|

FIFA ve UEFA arasında saat krizi

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA'nın, 2014 Dünya Kupası sırasında Brezilya Futbol Federasyonu tarafından çeşitli görevlerdeki yöneticilere hediye verilen 65 saatin geri verilmesi çağrısına şaşırdığını belirterek, "FIFA, 4 ay önce saatler bize verilirken uyarması gerekirdi" dedi.

Aa
00:00 - 19/09/2014 Cuma
Güncelleme: 17:32 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
FIFA ve UEFA arasında saat krizi
FIFA ve UEFA arasında saat krizi

Platini, İsviçre'nin Cenevre kentindeki Espace Hippomene'deki törende 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na (EURO 2020) evsahipliği yapacak 13 ülkeyi açıkladıktan sonra basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında FIFA'nın çağrısı ve kendisine verilen saati ne yapacağının sorulması üzerine Platini, "Saatin değerini duyduğumda şaşırdım. Bana her zaman saat hediye edilir" diye konuştu.

FIFA'nın açıklamasına şaşırdığını dile getiren Platini, "Saatler hediye edilirken aldığımızı gördüler. Bu yüzden FIFA'nın açıklamasına çok şaşırdım. FIFA, 4 ay önce saatler bize verilirken bizi uyarmalıydı. Ben hediyeleri geri göndermem. Bana hediye edilen saati bir hayır kurumuna bağışlayacağım" ifadelerini kullandı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarı final ve final karşılaşmalarına evsahipliği yapacak İngiltere'nin Futbol Federasyonu Başkanı Greg Dyke ise Platini'nin aksine, hiç kimsenin bu değerdeki bir saati hediye vermemesi gerektiğini savundu. Dyke, "Bana verilen saatin bu kadar değerli olduğunu bilmiyordum. Saati geri göndereceğim" dedi.


10 yıl önce