|

Fikret Orman: Tepkimiz çok sert olacak

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Kasımpaşa maçında yaşananlarla ilgili olarak, "Biz doğrunun ve adaletin peşindeyiz. Görevini yapamayanlara tepkimiz çok sert olacaktır. Görevini yapamayanlar o koltukta oturmasınlar." dedi.

İha
00:00 - 16/12/2013 Pazartesi
Güncelleme: 15:23 - 16/12/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
Fikret Orman: Tepkimiz çok sert olacak
Fikret Orman: Tepkimiz çok sert olacak

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Spor Toto Süper Lig''in 15. haftasında deplasmanda oynanan Kasımpaşa maçında kural ihlali olduğunu söyledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Akaretler''de bulunan kulüp binasında basın toplantısı düzenledi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, etik değerleri her zaman önemseyen ve hukukun üstünlüğüne inanan bir başkan olduğunu belirterek, ''Dün akşam oynanan Kasımpaşa maçında maçın hakemi karşılaşma oynanırken, hak ve şeref kavramlarını tamamen yok edecek bir uygulama göstermiştir. Emeği hiçe sayarak Beşiktaş''ımızın katledilmesine neden olmuştur. Beşiktaş - Galatasaray maçı ile başlayan o süreç sonrası, tüm spor kamuoyunun gördüğü gibi Beşiktaş üzerine oyunlar oynanmaktadır. Esas sorunu stadın yapılması ve stadımızın bitmesine doğru giderken, tüm camia olarak kenetlenmişken, Beşiktaşlı görünüp de saman altından su yürütenlerin oluşturduğu kaos ortamıdır. Birileri kaos ortamını ortaya koyarak Beşiktaş''ı açmaza düşürmek istiyor. Göreve geldiğimiz günden bugüne inanılmaz derece mali kriz içindeyken, bu krizden çıkarak stat iznini aldık ve stat inşasına başladık. Bütün yükümlülüklerini yerine getiren kurum olmaya devam ederken, ilk önce Galatasaray maçı ile güvenlik ihlalleri gerekçesiyle stadımız 4 maç kapatıldı. Taraftarsız sürecin sonuna gelirken, dünkü Kasımpaşa maçı başladı. Tekrar kaos ortamı çıktı. Çünkü maçta hakem bir kural hatası yapmıştır. Rakip oyuncu elindeki topla bizim oyuncumuzu engelledikten sonra düdük çaldı. Tüm görüntüler tüm kamuoyunun önündedir. Hakemin raporunda bunun değiştiği gözlemlenmekte görüntüler ortadadır. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir müsabakadan sonra hakem maçtan çıkar ve o günle alakalı normal raporu yazar. Dün yine Galatasaray maçında ikinci top girmiştir. Hakem topa tekme attı ve oyunu devam ettirdi. Hakem bunu rapora yazmamıştır. Kulüplerden itiraz geldikten sonra ek rapor istenir. Hakem bunla alakalı ek rapor verir. Bizim maçımızda hakem ne hikmetse 90 dakika bitmiş yarım saat sonra raporu yazmıştır. Kendisi için kural hatası olmayan şeyi yazmıştır'' dedi.

''BEŞİKTAŞ KİMSENİN HAKKINA TECAVÜZ EDEN KULÜP DEĞİL''

Merkez Hakem Kurulu Başkanı dün maç biter bitmez bütün kanallara konuştuğunu vurgulayan Orman, "MHK Başkanı da dünyanın neresinde görülmüş ki çıkmış kanallara hakemin kararının arkasında olduğunu söylüyor. Şimdi ne oldu da MHK başkanı kendi kurul üyeleri ile konuşmadan, gözlemci raporu önüne gelmeden kulübün neden dolayı itiraz ettiğini görmeden açıklama yapmıştır. Açıklamayı yaparken, Türkiye Futbol Federasyonu başkanından izin almış mıdır, yoksa kendi başına mı yapmıştır. Beşiktaş kimsenin hakkına tecavüz eden kulüp değiliz. Kimsenin hakkı bize geçmesin'' diye konuştu.

Dün Beşiktaş U19 takımı ile Bucaspor takımının maç yaptığını hatırlatan Başkan Orman, "Beşiktaş maçta 3-2 öndeydi. Maçın bitmesine 7 dakika kala oyuncularımızdan biri sakatlı ve bizim oyuncularımız maça devam ederek, bir gol attı ve 4-2 öne geçti. Bucaspor futbolcuları da buna itiraz etti ama hakem kabul etmedi. Beşiktaş U19 takımı hocası karşılaşma oyuncularına oynamayın sahanın kenarında durun demiştir. Bucaspor kimseye müdahale etmeden golünü atıp durumu 4-3 yapmıştır. Hocamı asil hareketten dolayı kutluyorum. Böyle bir gelenekten kulübümüz Kasımpaşa''yı yeneriz yeniliriz Kasımpaşa''yı geçen rakip sahada yendik. Kendi sahamızda yenildik. Kasımpaşa başkanı dostane şekilde izledik. Biz maçı değil olan haksızlıkları konuşuyoruz'' diye konuştu.

''101 YILDA YEDİĞİMİZ GOLÜ BİR DAHA YEMEYECEĞİZ''

Hakemlerin ve hocaların dün akşam kanallarda tek tek olayları değerlendirdiğini vurgulayan Başkan Orman, ''Herkes bunun bir kural hatası olduğunu söylüyor. Hakem hocalarını koordine etmedik. Zaten etki edecek durumda değiliz. Bir tek yayıncı kuruluşun hocası Marcus bunun iki top sahada olduğu zaman buna itiraz etmiştir. Marcus doğru söylüyor. İki top sahada olduğu zaman hakem oyunu durdurur. Tekrar topu havaya atarak başlatır. Oyuncu topu eline aldıktan sonra sahada tek top var. İster kramponu olsun ister elin uzvu haline gelmiştir. İki topun sahada olduğu andan bahsetmiyoruz. Topu oyuncu eline almıştır. Beşiktaş katledilecek değildir. 101 yılda yediğimiz golü bir daha yemeyeceğiz. Olayları herkes görüyor. Cumhuriyet savcılarını görev davet ediyoruz. Bir taraftar sahada atlamıştır. Kimse müdahale etmemiştir. Adam geldi ceza sahası içinde. Kedi girdiği zaman arkasından 5 kişi koşuyor. Gelmiş oyuncuma vuruyor. Kasımpaşalı oyuncuları adamı çeviriyor. Oyuncular gelmiş müdahale yok. Galatasaray maçında sahamızın kapatılmasının sebebi 13 saniyede hakem ve yabancı oyunculara müdahale olmadan kaçması. Kime, ne müdahale geldi. Benim oyuncuma tekme atılıyor. Oyuncum darp ediliyor kimse konuşmuyor. Benim oyuncularım yapmaması gereken, sinirlilik sonucu 2 kırmızı kart gördük bu mudur adalet çıkan taraftarın ne olduğu belli değil. Beşiktaşlı olsa ne olur başka tribünden atlamış. Karakola düşmeden 5 dakikada fotoğrafları servis edilmiştir'' dedi.

Başkan Fikret Orman konuşması sırasında Beşiktaş ile Kasımpaşa maçında, Kasımpaşalı futbolcu Donk''un topu eline almasını sinevizyondan izletti.

''MHK ÜYELERİ KİMSE, SONRADAN DÜZENLENMİŞ RAPORLARIN ARKASINA SIĞINMASINLAR''

Başkan Orman, ''Kimse raporu sonradan değiştirerek ''ben bunu ilk gördüğüm anda çaldım'' demesin. Kimse bunları yemez" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Spora gönül verenler temiz futboldan bahseden bizler yemez. Maç dün oynanmış kural hatası yapılmıştır. Kanatlarını açmış uçan kartalımızı her seferinde bir olayla karşı karşıya kalmasıdır. Kimsenin Beşiktaşlılığını sorgulayacak değiliz. Görevde olanlardan bir şey istemedik. Herkese adil karar verilmelidir. Öyle bir uygulama görmüyoruz. Maç tekrarlanmalıdır. MHK üyeleri kimse sonradan düzenlenmiş raporların arkasına sığınmasınlar.''

Hakemin normalde kırmızı kart ve penaltı vermesi gerektiğini vurgulayan Orman, ''Hakem penaltı verseydi durum 2-0 olacaktı ve rakip takım sahada 10 kişi kalacaktı. Hakem kural hatasını sağlık hatası yapmıştır. Çünkü o olaydan devre arasında yapmış olduğu sağlıklı bir maç yönetmeyi kaybetmiştir. Vermiş olduğu kararlar 15 metre, 7 metre taç farklı yerlerden atılıyor. İtiraz eden oyuncuma sarı kart verilmiştir. Oyun kontrolden çıkmıştır. Yasal itirazlarını yapacaktır. Adalete güvenimizi her zaman tamdır. Kimsenin hakkının peşinde değiliz doğru ve adaletin peşindeyiz'' dedi.

"BEŞİKTAŞ MAĞDUR OLMUŞTUR"

Basın mensuplarının "TFF''de istediğiniz karar çıkmazsa FIFA''ya başvuracak mısınız?" sorusuna ise Başkan Orman, bu konuyu da kendisinin araştırdığını belirterek, "Türkiye''deki maçlar Türkiye Futbol Federasyo''nun yetkisi içinde. FIFA ile UEFA alakalı değil. Karar verecek olanın Türkiye Futbol Federasyonu''dur" diye cevap verdi.

Basın mensuplarının Yıldırım Demirören ve MHK''ya karşı sessiz kaldınız sorusuna ise Orman, "Sessiz kalmadık. Yaptığımız her hareketi şıklık içinde yaptık. Beşiktaş böyle kamuoyunun önünde bağırarak üsluplu olarak izah ederek, haksızlığını anlatarak, yapmaya çalıştık. Beşiktaş mağdur olmuştur. Beşiktaş''a gönül verenlerin hakkını yedirmemek için buradayız. Beşiktaş başkanlığı yapmış Demirören''e sebeple yapmışsa biz de aynı sebeple yapıyoruz" şeklinde cevap verdi.

Basın mensuplarının "Trabzonspor ve Galatasaray''ın TFF ile savaştığını, bu kararın ardından siz de savaşacak mısınız?" sorusuna ise Orman, "Bizim derdimiz savaş yapmak değildir. TFF''nin yerinden oynatmak gibi bir derdimiz yoktur. Kim olursa olsun MHK başkanına bize özel bir karar verilsin demiyoruz. Hiçbir zaman talep etmiyoruz. Hak adalet bunun üzerine kurulmadılar. Daha fazla adaletli ve temiz futbol istiyoruz. Bardağı taşıran damla olmuştur testi taşmıştır" şeklinde cevap verdi.

10 yıl önce