|

FIFA, 2022''yi Katar''dan aldı

.
00:00 - 23/09/2014 Salı
Güncelleme: 23:27 - 22/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
FIFA, 2022''yi Katar''dan aldı
FIFA, 2022''yi Katar''dan aldı

FIFA İcra Kurulu üyesi ve eski Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Theo Zwanziger, 2022 yılında Katar''da düzenlenmesi planlanan Dünya Kupası ile ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu. FIFA kanadından herhangi bir açıklama gelmese de Zwanziger, 2022 Dünya Kupası''nın Katar''da düzenlenemeyeceğini, bunun sebebinin de Orta Doğu''daki aşırı sıcaklar olduğunu kaydetti.

STATTAKİ SOĞUTMA YETERLİ OLMAZ

Hiçbir sağlık kuruluşunun bu tür sorumluluğu kabul etmeyeceğini dile getiren Almanya Futbol Federasyonu Başkanı, Bild''e yaptığı açıklamada ''Katar devleti. Dünya Kupası için yeni inşa ettikleri stadyumlarda soğutmalar yapacaklarını belirtiyor ama bu bana yeterli gelmiyor. Dünyanın her yerinden insanlar Katar''a Dünya Kupası izlemek için gelecekler ve o sıcaklarda seyahat etmek zorunda bırakılacaklar. Bu durum istenmeyen sonuçlar çıkartabilir'' ifadelerini kullanarak 2022 Dünya Kupası hakkında yeni bir iddiada ortaya attı.

TAKVİM DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAK ZOR

FIFA aşırı sıcaklardan dolayı 2022 Dünya Kupası takviminde değişiklik planlasa da bu durum Avrupa liglerini zor durumda bırakıyor ve takvimi sıkıştırıyor.

Katar hakkında oyları satın aldığı iddialarıyla yürütülen rüşvet skandalından sonra aşırı sıcaklarla alakalı da haberler yapılması Katar''ı zor durumda bırakıyor.


10 yıl önce