’ye daha fazla katkı sağlamak istiyorum” dedi.


 



Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın önceki günkü divan toplantısında "Havuzdan çıkın, sizin maçlarınıza 125 milyon Dolar verelim" açıklamalarının perde arkasında TV8'den 125 milyon Dolar'lık teklif aldığı iddiaları yer alıyor. Acun Ilıca'nın sahibi olduğu TV8 kanalının bu teklifine önce şaşıran Başkan Aziz Yıldırım'ın daha sonra havuzdan çıkma olayını ciddi ciddi düşünmeye başladığı öğrenildi. 

#Fenerbahçe
#Meireles
#Kuyt
9 yıl önce